Skocz do zawartości

Autobrite Cherry Glaze AIO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odświeże temat;)

Dziś po taz pierwszy używałem CG - sama przyjemność ;) lakier ładnie się szkło, lekko przyciemniany i jakby zasłoniete rysy ale nie znacznie ;)

Na plastikach nie zostawia śladu, wystarczy przetrzeć fibra i luks ;)

Jednak mam pewne obawy co do mojego egzemplarza. Czy powinien on mieć konsystencje „mleka”?

Czy uważacie z butelkę w jakiej jest CG można zastąpić atomizerem ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

@grzegmis Cherry glaze to jeden z moich pierwszych preparatów AIO, cały czas go mam i chętnie wracam jak się nadarzy okazja 🙂 Aplikacja, docieranie, zapach wszystko super w tej cenie. 

W dniu 6.06.2019 o 16:22, grzegmis napisał:

Jednak mam pewne obawy co do mojego egzemplarza. Czy powinien on mieć konsystencje „mleka”?

U mnie jest jakby pół mleko ani to ciecz ani coś gęstego. 

W dniu 6.06.2019 o 16:22, grzegmis napisał:

Czy uważacie z butelkę w jakiej jest CG można zastąpić atomizerem ?

Raczej bym nie próbował, atomizer może tego nie przepchnąć. 

Opublikowano

Po prostu muszę mienic butelkę ba lepsza, w moim egzemplarzu ewidentnie kapie.

Co do samych wrażeń, wszystko na plus jak dla mnie. Co więcej, nie przyciąga tak kurzu, i daje rewelacyjny efekt końcowy :)

Będę chciał sprawdzić ile realne wytrzymuje, bez wspomagania qd i myciu na dwa wiadra plus tylko osuszenie ;)

Jak u ciebie z trwałością ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie i Panewki,

krótkie pytanko.

można cherry kłaść na jasny lakier ?

zmieniłem autko i trochę zostało tego AIO.

Na czarnym i granatowym sprawdzał się rewelacyjnie i "wet look" jaki zostawiał robił naprawdę robotę. 

o zapachu nawet nie mówię.

teraz mam srebrny metalic i zastanawiam się czy można kłaść takie AIO.

aplikacja raczej ręczna.

dzięki

Opublikowano

@orzel_man spokojnie możesz kłaść. Srebrny to jeden z najmniej detailingowych kolorów, lecz na pewno lakier nim odświeżysz.

Jak pamiętam to srebrny lakier odzyskiwał szklistość. Wet look'u na srebrnym bym się nie spodziewał ;-)

Opublikowano

jasne rozumiem. 

dokładny kolor to Hypnotic Silver z palety forda.

mieni się niebieskim a czasami szarym.

Jak położyłem botox na niego nie jest źle, ale zasłuży chyba na przetarcie Cherry Glaze.

dobrze zrobiony srebrny też przykuje oko 😉

dzięki za komentarz

• Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, orzel_man napisał:

dobrze zrobiony srebrny też przykuje oko 😉

Dokładnie 👍

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, nie chce zakładać nowego tematu dlatego pisze tutaj. Co myślicie l takim połączeniu: CG i na to meguiars ultimate quik wax jest sens ??

Opublikowano

@Herki Z Cherry wszystko spłynie szybko niestety. Ale z drugiej strony to nakładanie Megsa UQW to przyjemność i chwila roboty. Chociaz już samo Cherry wygląda  na srebrnym naprawdę przyjemnie dla oka. 

Opublikowano

Kolor mojego lakieru to carbon shwarz, czyli sam cherry bez megsa ?Nie mam zabezpieczonego lakieru i zakupiłem juz megsa Ultimate quik wax. To co lepiej samego megsa nałożyć czy zakupic cherry glaze i samego cherry? Co da lepszy i trwalszy efekt na nie zabezpiecozny lakier ?

Opublikowano

@Streat dlatego używanie skrótów aktualnie nie jest dobrym pomysłem 😁

Mnóstwo marek do tego jeszcze dochodzą skróty nazw oraz skrótu myślowe 😁

Od niedawna staram się nie używać skrótów wcale 😁

• Moderator
Opublikowano

29 minut temu, Tomas-sg napisał:

Od niedawna staram się nie używać skrótów wcale 😁

@Tomas-sg popieram! 😍 Niekiedy naprawde mozna zgłupiec o jaki skrót chodzi 

Opublikowano
1 godzinę temu, Herki napisał:

Kolor mojego lakieru to carbon shwarz, czyli sam cherry bez megsa ?Nie mam zabezpieczonego lakieru i zakupiłem juz megsa Ultimate quik wax. To co lepiej samego megsa nałożyć czy zakupic cherry glaze i samego cherry? Co da lepszy i trwalszy efekt na nie zabezpiecozny lakier ?

Wypowie sie ktos co Do tego pany ?

Opublikowano

Ani jeden, ani drugi środek nie da ci efektu jakieś dłuższej trwałości. Efekt podobny aczkolwiek postawiłbym na Megsa. Chwilę dłużej poleży. Chwilę.

Opublikowano

@Chat o jakiej chwili mowa ? Puki co chce narazie jakies male zabezpieczenie puki co od mycia do mycia powiedzmy co 2-3tyg wytrzyma mi to tyle?  mam na mysli trwalosc polysk zrzut wody brudu?

1. Przed tym megsem wystarczy mycie tylko ? Tj aktywna piana , mycie na 2 wiadra osuszenie ewentualnie glinka ? Jakis cleaner musi wjeżdżać przed aplikacją megsa ?

2. Jak juz bd mial megsa i powiedzmy kurz usiądzie po dniu lub kilku wystaczy opłukać auto osuszyc i qd na wóz np megsa ultimate qd ? 

Opublikowano

Mowa, wytrzyma do 1-2 mycia na bezdotyku, czy też ręcznie łagodnym szmponem.

1.  Mycie w zupełności wystarczy, obojętnie jakie. Po glince zostawisz efekty działań - będzie wymagane przejechanie cleanerem.

Z drugiej strony celaner zawsze dobrze robi pod wosk,  z tym, że Ty aplikujesz quik, czyli taki wosk na szybko. Na na szybko = na krótko. Przy tej aplikacji nie bawiłbym się w cleanery pod ten wosk.

2. Tak.

Opublikowano

@Chat dzięki , megsem mozna po szybach plastikach chromach?

Jaki wosk byś mi polecił na lakier carbon shwarz? Przyznam nigdy wosku nie kladlem, zalezy mi jak najlepszych efektach trwalosc polysk zrzut wody brudu a i kropelkowanie tez przyzwoite. I jaki ewentualnie cleaner do tego przed ? I oczywiście zeby aplikacja była nie jakas mega ciezka jak na 1szy raz. Mieszkam w uk, ale większość pl produktów jest na ebay 

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to Megs nie brudził plastików, ale warto sprawdzić bo plastiki też są różne, szyby i chrom bez problemu możesz po tym polecieć.

Jak widzisz rynek produktów jest olbrzymi, pewnie każdy ma swoich faworytów i kombinacje.

Jestem zwolennikiem naturalnych wosków, sam mam dwa auta w czarnej perle. A naturale się najlepiej na tym sprawdzają.

Jednak stawiając na łatwość aplikacji, efekt oraz trwałość wybrałbym zestaw, który od lat stosuję zwłaszcza na zimę - cleaner: WOLFGANG Paintwork Polish Enhancer oraz wosk: WOLFGANG Deep Gloss Paint Sealant. U mnie, przy myciu bezdotykowym wytrzymywał nawet do pół roku. Zarówno celener, jak i wosk są w płynie, poradzisz sobie bez problemu, i jestem pewien, że efekt Cie zadowoli.

Przy woskach naturalnych i aplikacji maszynowej cleanera stawiał bym na sprawdzoną legendę: Zymol HD cleaner i Zymol Glasur.

Przy lekkiej korekcie maszynowej wybrałbym, odkryty oststnio przeze mnie 3D Car Care ONE HYBRID Compound&Polish + Zymol Glasur - efekt mnie powalił na kolana, co potrafi ten pierwszy.

Rynek jest ogromny wybór nalezy do Ciebie.

• Lubię to 1
Opublikowano
Teraz, Herki napisał:

@Chat wszystko ręcznie befe działał zobaczę tego wolfganga ceny opinie itp

Nie jest tani, wystarcza na długo, a testy chyba są nawet na forum.

Opublikowano

@Chat przy bezdotyku wytrzymal ci nawet 6 miesiecy?

1 Czyli co, płukałeś tylko auto wodą,  suszenie i qd ?

2 Jakby sie miała wytrzymałość powiedzmy do 1 mycia w miesiacu z piana aktywna 2 wiadra itp ? Chyba, że brud nie bd tak sie czepiał ze wystarczy tylko płukanie woda

3 znalazłem taki deal

Screenshot_20200403-165821_Chrome.jpg

Screenshot_20200403-165834_Chrome.jpg

Opublikowano

1. Płukanie i mycie mikroproszkiem. A najlepiej ręczne mycie i QD.

2. Aktywna piana z pewnościa szybciej  Ci wosk zdejmie.

3. Poza tym wszystko zależy od  warunków, jak Ci bedzie padać przez 2 tyg. to wiadomo....