jedrasso Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Panowie, Czym (tj jakim aplikatorem) najlepiej nakładać ręcznie DJ Lime Prime? I jak go rozprowadzać najlepiej? Ruchy koliste czy podłużne? Pzdr
W1Michal Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 zielony aplikator Royal pads ja stosowałem ruchy koliste i było ok
matix19 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 czy po użyciu cleanera SG Paint Cleaner+ należy przetrzeć lakier IPA czy już nie trzeba?
KapselK Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ja do DJ LP używam aplikatora z mikrofibry lub aplikatora tnącego od Shiny Garage (takie niebieski). Lepiej mi się pracuje aplikatorem z mikrofibry.
Qub@ Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 czy po użyciu cleanera SG Paint Cleaner+ należy przetrzeć lakier IPA czy już nie trzeba? nie trzeba
michalk9017 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Nie wiem co zrobić położyłem dziś rano cleaner DJ LP i nie zdążyłem położyć wosku wypadł mi wyjazd auto stoi w blaszaku ale wiadomo zakurzyło się gdy spłukam auto nic się nie stanie z cleanerem? Czy będę musiał ponownie kłaść?
Moderator Domel Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Czy to normalne ze zymol cleanser tak szybko zasycha i tak ciezko sie go dociera ? polerke przerwal mi telefon i po 3 minutach musialem go scierac ADBL Wipe'em bo mikrofibra tarła jak szalona...
W1Michal Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 niestety tak, efekt po nim jest bombowy ale praca z nim nie jest najlepsza. Aczkolwiek jak sie go wyczuje to da rade zrobić auto bez zbędego machania, wystarczy nie przesadzać z ilością i w miare szybko polerować Dodane po 1 minucie 13 sekundach: Nie wiem co zrobić położyłem dziś rano cleaner DJ LP i nie zdążyłem położyć wosku wypadł mi wyjazd auto stoi w blaszaku ale wiadomo zakurzyło się gdy spłukam auto nic się nie stanie z cleanerem? Czy będę musiał ponownie kłaść? nic sie nie stanie możesz woskować po spłukaniu i osuszeniu
Qub@ Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Nic bym nie płukał tylko ostrożnie przetarł delikatną mf i woskował.
Jacek318 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 DODO JUICE LIME PRIME jest dużo lepszy od Cleaner Shiny Garage? Potrzebuje coś pod coli.
Jacek318 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Panowie a aplikował ktoś Cleaner Shiny Garage? Ciężko znaleźć coś w sieci odnośnie tego cleanera.
piepia Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ja aplikowalem Wersje "z plusem".
boxers123 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ja aplikowalem Wersje "z plusem". I jak wrażenia oraz efekty?
piepia Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Nie jest az takim tlusciochem. Dosc szybko sie wypracowuje (uzywalem german tricolora). Zeby jakies ryski czy holsy usuwal to nie zauwazylem ale swietnie poradzil sobie z zaciekami po plynie do szyb z Sonaxa Stary wosk sciaga bardzo ladnie ale i tak zawsze wymywam go IPA przed woskiem bo z moimi mazidlami sie nie dogaduje Jakims oszustem maskujacym tez nie jest Ot, zwykly cleaner.
Szymi022 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Tez uzywalem z plusem. Jest napisane ze usuwa holsy, probowalem rotacja i nie usuwa... Chociaz przy recznym uzyciu na tnacym recznym padzie od sg jakis nalot i lekkie zmatowienie usunal.
matix19 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 A co do tego SG + to jak go lepiej używać na aplikatorze z mf czy może na gąbce flexipads tricolor, jeżeli tak to którą stroną?
piepia Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Mi sie najwygodniej pracuje zolta strona z tricolora. Zawsze jest jakas wieksza szansa, ze szybciej cos usunie niz zwykly aplikator z mf
Jacek318 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Dokładnie gąbka więcej ściągnie. Ja jednak kupiłem Dodo JLP. Wcześniej miałem Achillesa Prep którego się dość ciężko wypracowywało, choć efekty były bdb.
Pływak Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Co zamiast niedostępnego już Achillesa ze ściernych cleanerów? Aplikowane będzie rotacją chodzi o usunięcie niewielkich hologramów i swirli bez konieczności wymywania dlatego myśle o jakimś ściernym cleanerze zamiast pasty finiszowej. Nowe DoDoc LP Plus się nada? Testował ktoś? Na to ma isć Fusso.
mateeusz_sz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Powiedzcie mi panowie, jaki tak naprawdę jest cel stosowania cleanera? Bo gdy użyje juz glinki, i nie do końca usunie ona zabrudzenia przyklejone do lakieru, to on poradzi sobie z czymś takim ?
hubikas Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Powiedzcie mi panowie, jaki tak naprawdę jest cel stosowania cleanera? Bo gdy użyje juz glinki, i nie do końca usunie ona zabrudzenia przyklejone do lakieru, to on poradzi sobie z czymś takim ? Cleaner ma za zadanie oczyścić lakier chemiczne, natomiast glinka - mechanicznie, a jeśli sobie nie poradziła to jeszcze raz daj preparat na smołe i niech pracuje, a później kolejny raz glinka. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
mateeusz_sz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Problem jest taki, ze przykleiła mi sie farba proszkowa, która lekko przytopilo słońce. Czuć ze maska jest chropowata, i delikatna Glinka nie dała rady. Jest sens próbować silniejsza Glinka? Jeszcze małe pytanie, jaki preparat prócz powłoki i wosku Doda lakierowi śliskości ?
W1Michal Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 powłoki i wosku ? o jakiej powłoce piszesz ? jak wyglinkujesz dasz cleaner i wosk to będzie ślisko wystarczająco
mateeusz_sz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Nie No chodziło mi o to ze po nałożeniu powłoki np kwarcowej lakier jest mega śliski a po samym wosku tez jest śliski ale juz mniej. Przynajmniej po harlywaxie.
Rekomendowane odpowiedzi