Administrator Evo Opublikowano 22 Marca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 o to zeby byl efekt jak po myjni Uwierz,nie chcesz.
kabul Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 wiesz...zalezy mi zeby nie szorowac gabka, nie myje codzienne, ale wlasnie chodzi mi o to zeby byl efekt jak po myjni Jeżeli zależy Ci tylko na tym żeby szybko umyć auto to możesz tak robić, ale musisz się liczyć z tym ,że lakier błyskawicznie straci blask/ głębie i może się zdażyć ,że go porysujesz jak Ci mycie nie wyjdzie. Możesz wprawdzie go zabezpieczyć collinite ale wątpię żeby długo wytrzymał - raz na miesiąc musiałbyś woskować. Proponuję kupić dobrą rękawicę, dwa duże wiadra i dobry pachnący szampon i myć ręcznie. Jak użyjesz dobrego szamponu to nie będziesz mógł się doczekać następnego mycia.
saint4 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 no wlasnie, kazdy tak uwaza, ale to dziwne, ze moj szfagier jezdzi na myjnie raz w tygodniu, maczarny kolor i nic nie widac zeby sie cos dzialo z lakierem
Administrator Evo Opublikowano 22 Marca 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 To zrób zdjęcie temu lakierowi wstawa na forum.
nOx Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Jestem pozytywnie zaskoczony jak dobrze pieni Lavor Superwash wlałem do zbiornika na chemię szampon Nielsena Shampers rozcieńczony 1:50 i wyszła całkiem niezła piana , później przetestuje jak to wygląda z aktywną pianą Oczywiście nie jest to super mega piana ale uważam że jak na szampon + zwykły opryskiwacz z myjki bez pianownicy to efekt jest niezły.
cosin Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 dla zainteresowanych zakupem myjki Lavor z Warszawy. W lidlu przy cmentarzu bródnowskim są 2 szt.
SZyBA Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Macie możę jakieś foto i opis tej myjki?
Luki S Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 http://www.lavorwash-france.com/liste-a ... ppareil=74 http://www.jet-wash-direct.co.uk/pressu ... rwash.html
Gość Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Właśnie kupiłem i przetestowałem myjkę Lavor SuperWash 160 z Lidla. Oto dane: Pompa: bezobsługowa, stalowe tłoki, aluminiowa głowica, system automatycznego zatrzymywania ASS, silnik indukcyjny z zabezpieczeniem termicznym, zasysanie wody ze zbiornika. Obudowa: koła i uchwyt, pojemnik na detergent, miejsce na oprzyrządowanie, bęben na wąż, STANDARDOWE WYPOSAŻENIE: - pistolet HD z blokadą, szybkozłączka i gwint mosiężny, manometr - lanca turbo HD z wkładem mosiężnym i dyszą ceramiczną - lanca regulowana HD z wkładem mosiężnym i dyszą ceramiczną - wąż nylonowy - szczotka rotacyjna, - detergent 0,5 l, - końcówka do węża 3 /4” - szybkozłączka - filtr wejściowy - szpilka do dysz - zbiornik na detergent ok. 2l Dokupiłem w Lidlu szczotkę do płaskich powierzchni (T-racer) w komplecie: lanca wkręcana, przedłużka, klucz, szczotka (99zł) DANE TECHNICZNE: Ciśnienie min. wejścia 1bar / 0,1Mpa Ciśnienie max. wejścia 10bar / 1,0Mpa Min. wydajność wejścia 12l/min Min.średnica węża we. 13mm Ciśnienie operacyjne 135 bar/13,5Mpa +/-10% Ciśnienie maksymalne 160 bar/16,0Mpa Podawanie wody 530 l/h = 8,83l/min. Moc 2550 W / 230 V Długość przewodu elektrycznego 5 m. Długość węża 10 m. Max. temp wody zasilającej 40 st.C Poziom hałasu: Lwa95dB (A), Lpa 76dB (A) Wymiary (L x W x H) : 50cm x 35cm x 85cm Waga 22 kg Gwarancja 3 lata Wyprodukowano we Włoszech Jest fabryczny serwis w Bydgoszczy w którym można dokupić akcesoria MOJE REFLEKSJE PO PIERWSZYM MYCIU: - Myjka przy zasilaniu z wodociągu o minimalnym ciśnienu daje spokojnie 160 barów , przy zasilaniu ze zbiornika ( beczki) daje ok. 100-120barów - Instrukcja przestrzega przed myciem karoserii z ustawieniem na maxa. - Myjka pobiera płyn przy ustawieniu lancy na min. - Całkiem dobrze pieniący jest oryginalny płyn „Car”- jest bardzo gęsty i rozcieńczyłem go 1:4 - Bez problemu umyła moje autko do czysta - Konstrukcja myjki jest typu SEMIPROFI - Turbolanca wyrywała mech z kostki brukowej na wysokość 50 cm - T-racer jest ekstra, po jednokrotnym przesunięciu po kostce miałem wrazenie że myjka zamiast umyć pomalowała kostkę czerwoną farbę - Szczotka rotacyjna jest do kół ponieważ nie jest zbyt miękka, - Pianownicę można dokupić w serwisie za 124zł netto ale jest to odpowiednik żółtego Karchera jednakże po tym jak myjka wytwarzała pianę przy pomocy standardowej lancy chyba taki zakup nie jest potrzebny - Prawdopodobnie typ złączki jest taki jak w B&D 1700ale jeśli ktoś to sprawdził namacalnie to proszę o info. Poszperałem w necie i znalazłem portal producenta : http://www.lavorwash.it/ ale nie ma tam w ofercie tego typu myjki, która jest tylko dla Lidla Jest za to we Francji pod adresem http://www.lavorwash-france.com/liste-appareil.asp Firma istnieje 35 lat wiec chyba nie jest to jakaś tandeta Osobiście jestem bardzo zadowolony, sprzęt semiprofi za małe pieniądze.
malkolm Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 trzeba przyznać ze niema się do czego przyczepić, o połowę tańsza od mojego stihla a ma lepsze parametry, jedynie ten wąż trochę za krótki
Luki S Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 trzeba przyznać ze niema się do czego przyczepić, o połowę tańsza od mojego stihla a ma lepsze parametry, jedynie ten wąż trochę za krótki A który wąż masz na myśli ?? Jeśli chodzi o ten wysokociśnieniowy to ma 10m, a kolega powyżej napisał 5m ale zasilający, a ten chyba nie problem przedłużyć...
Gość Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Przez przypadek znalazłem takie coś: pianownica karchera http://www.karchersklep.pl/k1_p_idp71_d ... archer.php
saint4 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 MARCTWAIN cena jest niezła, ale na all widziałem juz taka , o wiele tansza!! no chyba ze jest lepsza...ale jak to sprawdzic!! kto kupi na ochotnika??
Gość Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 kto kupi na ochotnika?? już widzę kolejkę ja też mam z all. ale np.gwint w butelce pe już się zrywa-trzeba bardzo uważać przy dokręcaniu. Myślę, że pianę robi porządną. Chyba wychodzi w cenie tych w angielskich sklepach, a na miejscu i gwarancja [ Dodano: 26 Marzec 2010, 13:11 ] Jeszcze takie coś, dla tych co mają kłopot z prądem i wodą na miejscu mycia auta. Nie znam tego, natknąłem się w katalogu vitay. http://www.megamajster.pl/opryskiwacz-a ... gsc500.php
saint4 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 a moze jest pianownica ktora nie kosztuje 1000 zł a robi piane jak na myjniach?? mam samochdy dostawcze i chciałbbym myc je szybciej!!! a nie z gabka latac!!
kabul Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 a moze jest pianownica ktora nie kosztuje 1000 zł a robi piane jak na myjniach?? mam samochdy dostawcze i chciałbbym myc je szybciej!!! a nie z gabka latac!! Nie nie ma. Te wszystkie za ok. 200 zł o których mowa w tym wątku to fatamorgana. PS. Jeszcze więcej "!!!!"
etiv Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Przez przypadek znalazłem takie coś: pianownica karcherahttp://www.karchersklep.pl/k1_p_idp71_d ... archer.php Posiadam takową od ponad 6 lat także mogę smiało polecić
saint4 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 a to kiszka... no to trzeba bedzie sie mordowac gąbką.... ale co najciekawsze , te pianownice za 200 zeta, robią piane ale ona nie działa, mam znajomka na myjni i załatwił mi tej piany co oni uzywaja, u nich działa, a probowalem opryskiwaczem....lipa...szkoda zachodu, wiec nie warto kupowavc opryskiwaczow typu kwazar... widziałem na all jaka piane zrobil ten opryskiwacz... cena 250 zeta.... a ja mam za 50 zł i robi taka sama piane.
etiv Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 a to kiszka... no to trzeba bedzie sie mordowac gąbką....\ \ to kup tą karchera za 250 i masz spokój;p ale i tak nawet piana aktywana całego syfu nie usunie, zostaje taki lekki nalot, wiec ja tak siekam gąbką później
kabul Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 mam znajomka na myjni i załatwił mi tej piany co oni uzywaja, u nich działa, a probowalem opryskiwaczem....lipa...szkoda zachodu, Wiesz dlaczego u niech działa? Bo : a) Mają dużo większe ciśnienie na pistolecie (tak podejrzewam bo nie wiem jaką myjkę masz) b) wycierają auto zanim wyschnie i wydaje się tylko ,że jest umyte bo bród został starty przez szmatę Pianownica nie domywa samochodu tylko robi to chemia oraz strumień wody pod wysokim ciśnieniem podczas spłukiwania!
JJ. Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 saint4, od 9 strony mordujesz temat pianownicy, gdzie pytałeś się o mocowania do Makity które Ci podałem. Czy to naprawdę taki duży wydatek, że nie możesz jej kupić i spróbować czy będzie Ci odpowiadać? Poza tym, tak jak napisał kabul - nie masz w domu identycznych warunków jak panowie na myjni.
saint4 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 JJ ciekawe czy ty bys wydał 250 zeta na co co moze nie pasowac... zawsze kazdy ma cos ciekawego do powiedzenia!!! chyba warto wiedziec zanim kupisz jak by pozniej mialo lezec .... zle mowie?? a w woli scislosci to forum jest dla ludzi ktorzy chca sie powidzielic swoim doswiadczeniem, a kolejna sprawa o czym innym mozna tu gadac ?? o pogodzie??
kabul Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 To pisz ,że szukasz pianownicy do Makity a nie piszesz ,że szukasz takiej która robi dobrą pianę - nie każdy pamięta co pisałeś kilka stron temu! http://allegro.pl/listing/search.php?sg ... nych+Myjek Zadzwoń do tego typa. Podaj mu wymiary Twojej końcówki lancy i się zapytaj. Prawdopodobnie ta od Lavora będzie pasować.
Rekomendowane odpowiedzi