maciek-drummer Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 W dniu 7.12.2017 o 22:28, BiałyGTi napisał: w porownaniu do yeti to piana z GS wygrywa Pod jakim względem, Yeti nie domywała?
nefifer13 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Masz rację GS minimalnie lepsza od Yeti.Zostawia trochę mniejszy film na laku. Ale i tak przy Magifoam nawet nie stały.
maciek-drummer Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Czy 40ml MAGIFOAM na 1.5 litra wody w ręcznej pianownicy da radę czy to za słabe stężenie?
qaholo Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Stężenie na bogato.Więcej nie potrzeba.Wręcz można mniej. 2
CoolBreeze Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Teraz, maciek-drummer napisał: Czy 40ml MAGIFOAM na 1.5 litra wody w ręcznej pianownicy da radę czy to za słabe stężenie? To zależy ile masz wkładek filcowych. Dzisiaj zrobiłem roztwór 50ml na 1,5l h2o i przy jednym filcu piana była, ale nie taka jakiej się spodziewałem. Wrzuciłem wkładkę z dwoma filcami i piana była gęsta - nawet za gęsta. Wróciłem do jednego filca. Maszyna to Marolex Axel.
batinta Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Też daję 40ml na 1,5l wody i jest b.dobrze jak dla Megi i Marolexa z opryskiwacza+wkładka filcowa z obuwnicza. 2
maciek-drummer Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 17 minut temu, CoolBreeze napisał: Wróciłem do jednego filca. Maszyna to Marolex Axel. To jest właśnie dla mnie dziwne, że najjaśniejsza wkładka w Axelu równa się dwóm filcom z Mastera, na średniej wkładce pluje strasznie pianą, w przypadku Yeti jak i Fruit od SG nie da się uzyskać dobrej piany przy stężeniach jakie dotąd stosowałem czyli ok 60ml na 1.5 litra. Dlatego pytam o Magi.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 15 godzin temu, maciek-drummer napisał: Pod jakim względem, Yeti nie domywała? jeden i druga domywa ale GS robi to lepiej i przy tym przyjemniej pachnie, piana trzyma sie ciut dłużnej
bobihno Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam, Posiadam nieco zmęczoną myjkę Karcher K 2.15. Zakupiłem ostatnio pianownicę PA od Techkaru oraz pianę Magifoam. W nadzieji na efekt choć zbliżony do śniegu, rozcieńczyłem 100 ml Magifoam z 900 ml ciepłej wody, skręciłem pokrętło na pianownicy na ’-’ i pociągnąłem z spust. Z lancy leciała praktycznie sama woda, zacząłem wtedy manipulować pokrętłem pianownicy, udało mi się uzyskać pianę po skręceniu pokrętła maksymalnie na ’+’, lecz była to piana bardzo rzadka i wodnista. Następnie próbowałem rozcieńczać z zimną wodą - bez zmian. Zauważyłem, ze po podłączeniu pianownicy ciśnienie jest istotnie niższe aniżeli przy podłączonej standardowej lancy. Czy miał ktoś podobny problem albo przychodzi komuś do głowy jakieś rozwiązanie? PS Przepraszam, jeśli problem wcześniej już się pojawił, nie udało mi się przejrzeć całego tematu : )
Strus Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Cholera by wzięła to forum..... Miałem nic nie kupować przez pół roku.... Miałem..... Zarzekałem się że nie będę się z pianownicą po bezdotykach bujał.... Dzisiaj kupiłem Epocę, Pianę GS White Bear i Pianę Autobrite Magi Foam 1
qaholo Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Będziesz Pan zadowolony z Epoki.W końcu i tak by przyszła pora na te zakupy. 1
Grzechu23 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Hehe no to ładnie poleciałeś Ale ja miałem podobnie przed końcem roku ;p 20 grudnia upierałem się że nic a nic nie kupie....31 grudnia poszło 400 zł na kosmetyki ;D Ehh a tak mało brakowało A wracając do tematu..jaką Epoce kupiłeś?
skoras5 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Będziesz mieszał te dwie piany?
Strus Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 3 minuty temu, Grzechu23 napisał: jaką Epoce kupiłeś? Tec One 2l 3 minuty temu, skoras5 napisał: Będziesz mieszał te dwie piany? Nie planuję ale kto to wie 1 godzinę temu, qaholo napisał: W końcu i tak by przyszła pora na te zakupy. To w sumie przez Ciebie te zakupy
sT3VE Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2018 Oglądając powyższy filmik pian SG naszła mnie myśl, ze fajnie byłoby mieć jakąs kolorową pianę. Jaką "kolorową pianę" polecacie? Chodzi tutaj o efekt domywania i wizualny. Raz na jakiś czas, żeby nacieszyć oko machnęłoby się czymś innym niżeli białym śniegiem
Strus Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Epoca 1 - Piana AB Megi - 1 czy 2 filce ? 2 - Piana GS - 1 czy 2 filce ?
Moderator Domel Opublikowano 14 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 6 minut temu, Strus napisał: Epoca 1 - Piana AB Megi - 1 czy 2 filce ? 2 - Piana GS - 1 czy 2 filce ? w mojej epoce czy marolexie sprawdza się tylko jeden filc - bez względu jaka piana.
kusiu Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jak dobrze się wczoraj przyjrzałem, to jest w standardzie 3 dysze oraz jedna już założona - używacie tej założonej najczęściej? Nie miałem jeszcze okacji sprawdzać tego Axela 3L a chce przetestować z citrus oil od SG
grabek246 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam, mam dość dziwny problem z moją pianownicą PA. Pokrętło jak zwykle ustawione ma max pobór środka z butelki a mimo to z pianownicy wydobywa się jakby delikatnie spieniona woda(takie duże bąbelki). Musze wyedy delikatnie odkręcić pokrętło regulacyjne o jakieś pół obrotu i piana wychodzi konkretna. Ostatnio wymieniane było sitko plus cala pianownica plukana wodą z octem. Czy jest jeszcze jakiś element wymagający wymiany? Jakieś dodatkowe sitko lub coś?
kursien Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 @grabek246 Ja u siebie mam pokrętło niemalże zamknięte. Dosłownie obrót o 1-2 godz patrząc na tarcze zegarka. Gdy testowałem i odkręcałęm na maxa, to raz środka nie starczyło na auto a dwa leciała biała woda, piany, czy śmietany nie było wcale!
grabek246 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 @kursien czyli wygląda to na normalne zachowanie😉 dzięki
seba1642 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Mam pytanko, posiadam pianownicę PA i gdy używałem jej pierwszy raz wszystko było okej. Przy drugim myciu prawie wgl nie pobierała płynu z butelki i leciała lekko biała woda. Próbowałem coś pokombinować i na chwilę znów działała normalnie (dawała gęstą pianę), a po 2 minutach znów woda Ktoś wie co może być przyczyną ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 @seba1642 sprawdz sitko
Moderator Domel Opublikowano 23 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ciekawy produkt. Duży kąt aplikacji. 1
Rekomendowane odpowiedzi