atvmmz Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Mi jak leci mleko to zawsze problemem jest sitko, zatkane od chemii i kamienia z wody.
ostryziom Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Myślisz że w nowej też moze byc ten problem?
faraon3021 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 Pytanie może dziwne. Czy pianownica ręczna z wodą tylko w środku będzie działała jako zwykły spray/zraszacz? Mam do usunięcia tapetę w pokoju i muszę ją dobrze nawilżyć. Zakup pianownica będzie dobrym pretekstem dla mnie żeby przekonać żonę że coś takiego jest potrzebne; ) każdy na tym skorzysta Ja celowo daje piane na tapety. Nie splywa, nie moczy podlogi i wolniej przysycha.
atvmmz Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2015 W nowej to raczej nie. Kiedyś ktoś pisał, że miał problem z nową PA, wtedy chyba chodziło o jakąś dyszę. Musisz poszukać...
Heniek1989 Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Przerabiał już ktoś pianownice Mesto Foamer ? Warto kupić ten promocyjny zestaw za 115zł z litrem Shiny Garage Fruit Snow ?
krolpemo Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Czy jest mozliwość dokupic do starej myjki pianownice i zeby w miare rozsądnie działała? Z tego co widze myjka to einhell 2000f lanca taka http://images66.fotosik.pl/540/d2c547aa0324b764gen.jpg http://images68.fotosik.pl/543/8507059f08398a42gen.jpg
Mikua Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Koledzy, co myślicie o pianownicy karcher tej małej plastikowej? jest tak skuteczna jak ta metalowa do wersji HS ?
Crockett84 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Moim zdaniem jest słaba, nie robi piany tylko mleko. Mam tą plastikową w zestawie z myjką i po pierwszym użyciu odstawiłem na półkę i kupiłem PA.
faraon3021 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2015 Zabawka. Chemie naniesiesz na lakier, ale piana to trudno nazwac.
tedevip Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Cześć Widziałem kilkanaście stron wczęściej że ktoś pytał o działanie pianownicy PA wraz z myjką 110 bar i nie było odpowiedzi Chciałem więc zapytać czy z myjką B&D PW1400TDK ( też 110 bar) da sobie radę, żeby pianownica była dobrze wykorzystywana. Przymierzam się do zakupu a nie chciał bym się denerwować że coś nie działa albo że piana to nie piana
dominiczek9518 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Post kolegi Tworka CAR CRAZY, tu masz przykład B&D PW1400K Plus z Tesco (180zł) + Pianownica MTM Allegro około 150zł: Były to pierwsze testy z pianą widać że spływa z auta, teraz doszedłem już do takich proporcji że piana z auta jest porównywalna z pianką do golenia Za 330 zł utrafiłem extra zestaw do użytku domowego, który wystarcza do mycia dwóch aut raz w tygodniu i nie źle się sprawuje.
tedevip Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Post kolegi Tworka CAR CRAZY, były to pierwsze testy z pianą widać że spływa z auta, teraz doszedłem już do takich proporcji że piana z auta jest porównywalna z pianką do golenia Dziękuję Ci bardzo A jakie to stężenie? Pod filmem jest napisane 1:9 tylko że nie wiem do tego co jest na filmie czy do tego które doszedł później
dominiczek9518 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 Proponuje napisać priva do kolegi Tworka
powalla Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2015 W filmie przecież są wklejone napisy o obu stężeniach
k@rto Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Cześć Widziałem kilkanaście stron wczęściej że ktoś pytał o działanie pianownicy PA wraz z myjką 110 bar i nie było odpowiedzi Chciałem więc zapytać czy z myjką B&D PW1400TDK ( też 110 bar) da sobie radę, żeby pianownica była dobrze wykorzystywana. Przymierzam się do zakupu a nie chciał bym się denerwować że coś nie działa albo że piana to nie piana spokojnie. miałem słabszą myjkę i dawała rade z PA robić ładną pianę
smelbo Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Koledzy, jakie faktyczne proporcje stosujecie przy Autobrite MagiFoam, Shiny Garage Fruit Snow Foam i ValetPRO pH Neutral Snow Foam ? Szukam piany do pianownicy (pod myjkę ciś). Która będzie najwydajniejsza. Wyczytałem że te dwie ostatnie to mniej więcej 1:10, 1:9 i powinno być ok, jednak z opini wynika że dość szybko spływają i czasem nie domywają. Natomiast Magi jest ponad dwa razy droższa ale czy w wydajności będzie na tyle samo myć? Tzn proporcja mniej więcej 1:20 - 1:25? Da radę?
Michael MSTP Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Magi rowniez 1:10-1:9 tego nie oszukasz ale lezy znacznie dluzej na lakierze od pozostalych. Przy słabszych steżeniach masz mleko
smelbo Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Magi rowniez 1:10-1:9 tego nie oszukasz ale lezy znacznie dluzej na lakierze od pozostalych. Przy słabszych steżeniach masz mleko Hmmm, po info na stronach sklepów że max proporcja 1:100 myślałem że stężenie Magi będzie przynajmniej 2 razy mniejsze No cóż, 10zł jak na jedno spryskanie to zdecydowanie za dużo. A którą z tych pozostałych wziąć? Zapomniałem dodać że powinna mieć naturalne Ph, auto woskowane i coś zmyć z auta.
Michael MSTP Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Mam wszystkie o które pytasz. Najlepsza jest dla mnie Magi przy 5l wychodzi trochę ponad 3zl za mycie i to jest do przeżycia. Z pozostałych trudno będzie przebić SG 1l okolo 30zl ladnie pachnie. Z neutralnymi pianami jest tak ze pomagają myc ale żeby nimi domyć auto to ciężko. To wsparcie przed ręcznym myciem.
smelbo Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Mam wszystkie o które pytasz. Najlepsza jest dla mnie Magi przy 5l wychodzi trochę ponad 3zl za mycie i to jest do przeżycia. Z pozostałych trudno będzie przebić SG 1l okolo 30zl ladnie pachnie. Z neutralnymi pianami jest tak ze pomagają myc ale żeby nimi domyć auto to ciężko. To wsparcie przed ręcznym myciem. Po awatarze wydaje mi się że czytałem twojego bloga. 3zł za mycie Magi to bierzesz z większego opakowania? bo normalnie 0,5L kosztuje 50zł. czyli litr przy proporcji 1:10 wychodzi około 10zł. Na dość długie auto (signum) myślę że niecały litr powinno być ok?
Michael MSTP Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Tak przy duzym opakowaniu wychodzi 3,18 za mycie. 5l 159zł 50 myc. Przy małym wychodzi tragedia. Litr spokojnie starczy na takie auto. Jak zamierzasz kupic mniejsze opakowanie to tak jak pisałem od siebie polecam SG 30,90 za litr masz 10 myc za 3,09 za mycie. Przy 5l oczywiscie wychodzi znacznie taniej. Jednak dla mnie Magi to przynajmniej na ta chwile najlepsza piana z jaka miałem doczynienia. Oczywiscie nie sprawdzałem wszystkich na rynku
smelbo Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Kupię butelkę SG na razie na próbę, chyba że ktoś bierze jakieś duże opakowanie Magi do podziału to się podłączę (najlepiej Kraków można wziąć na pół czy na 3).
/miodu/ Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 smelbo, Jeśli liczysz na efekt domycia auta, to magifoam Cię nie zawiedzie. Jak się postarasz to na signum bez nadkoli zejdzie Ci z 350 ml. Grubo nie trzeba piany rzucać, bo splynie szybko. Przy cienkiej warstwie z 15 spokojnie leży.
atvmmz Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 W przypadku Magi jest tak jak koledzy pisali, ta cena nie bierze się znikąd. Nie ma nic lepszego jeżeli chodzi o domywanie.
przemas22 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Gdzie polecacie kupic http://uslugi.nie-spamuj.eu pianownice PA szukam do myjki Bosch
Rekomendowane odpowiedzi