Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Potrzebuję informacji czy od megsa show car glaze7 jest cleanerem ? (chyba nie , ale wolę spytać :o )

Jeśli nie to jakiego użyć pod NXT 2.0 , a może coś lepszego polecacie do 4 letniego czarnego perłowego lakieru z delikatnymi hologramami ? I jakiego dobrać do tego detailera?

Opublikowano

damian TDCI według mnie lepszy w trzymaniu i trochę wygodniejszy w pracy ze wzgledu na tą twardzą białą część.

Opublikowano

Jeśli mam posmarowaną deskę środkiem super cockpit matowy to czym to zmyć żeby nałożyć super cockpit połysk dla pokazania różnicy?

Opublikowano

Co polecicie do mycia felg zabezpieczonych SV Autobahn?

W arsenale mam VP Billbery, Megs WB ale to killery i wosk spływa po nich jak po kaczce, także chciałbym coś delikatniejszego.

Opublikowano
damian TDCI według mnie lepszy w trzymaniu i trochę wygodniejszy w pracy ze wzgledu na tą twardzą białą część.

ok dzięki

Opublikowano

turzol, a nie wystarczy użyć mniejszego stężenia Billbery lub WB? W którymś z postów wyczytałem chyba też by używać zwykłego roztworu z szamponu

Opublikowano

turzol, myjka ciśnieniowa i szampon. Jak felgi są dobrze nawoskowane to brud zejdzie bez problemu. Mocniejsza chemia zmyje wosk w mgnieniu oka.

Opublikowano

turzol, tak jak poprzednicy ja bym Tobie radził mycie felg szamponem do karoserii. Jeśli kółka są dobrze zabezpieczone, i będziesz regularnie je mył nie dopuszczając do zbytniego ich "zapuszczenia" to szampon daje radę, a wosk pozostaje na swoim miejscu ;)

Opublikowano

Jest jakiś godny polecenia odpowiednik SwirlX który ma takie same właściwości? Zamierzam zrobić dodatkowy etap po UC (jako "finish") - na peżocie gdzie nie gdzie została po UC mgiełka...

Czym się różni Ultra deep shine od super resin polish? Producent nazywa UDS jako nowe SRP...

pzdr

Opublikowano

Jan Wronowski, rozważ 3M Performance Finish - producent określa produkt mianem "konsumenckiego odpowiednika Extra Fine z małym dodatkiem sealanta".

Jako wykończenie po UC jak znalazł. A nie wypełnia tak jak SRP.

Opublikowano

Czym się rożni DJ Blue Velvet od FK 1000P, wiem że DJ wosk a FK sealant. Do ciemnego patrząc na wygląd lepszy DJ pewnie tylko mniejsza trwałość - dobrze wnioskuję?

Opublikowano

Sealanty są z reguły trwalsze od wosków naturalnych.

FK 1000p da Tobie efekt "tafli szkła".

Blue Velvet głębie i wet look.

Na ciemnych kolorach podobno bardzo ładnie wygląda Purple Haze z wosków Dodo.

Opublikowano

Panowie i Panie a zapytam tak lakier błękitny metalic teraz pytanie mam odżywkę Megi DC2 jak również PB White diamond. Teraz problem leży z woskiem moje typy to coli 476 ale to chyba tak mało choć pare osób poleciło, PB nattys wax, megi #16 chyba że PB nattys wax red. Który najlepiej dałby wet look z daną odżywką w takim lakierze?

13304224.jpg

Opublikowano

czy w PL można kupić rain x i czy jest taki dobry jak piszą czy może go zastąpić czymś z rodzimych sklepów ??

Opublikowano
Piciosz, sorki, ale Ty tak na powaznie :) Poorboy's Professional Polish to jest czysty cleaner.

serio serio :)

żyłem w przeświadczeniu, że to jakiś super wykańczający niepotrzebny produkt, a jednak sie przyda :good:

czy w PL można kupić rain x

http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... ain-x.html

Ja używam UNIQUE i sobie cenię

Opublikowano
Czym się różni Ultra deep shine od super resin polish? Producent nazywa UDS jako nowe SRP...

SRP to 1-Cleanser, 2-likwidator drobnych rys, 3-wosk . Dedykowany la jasnych lakierów jako podkład pod EGP lub HD Wax

UDS to 1- polimerowy wypełniacz rys 2-wosk.Z przeznaczeniem dla ciemnych lakierów z mozliwościa pokrycia HD Waxem

Więcej na temat AG znajdziesz tutaj http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=40

Opublikowano

mam dwa takie ręczniki, które dostałem gratis do karmy dla psa :mrgreen: :

poduszka.jpg

ich skład to 80% polyester 20% polyamide czyli standardowo jak mikrofibra. W strukturze materiału i dotyku także są jak mikrofibra np. niebieska temachem. Nada się to do samochodu jak potnę na mniejsze kawałki ? :mrgreen::ad:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.