Manolito77 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 682324 Kto ma czas niech zerknie jeszcze na foty tych lamp z bliska - pytam bo nowe kosztują tysiac jedna (z funkcją doswietlania zakrętów), więc nie chciałbym kupić auta z lampami, których nie da się odnowić Pełen lajcik jesli chodzi o ogarnięcie ich na pełen błysk.
nec2 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam, jak się za to zabrać? Czego użyć żeby zamaskować te rysy na srebrnym i czarnym plastiku? Czarny to papier wodny i opalarka?
Manolito77 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2017 Z tym srebrnym plastikiem może być o tyle trudno, że one są z reguły malowane (zresztą widać, że w miejscach gdzie jest zadrapany to wewnątrz ma inny kolor) więc tu raczej konieczne będzie przeszlifowanie elementu w miejscach gdzie są rysy aby to wyrównać, zmatowienie elementu lekkim papierem i pomalowanie ponowne.
Samurajski Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Witam serdecznie, jako, że mam fabrycznie obniżone zawieszenie zdarzyło mi się obetrzeć przedni zderzak. Czy ktoś mi może doradzić, czy da się coś zrobić z tymi obtarciami? Najlepiej domowym sposobem bo do malowania nie chcę dawać. Nie musi być idealnie jak z fabryki, ale choć trochę żeby to poprawić. Polecano tu na forum pastę MENZERNA Power Protect Ultra, czy ta pasta się nada na zderzak, lusterko i na mikro ryski na drzwiach? Posiadam szlifierkę kątową, ewentualnie wiertarka do polerowania. No chyba że ręcznie. I jaką gąbkę do polerowania zastosować? Załączam zdjęcia jak to wygląda: Ps. Mam już dobrany kolor w spray'u
michulek Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Czym polerować szybkę licznika (plastikowa), german pad + uc da radę ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
booohal Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2017 Da. Jeżeli plastik okaże się ultra miękki to najwyżej będziesz musiał czymś wykończyć.
Ramelov Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Od kiedy Ipa ma wlasciwości ścierne, że może zarysować powiechrznie? Reflektory możesz zabezpieczyć wymienionymi przez siebie środkami, obojętne którym, możesz nawet posmarowac je colli'm 476, ja sobie je woskuje razem z woskowaniem calego auta, tak na zasadzie "przy okazji". Tricolorem to tego dobrze nie zrobisz. Źle rozcieńczona IPA będzie za ostra i mogą przez to powstać hologramy, sprawdzone i bardziej doświadczeni koledzy również to potwierdzą. Miałem okazję wypróbować Angelwax Stripped Ease to od momentu wypróbowania zawsze odtłuszczam, czy to klosze, czy to karoserię tylko tym. A nie lepiej T6 klient z k2? Jako odtluszczacz
powalla Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 704028 A nie lepiej T6 klient z k2? Jako odtluszczacz Sprawdź w karcie charakterystyki co to jest ten klinet
Ramelov Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 704028 A nie lepiej T6 klient z k2? Jako odtluszczacz Sprawdź w karcie charakterystyki co to jest ten klinet No to jest do.odtluszczania
powalla Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Widać dalej nie sprawdziłeś ...
druhh Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ciekaw jestem co jest nie tak z tym klinetem. Nie zwrociłem na nic szczególnie uwagi w tej karcie charakterystyki
Piotrek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Składniki niebezpieczne: propan-2-ol 25-50% Forma: Ciecz Kolor: Bezbarwny Zapach: Charakterystyczny Jarkowi chodzi o to, że to już rozcieńczony alkohol izopropylowy (w nie do końca wiadomym stężeniu) czyli popularna na forum IPA. Z tym, że jeżeli kupimy czysty to sami możemy dobrać rozcieńczenie
dreq02 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Większość osób piszę o plastikach i światłach. ALe mało kto o tylnych. Gdzieś przerysowałem Przejrzałem masę postów i jestem już skołowany co wybrać i jak to naprawić. Na świetle jest zaciek (nie wiem skąd i co to) oraz jedna głębsza rysa (nie widoczna, tylko w makro w aparacie) ale także linia taka chropowata. Wydaje się jakby ona była na świetle. I pytanie jak się jej pozbyć? To tylko jeden zabieg więc średnio kupować coś ze specyfików za 150 zł jak raz tego użyje. Ma ktoś jakiś pomysł?
.r. Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zniwelować papierem i wyciągnąć polerką do połysku.
goldrentpl Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2017 Jak sobie poradzić z czymś takim? Nie chodzi mi o lakier, bo z tym sobie poradzę. Chodzi mi o plastik. Rozważam: - owatrol polytrol - opalarka - polerowanie ? Najbardziej interesuje mnie ostatnia opcja, czyli próba polerowania. Owatrol z czasem zejdzie, opalarka jakoś mnie nie przekonuje. Raz coś robiłem w innym aucie i jakoś efektów nie było. Zeszlifować drobnym papierem a potem polerka? Papiery wodne? Od ilu, od 800 ? Rysy są płytkie. Plastik wygląda na gładki, nie widać na nim struktury.
Gibbonis Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 To i ja wrzucę swojego pacjenta E39 Touring lampy w klapie (po paru latach odchodzi bezbarwny i szpecą samochód mega) druga wyglądała tak samo... Opis pracy : 5 x papier ścierny o gradacji 600>1000>1500>2000>2500 , następnie wrzut na auto polerka przy pomocy pasty farecla 3g przemycie i zastosowanie pasty menzerna finish 3800. Na koniec wosk w celu ochrony przed UV. To moja pierwsza regeneracja lamp efekt jaki uzyskałem bardzo mnie zadowala (niestety lampy od środka delikatne są pęknięte no , ale na to nic nie zaradzimy efekt po :
Manolito77 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Efekt bardzo dobry. Widząc taki bajzel wokół lamp jeszcze bardziej przekonuję się, że nie mógłbym pracować na takich pastach jak Farecla - szlag by mnie trafiał jakby mi pasta robiła taki sajgon na aucie. W każdym razie liczy się efekt końcowy. Pzdr.
Gibbonis Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Efekt bardzo dobry. Widząc taki bajzel wokół lamp jeszcze bardziej przekonuję się, że nie mógłbym pracować na takich pastach jak Farecla - szlag by mnie trafiał jakby mi pasta robiła taki sajgon na aucie. W każdym razie liczy się efekt końcowy. Pzdr. No niestety syfi , ale działa to najlepsza pasta typu Turbo tempo etc itp Dla wprawionego detailera mniej byłoby syfu bo ja pasty na pada nie żałowałem
Rekomendowane odpowiedzi