Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak ci zależy na trwałości to położ collinite na goły lakier. Na srebrnym i tak nie zauwazysz różnicy pomiędzy cleanerem a woskiem a samym woskiem, w dodatku używaną puche kupisz za 50 zł i ci starczy na bardzo długo

Opublikowano

Tak tylko cleaner poprawia łączenie wosku z lakierem tak więc wolał bym zdecydowanie właśnie go zastosować , również będę aplikował na inne auta się przyda , a zamiast wosku co powiecie o zabezpieczeniu polimerowym w miarę przystępnej cenie ?

Opublikowano

Dodane po 23 sekundach:

jakbyś czytal to byś wiedział że collinite dłuzej trzyma na gołym lakierze niż na cleanerze i ten wosk go nie potrzebuje jeśli masz np lakier po korekcie iip

Opublikowano

Tego nie wiedziałem teraz już wiem . A ktoś się wypowie co będzie lepsze Collinite czy MENZERNA Power Lock Ultimate Protection

Opublikowano

Co powiecie o DJ Supernatural MICRO PRIME pod Angelwax Body? Jest to dobry cleaner? Czy wybrać coś innego, lecz akurat na zestaw ten cleaner i wosk jest promocja.

Opublikowano
Co powiecie o DJ Supernatural MICRO PRIME pod Angelwax Body? Jest to dobry cleaner? Czy wybrać coś innego, lecz akurat na zestaw ten cleaner i wosk jest promocja.

cleaner bedzie ok, mi osobiście lepiej przypadl do gustu cleaner Angewaxa perfect polish ale jak masz promocje na DJ to bierz

Opublikowano

Witam.

Czy SG Paint Cleaner+, będzie godnym zamiennikiem Cleanera DJ Lime Prime?

Za praktycznie taką samą cenę, mam prawie drugie tyle produktu, a cleanera będę używał pod woski Dodo Juice / Poorboy's, rzecz jasna naturalne.

Skończył mi się właśnie cleaner DJ, którego kładłem pod woski naturalne, i było git, a chciałbym spróbować z SG.

Opublikowano

Chcę zakupić nowy cleaner, który coś by pozakrywał i dodał kilka % do ostatecznego wyglądu. Przeglądając różne produkty wytypowałem 3:

1. Prima Amigo

2. Bilt Hamber Cleanser Polish

3. BLackfire Gloss Enhancing Polish

O ile z tym pierwszym nie ma problemu, żeby znaleźć jakieś konkretne info, to z pozostałą dwójką jest duży problem (chyba że coś mnie ominęło w wyszukiwarce). Czy ktoś mógłby wspomóc mnie jakimiś informacjami ich ten temat?

Opublikowano

kandy, Pewnie chodzi o Angel Wax. Mi osttanio spodobał się Deep cleanse od Vicotria Wax. Praca z nim banał. Przykrywa i usuwa ryski. Docieranie bez problemów. Pracuje też się bardzo szybko. :good:

Opublikowano
Dziękuję za wyjaśnienie. Jednak dalej czekam na jakiekolwiek opinie na temat BH i Blackfire

Bardzo fajny i bezproblemowy cleaner. Nie wiem, jak się sprawdza przy innych, niż BF woskach i sealantach (stosowałem go pod Wet Diamond All Finish Paint Protection), kładłem maszynowo. Efekt dawał na ciemnym lakierze zbliżony (wg mnie) do efektu po HDC - z tym, że praca o wiele przyjemniejsza, niż z Zymol-em.

Opublikowano

Nie, ręcznie nie pracowałem. Wydaje mi się jednak, że będzie to równie wdzięczny cleaner przy robocie ręcznej, jak maszynowej. Na pewno wymaga mniej wysiłku, niż HDC.

Opublikowano

Jaki cleaner do pracy ręcznej polecacie pod Meqsa 16? Dodo LP mi sie konczy...

Opublikowano

Jaki cleaner do black hole i soft 99 kog ??? Wszystko będę nakładał ręcznie, to będzie moja pierwsza styczność z takimi rzeczami jak cleanery, politury czy takiego rodzaju woski, więc prosił bym o rade coś co będzie się dobrze nakładać i będzie współgrało z tamtymi środkami.

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)