saint4 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 jest to model HW 131, to mocowanie tez mnie martwi:(
JJ. Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Jeśli to model Hw131 to PRAWDOPODOBNIE będzie pasować końcówka M22 męska, ewentualnie od Lavora (wyczytane na DW!) Swoją drogą, jak oceniasz tą myjkę? Czy jest możliwość grzania nią wody?
saint4 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 wiesz....wydaje mi sie ze cisnienie jest niskie, niewiem moze sie poprostu nie znam, ale jestem zadowolony, a moze wąż doprowadzajacy wode jest za cieki...nie wiem. Ogólnie jest oki!!! ma długiego węża co ułatwia sprawe, próbowalem użyć piany ze zbiornika , użyłem piany Tenzi, piana powstala ale bardzo marna, i nie dała rady mocniejszemu brudowi!! [ Dodano: 7 Marzec 2010, 22:08 ] kupowałem też folter do wody i pasuje od Karchera, to podejrzewam ze bedzie pasować i pianownica, ale czy to dobry wybór?? czy robi dobrą piane?? sprawdzałeś ją?? szukam czegoś dobrego.... niech koztuje 300 zł ale musi spełniac swoją role
JJ. Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 Niestety nie sprawdzałem, to były tylko rady od jednego człowieka, który jakiś czas miał okazje testować myjki Makity. Jeśli masz możliwość to proponuje podjechać z lancą do sklepu i szukać odpowiednich końcówek. Czy jest możliwość grzania nią wody?
saint4 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 ale najpierw chciałem dowiedziec sie czy jest to dobry sprzet, chidzi mi o to czy bedzie to efekt jak na myjniach [ Dodano: 7 Marzec 2010, 22:38 ] Nie ma możliwości grzania wody!!
JJ. Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Niestety nie używałem ani nie widziałem w akcji pianownic Karchera, natomiast wiele dobrego naczytałem i naoglądałem się na temat pianownic z UK, przy odpowiedniej mieszance potrafią wytworzyć pianę gęstą jak śmietana.. KLIK
Gość Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 JJ., nie musi być z UK. Ja mam z allegro, podwójna regulacja i daje śnieg jak ubite białko.
JJ. Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 JJ., nie musi być z UK Oczywiście, ja tylko podałem znany mi przykład Jaką masz myjkę? Nie było problemów z końcówką?
Gość Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 k555 jubi karchera. Problemów z końcówką żadnych, z myjką zresztą też (dwa samochody i naokoło domu)
nOx Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 No właśnie a Pl sprzedają się pianownice z końcówkami do Karchera do innych marek jest zdecydowanie gorzej , w UK bardziej myślą o użytkownikach nie Karchera.
piotres Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 No właśnie a Pl sprzedają się pianownice z końcówkami do Karchera do innych marek jest zdecydowanie gorzej , w UK bardziej myślą o użytkownikach nie Karchera. Ojjjj czy oby napewno ? chocby allegro aukcja numer 942535056. Mysle ze warto spojrzec prawdzie w oczy i stwierdzic ze te pianownice dostepne w Polsce to prawdopodobnie te same produkty ktore sa dostepne np. w CYCu . Mysle ze lepiej dac zarobic polskim firma, niz delikatnie mowiac niezbyt przychylnie do nas nastawionym angolom. Szczegolnie ze w PL te pianownice sa tansze.
saint4 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Myjka Makity ma koncówke ze mozna robic piane ale użyłem piane Tenzi ktora nie jest koncentratem a ma konsystencje jak woda, jest poprostu rzadka i ta końcówka nie zrobiła żadnej piany no moze troche sie zapieniło ale brud został, musze kupić piane z myjni, zobacze jaką wtedy myjka zrobi piane.
malkolm Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 saint4, chyba wszystkie aktywne piany mają taką konsystencję, przynajmniej te które widziałem .
JJ. Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 A jeśli używałeś części dołączonych do zestawu, to niestety nie była to pianownica a zbiornik na detergent..
saint4 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Malkolm. tez tak myślalem ale podobno na jednej myjni sprzedają tą piane której używają w myjni, i podobno jest gęsta, jutro bede wiedział [ Dodano: 8 Marzec 2010, 20:50 ] JJ. Zbiornik na detergent jest:) zanim kupie pianownice musze sprawdzic jaką piane zrobi ten zestaw co mam teraz, zobaczymy:)
Artur Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 marctwain, user z allegro - mastawi, sprzedaje pianownicę (aukcja numer 946047012) która wygląda tak jak ty opisywałeś ale mówi, że to produkt włoski. Czy to ta sama co ty masz?
Gość Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Pewnie tak. Myślałem, że to nasza polska robota. Ale jest OK i spełnia zadanie. Trzeba tylko uważać z dokręcaniem pojemnika (PE), żeby gwintu nie przekręcić.
nOx Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 na na clean your car shinearama itp również są made in italia
malkolm Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 używał ktoś piany CARTEC?? jakie są wasze opinie??
saint4 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 a mam do was pytanie... czy ktoś ma pianownice ktora robi gestą piane?? i czy ta piana po nałożeniu działa??? i czy trzeba pożniej jeszcze gąbką poprawiać????
malkolm Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 saint4, wruć kilka stron do tyłu i poczytaj, tam wszystko jest
saint4 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 no wiem ze jest ale przeważnie podawany był link, ale wszystkie eygasły bo to były z allegro!!
Gość Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Poszuka na allegro wpisując pianownica. Ja tak znalazłem
saint4 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 już przegladałem , ale mimo że pisze ze daje piane i takie tam....niektore sie nie sprawdzają i szukam odpowiedzi , ktore sa godne zakupu!!
Rekomendowane odpowiedzi