vanquisz Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Nielsen Finessepozostawia bardzo ,bardzo matową powierzchnię. Rzekłbym nawet ze nie ma po nim efektu. SD zdecydowanie lepiej odżywia. Kwestia gustu, osobiście nie wyobrażam sobie aplikacji czegoś co nie daje matowego efektu, zwłaszcza w nowych autach. SD wyciepałem tak szybko jak go kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 vanquisz, mówisz o aplikowaniu w Alfie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 W Alfie jeszcze da sie znieść półmat/satyne po NL/Finesse Gorzej jest wg mnie w Audi/VW. Jak znajdę foto, to wrzuce deskę z A6 wysmarowaną bodaj SD i tą samą, tylko na pełny mat (sonax extreme) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal88 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Natomiast plastiki w Citroenie po Nielsen Finesse mają taki bardziej głęboki kolor, jednak jak dla mnie nie jest to matowe wykończenie. Wyglądają na bardziej "żywe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 No ja nakładałem na Primere P11 i obecnego Mitsu Galanta i też nie do końca wygląda to na czysty mat Grunt że mi się bardzo podoba. W tygodniu na kolejnego japońca (Accord) będę nakładał to może jakieś fifty fifty pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Panowie a co powiecie o tym środku ? http://www.autogloss.pl/vinyl-rubber-pi ... 00-ml.html Zapewne nie jeden z was tego kiedyś używał, a ja powoli zbieram się do kupna jakiś kosmetyków do mojej Astry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 bardziej nadaje sie do gumy i uszczelek niz do deski, bierz tradycyjnie PB NL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Nada się tez na boczki drzwiowe ? Jaki to ma efekt ? Bo nie zależy mi raczej na wysokim połysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 PB NL ? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=1243 wszystko od A do Z i jeszcze troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ja właśnie skończyłem butelkę 1Z Cockpit Premium i zamawiam następną - jak dla mnie fajny zapach, naturalne wykończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Kobi, Bierz śmiało. Używam go od kilku miesięcy i zostawia świetne wykończenie. Może to być wysoki połysk, mocna czerń lub pełny mat, w zależności od rozcieńczenia i przetarcia mikrofibrą. Używam go do wszystkich plastików wewnątrz oraz w komorze silnika. Właśnie kończy mi się opakowanie. Zostałbym przy V&R, ale ciekawość wygrała i zamawiam PB NL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Chyba skuszę się na tego PB NL. A jaki aplikator polecacie najbardziej do jego nakładania ? W temacie który podał snap wszyscy piszą o aplikatorze z MF. Polecacie jakiś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Chyba skuszę się na tego PB NL. A jaki aplikator polecacie najbardziej do jego nakładania ? W temacie który podał snap wszyscy piszą o aplikatorze z MF. Polecacie jakiś ? generalnie każdy z MF będzie dobry... ja używam tego i śmiało mogę polecić: http://showcarshine.pl/164-poorboy-s-wo ... kiego.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 czy PB NL ma na wyposażeniu atomizer ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 czy PB NL ma na wyposażeniu atomizer ? Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcingg Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 rogo, PB NL to mleczko. Ma nakrętkę z zamykanym kapselkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Ja dzisiaj po dobrych czterech miesiącach(właściwości antystatyczne przestały istnieć) zmyłem zymola vinyla i położyłem PB NL porównując te dwa produkty to wykończenie vinylem górą. Ale NL też wygląda ciekawie gdyby było słonko to pewnie efekt był by ciekawszy.A i aplikacja zymola była łatwiejsza przyjemniejsza mimo tego że robiłem to pierwszy raz. NL zużyłem zdecydowanie mniej prawdopodobnie dla tego że to już druga moja aplikacja dresingu . Produkty nakładałem aplikatorami gąbkowymi. Takie są moje odczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Kobi, Bierz śmiało. Używam go od kilku miesięcy i zostawia świetne wykończenie. Może to być wysoki połysk, mocna czerń lub pełny mat, w zależności od rozcieńczenia i przetarcia mikrofibrą. Używam go do wszystkich plastików wewnątrz oraz w komorze silnika. Właśnie kończy mi się opakowanie. Zostałbym przy V&R, ale ciekawość wygrała i zamawiam PB NL. Również posiadam produkt AG i również polecam. Do wnętrza rozrobiłem sobie 1:3 z wodą demineralizowaną-efekt półmat. Mi pasuje. Dzisiaj za to zrobiłem małe doświadczenie z PERLem od CQuartz. Rozrobiony 1:5 z wodą demoralizowaną poszedł na kierownicę (skórzana), deskę rozdzielczą i na plastikowe elementy foteli. Całkiem przyjemny efekt, nic się nie błyszczy a jednak kolorek robi się dużo głębszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 czy PB NL ma na wyposażeniu atomizer ? Posiadam takowe z atomizerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 czy PB NL ma na wyposażeniu atomizer ? Zależy gdzie kupujesz. Ja dostałem z zakrętką + atomizer gratis Nie da się ukryć, iż trochę ułatwia aplikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Również dostałem wersję nakrętka + atomizer. Ja aktualnie przerobiłem troszkę pojemnik na płyn do soczewek, dobrze z niego leci NL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paull Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Czy ktoś próbował rozrobić PB NL z wodą destylowaną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 paull, W jakim celu ? sam w sobie jest tak wydajny że nie trzeba nic roźcieńczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 3 dni temu zabrałem się za ogarnięcie plastików/kokpitu wewnątrz auta. W swojej e39 mam listwy typu alu look - konkretnie z wyposażenia typu m-pakiet. Wyglądają fajnie ale problem jak do tej pory miałem taki, że ciężko było je umyć bez pozostawienia smug i strasznie mnie to denerwowało. Zakupiłem więc na próbę w SCS 2 specyfiki: 1) VALETPRO Interior APC 2) 303 AEROSPACE PROTECTANT Valetpro ładnie odtłuścił i zmył wszelki brud. Użyłem go w roztworze 1:10. Po tej operacji w ruch poszedł 303 - dzięki niemu uzyskałem ładny satynowy połysk, dokładnie taki jaki chciałem czyli głównie pogłębienie kolorów, odżywienie ich z delikatnym półmatowym połyskiem. No i co najważniejsze - wreszcie po tych środkach nie mam upierdliwych smug na listwach typu alu. Te produkty mogę polecić. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 czy PB NL ma na wyposażeniu atomizer ? Tak, ma na wyposażeniu atomizer. Jeśli pochodzi z naszej dystrybucji zawsze ma dołączony atomizer. Tak przynajmniej było przy ostatnich dostawach od producenta, i zawsze w zestawie z atomizerem przekazujemy je naszym dystrybutorom. Mowa tutaj o pojemności 473 ml. Z atomizerem jest też na zdjęciu ze strony producenta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi