maciekelga Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Dzięki bardzo za informację!Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 @V1RU$ Ukłony dla Japonii, Prostaff poradził sobie bez problemu, szyba czysta taka jak powinna być. Wielkie dzięki za polecenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 2 godziny temu, maciekelga napisał: @V1RU$ Ukłony dla Japonii, Prostaff poradził sobie bez problemu, szyba czysta taka jak powinna być. Wielkie dzięki za polecenie! Ok. I robiłeś na mokro. Ten Prostaff to chyba to samo co Soft99 też maja taki produkt. Mi prostaff uratował sytuację i używam jest fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Tak pojechałem na mokro, nawet na opakowaniu jest informacja aby zwilżyć szybę. Bardzo fajny produkt, będę używał do szyb. Jest lepszy niż Autoglym CGP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 W dniu 8.05.2019 o 23:37, maciekelga napisał: Tak pojechałem na mokro, nawet na opakowaniu jest informacja aby zwilżyć szybę. Bardzo fajny produkt, będę używał do szyb. Jest lepszy niż Autoglym CGP. Tak samo dobrze spisuje się produkt od Soft99. Kuzyn też po żelu RRC miał takie mazaje. I uratował sprawę Glass Compound Z. Oba mają składzie cer, i może dlatego tak fajnie zbierają ten bajzel. Ciekawa sprawa z tym RRC już kilka osób miało po nim niedoczyszczone do końca, ciekawe z czego to wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 @V1RU$ Widzisz, coś musi być na rzeczy bo Paweł Nowicki też pisał że jestem kolejną osobą z tym problemem... Pewne tak, lekko ścierne działanie usuwa bałagan, teraz jest lśniąca szyba jak powinna być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 3 godziny temu, maciekelga napisał: @V1RU$ Widzisz, coś musi być na rzeczy bo Paweł Nowicki też pisał że jestem kolejną osobą z tym problemem... Pewne tak, lekko ścierne działanie usuwa bałagan, teraz jest lśniąca szyba jak powinna być. Może dlatego w teście środków do czyszczenia szyb RRC nie brało udziału. Bo wielu płakało nad tym że nie ma RRC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Ja również potwierdzam, że WSR zostawia dziwny nalot. U mnie również dotyczy to tylko przedniej szyby. Ale zaobserwowałem, że to jest po WSR Liquid. WSR Gel na drugiej połowie szyby tego nie zostawił. Wieczorem spróbuję szybę od strony kierowcy potraktować żelem WSR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Czyli coś jest, skoro się sytuacja powtarza. U mnie po light nic wszystko ok. Choć wolę produkt od EliteDetailer (fajnie pachnie kawą). A WSR żel skończył w łazience - tu na krany. sitka, jakieś zacieki robi mega robotę i skutków ubocznych puki co nie stwierdzono. A że nawet stare złogi kamienia. A do szyb kupiłem Prostaff'a i zrobił porządek po RRC i jest cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Prostaff jest mega, na prawdę robi robotę.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Widać na tle drzewek. Tuż przy słupku szyba jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Dokładnie, miałem to samo. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Mało tego. Umyłem wczoraj auto SG Citrus Oil i po opłukaniu okazało się, że na szybach pozostał "film". Nie wypłukało go z szyb - na bocznych szybach do połowy były w takim jakby zacieku. Dopiero umycie płynem do szyb usunęło ten film. Dodam, że w tym samym czasie, z tego samego rozrobienia 2 inne auta (które nie miały RRC WSR) nie było tego problemu. 20 godzin temu, maciekelga napisał: Prostaff jest mega, na prawdę robi robotę. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Też zamówiłem. Właśnie czekam na dostawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 @xadamx @maciekelga Macie na myśli Prostaff Cleaner KIIRO-BIN? Widziałem, że jest w dwóch różnych opakowaniach 120ml i 200ml, ale to jest to samo? http://www.detailsupport.pl/sklep/prostaff/prostaff-cleaner-szyb-k/ i http://www.detailsupport.pl/sklep/prostaff/prostaff-windshield-cleaner-kiiro-bin-gold-200g/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Tak, ja mam ten 200g z gąbką.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo2 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Witam, Panowie nie obraźcie się, jeśli pozwolę sobie zadać pytanie w tym wątku w kwestii pozbycia się korozji w szkle kabiny prysznicowej. Czy Waszym zdaniem produkty z tlenkiem ceru np. Prostaff Cleaner KIIRO-BIN lub jemu podobne dadzą sobie radę z zasyfionym przez kamień szkłem kabiny prysznicowej? Dodam, że żadne chemikalia nie są w stanie poradzić sobie z tym problemem. Jeśli ktoś miał by pomysł czym to ugryźć to będę wdzięczny za jakąś podpowiedź. Pozdrawiam ps. wygląda to mniej więcej tak, jak na fotkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 10 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 @pablo2 powinno dac rade to usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Prostaff daję radę, sam osobiście czyściłem taką szybę. Najpierw z grubsza klasycznymi płynami do kamienia aby pozbyć się nadmiaru, następnie Prostaff, nawet kilka razy jeśli trzeba, na koniec Gtechniq G5.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo2 Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 @maciekelga bardzo mnie cieszy Twoja wiedza empiryczna nt. temat, bo w swojej desperacji chciałem szukać już jakichś firm specjalistycznych, które tym się zajmują, albo wziąć młotka i zakończyć brutalnie temat. Jak mi jeszcze podpowiesz, czy najefektywniej będzie za to się zabrać od razu poprzez polerkę mechaniczną (dysk filcowy), czy ręczna robota wystarczy, to będę już Ci ogromnie wdzięczny... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 13 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 @pablo2 spróbuj na początek recznie jezeli efekt nei bedzie zadowalajacy maszyna i filc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Dokładnie jak napisał @Streat , zacznij od oryginalnej gąbki, może wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Czym może być spowodowana widoczna wieczorem "mgiełka" po przejeździe wycieraczek w deszczu? Widać to może z pół sekundy i potem znika. Na szybach jest jakiś kurna osad i dopiero dokładne wypucowanie płynem do szyb i ścierką pomaga. Ale niestety tylko na chwilę, bo wystarczy dojechać do pracy dnia kolejnego (30 km), zostawić auto na parkingu i wieczorem już jest to samo To jakiś potężny syf na drogach teraz jest, czy z nieba jakieś badziewie pada? Myślałem, że to po moich strasznych przejściach z Glaco, ale u mojej Kobity w drugiej, starej Corsie jest dokładnie to samo. A tam szyba nie była nigdy niczym ruszana od wielu lat. Wycieraczki? Płyn do szyb? W obu autach są pióra GoodRain, w mojej Corsie był płyn Sonax, teraz jest Orlenowski, a u Kobity totalne badziewie z marketu zalane. Więc nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Taka mgiełka?https://kosmetykaaut.pl/index.php?/topic/358-Jaki-preparat-hydrofobowy---NW,-niewidzialna-wycieraczka#entry704742Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 No dokładnie taka. Tylko problem jest taki, że ani w jednej ani w drugiej Corsie nie ma NW... Miałem tylko jakiś czas, po czym została usunięta i od tego czasu w sumie szyba była polerowana/czyszczona środkami do szyb kilkukrotnie. Druga natomiast nie była nigdy niczym smarowana/czyszczona od 7-8 lat, a jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 @Rybik w Machinie dla mnie to osad kamienny. Użyj kwaśnego szamponu. A najlepiej apc aqua sour i do tego przemyj pióra wycieraczek Kiedyś tez podobnie mialem po wymianie na piórka jakiejś formy X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi