aneroid Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Toteż moje pytanie było w tym kierunku - przygotowania szyby - odtłuszczenia - itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Października 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 [ref]aneroid[/ref], pod każdą powłokę - NW też takową jest - należy bardzo dobrze przygotować powierzchnię jak zależy nam na maksymalizacji "osiągów" i trwałości. Z doświadczenia wiem, że nie da się tego zrobić aplikatorem ręcznie. Niestety potrzebna jest do tego maszyna, ponoć najlepiej rotacyjna (nie mam DA więc nie zweryfikuję). Plus jakakolwiek pasta typu polish/cutting i średni pad. O ile Autoglym CGP bardzo fajnie oczyści nie zapuszczone szyby to w przypadku śladów po wodzie, zacieków po płynie do spryskiwaczy już nie jest tak różowo... Przy tak przygotowanej szybie każda topowa NW powinna sobie radzić. Oczywiście trzeba jeszcze porządnie odtłuścić po polerowaniu. Ja zaprzyjaźniłem się z G1 - działa przez 2 lata, znacznie mniej szyby zachodzą szronem w zimę i przy obsłudze rodzinnej floty pojazdów zakup 100ml wychodzi bardzo ekonomicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Masz rotację lub DA, tlenek ceru, pastę cuttingową, pady cutting, polish? Postaram się dobrać Ci odpowiednią metodę do sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneroid Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Dzięki "krd", reasumując tz nie jestem w stanie szyby przygotować własnym sumptem i tego np. G 1 położyć. Dzięki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Października 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 [ref]aneroid[/ref], jesteś, ale nie licz na 2 lata trwałości. Albo kup mniej wymagający produkt. Np Autobrite Repel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_speed Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Też kupiłem nw Rain-x, ale czytając wasze posty zastanawiam się czy nakładać. Na szybie mam drobne ryski od wycieraczek, nie mam żadnej maszyny polerskiej, planowałem dokładnie wyczyścić szybę, odtłuścić i nanieść nw. Co dokupić jeszcze przed nałożeniem nw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneroid Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Maszyn nie mam, w tej mierze jestem 100% amatorem, w mojej okolicy nie znam nikogo z kim mógłbym wejść w kontakt nauki - tylko Forum.. A położyć coś z czego nie będzie się zadowolony, to szkoda czasu. Masz chyba rację trzeba pomyśleć o czymś prostym bez problemowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przybysz Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Masz rotację lub DA, tlenek ceru, pastę cuttingową, pady cutting, polish?Postaram się dobrać Ci odpowiednią metodę do sprzętu. Jeśli ktoś ma DA i pasty to jaki sposób polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Października 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 [ref]aneroid[/ref], powiem jeszcze inaczej. Jak nie miałeś nigdy kontaktu z NW to kup tą od Autolanda. Działa przyzwoicie. Nakłada się prosto. Leży jakiś czas, ale zawsze po myciu można poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 [ref]Przybysz[/ref], Gąbka cutting, mocno ścierna pasta (M101, Menz 300, Koch Heavy Cut) wolne przejazdy, wymycie zmywaczem silikonowym i IPA. A najlepiej jak masz tlenek ceru i dodasz go do pasty. Swoje zrobi(porządne wyczyszczenie), a bałagan znaaacznie mniejszy. Oczywiście nie licz na jakiekolwiek usunięcie rys ale sama szyba będzie idealnie czysta i gotowa na przyjęcie NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przybysz Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 [ref]booohal[/ref], dobra zrobię według Twojej receptury. Jaka prędkość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 DA zawsze na pełnym ogniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneroid Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Rozumiem że Masz na myśli to kolego "krd" ? http://www.autoland.pl/produkty/niewidz ... zka-XwGWij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Października 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 [ref]aneroid[/ref], dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneroid Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Ok. przemyślę temat popatrzę jeszcze na inne propozycje na forum i może się na coś zdecyduję, lub dam sobie z tym spokój. Dzięki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Też kupiłem nw Rain-x, ale czytając wasze posty zastanawiam się czy nakładać. Na szybie mam drobne ryski od wycieraczek, nie mam żadnej maszyny polerskiej, planowałem dokładnie wyczyścić szybę, odtłuścić i nanieść nw. Co dokupić jeszcze przed nałożeniem nw? RainX kosztuje dwie dychy i schodzi mi go 25 mililitrów na auto (może za bogato aplikuję, ale niestety butelka bez atomizera tego nie ułatwia). To daje całe 2,50 zł na aplikację. Bez żartów, że trzeba się jakoś pieścić z przygotowaniem. Potrzyma krócej to potrzyma i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakuz89 Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 A co powiecie o przeleceniu cleanerem szyby? Mam PB PP i nim przelecialem szybe na DA , potem IPA na bogato i polozylem RainXa. Siedzi od Lipca chociaz na przedniej i tylnej nuz oslabl troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 U siebie też lecę cleanerem. Jakieś dziady niewiadomego pochodzenia od razu tlenkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasi11 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 No siemanko:D Przejrzałem temat ten, kilka innych, zainteresowałem się tematem. Chcę położyć G1, takim procesem jak poniżej, proszę sprawdźcie mnie czy owa instrukcja jest prawidłowa , nie chciałbym popełnić błędu 1. AUTOGLYM CAR GLASS POLISH, nie jest zły, ręcznie chciałbym nałożyć 2. Odtłuszczanie - ważny proces więc nie będę oszczędzać. a) IPA b) GTechniq G4 (konieczne?) c) CarPro ERASER 3. G1 Pierwsza warstwa, ruchy pionowe, nakładane wacikiem, odczekać 15 min bez wycierania warstwy, następna warstwa ruchy poziome, również bez wycierania nadmiaru, trzecia warstwa ruchy zamienne (pionowe i poziome) (3 warstwy, w przypadku szyby przedniej), tu również zostawiam nadmiar, 4. G2 - po 15 min (chyba, że niższa temperatura to dłużej np.30min) nakładamy G2 5. IPA (G2 ma właściwości IPy, pominąć ten krok?) Gotowe. Jestem otwarty na Wasze opinie, sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 [ref=#ff3366]kasi11[/ref], tu masz wszystko wyjaśnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasi11 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azylybyly Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam, szukałem na forum ale konkretnie nic nie znalazłem. Mam Pytanko odnośnie SCS Titanium guard glass. Opinie czytałem dobre. Zakupiłem i lipa. wypróbowane na 3 auta i wszędzie to samo. Powiedzmy, ze tak naprawdę efekt odpychania jest dopiero powyżej 100 km na godzine. Aplikowane na auto nowe, na auto z 20 tys przebiegu i na mojej firmowce z zajechana szybą jak fix. Wszedzie ten sam efekt. Opisze aplikacje. AG Car glass polish na rotacji na sredniej gąbce. Odtłuszczacz, IPA, Wipe out. Aplikacja płatkiem kosmetycznym, ruchy proste góra dół do zostania mgiełki. Odczekanie 20 minut i polerowanie. Jedynie na moim szybe przeleciałem tlenkiem ceru na filcu i szyba mocno odżyła Jak polewam szybe wodą to jest ok, ale w deszczu zaraz po nałożeniu odpływa tak koło 70 km/h ale po tygodniu już minimum 100... Jestem trochę zawiedziony. Porównywałem z innymi tańszymi wycieraczkami i działają lepiej... A na samochodzie znajomej z przebiegiem 20 tys po miesiącu już ledwo dyszy nw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Obecnie używam 4Nano CV i kropelki startują od 50-ki, taki sam efekt miałem przy RainX chociaż zauważyłem że on jakby odrobinę lepiej zrzuca wodę. Na bocznych szybach nie zauważyłem różnicy między tymi dwoma preparatami, na przedniej w sumie efekt jest ten sam, z tym że 4Nano zostawia odrobinę wody w okolicach wycieraczek. Szyba za każdym razem przygotowana starannie, tlenek na DA, zmywacz, IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Jaka najlepsza sprawdzona technika nakładania NW z Autolandu? Spryskać szybę czy na płatek kosmetyczny? Ile warstw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 1 Lutego 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Czy ktoś może miał kontakt i używał: - SiRamik SC Vision Glass Sealant lub - SiRamik SC Vision + ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi