yukon Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 jak z tenziego to tenzi truck tylko uważaj ze stężeniem. ph15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irol Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Potrzebuję informacji czy od megsa show car glaze7 jest cleanerem ? (chyba nie , ale wolę spytać ) Jeśli nie to jakiego użyć pod NXT 2.0 , a może coś lepszego polecacie do 4 letniego czarnego perłowego lakieru z delikatnymi hologramami ? I jakiego dobrać do tego detailera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 damian TDCI według mnie lepszy w trzymaniu i trochę wygodniejszy w pracy ze wzgledu na tą twardzą białą część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 dzięki Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Jeśli mam posmarowaną deskę środkiem super cockpit matowy to czym to zmyć żeby nałożyć super cockpit połysk dla pokazania różnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Impulsator, APC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Co polecicie do mycia felg zabezpieczonych SV Autobahn? W arsenale mam VP Billbery, Megs WB ale to killery i wosk spływa po nich jak po kaczce, także chciałbym coś delikatniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 damian TDCI według mnie lepszy w trzymaniu i trochę wygodniejszy w pracy ze wzgledu na tą twardzą białą część. ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 turzol, a nie wystarczy użyć mniejszego stężenia Billbery lub WB? W którymś z postów wyczytałem chyba też by używać zwykłego roztworu z szamponu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 turzol, myjka ciśnieniowa i szampon. Jak felgi są dobrze nawoskowane to brud zejdzie bez problemu. Mocniejsza chemia zmyje wosk w mgnieniu oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszK Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 turzol, tak jak poprzednicy ja bym Tobie radził mycie felg szamponem do karoserii. Jeśli kółka są dobrze zabezpieczone, i będziesz regularnie je mył nie dopuszczając do zbytniego ich "zapuszczenia" to szampon daje radę, a wosk pozostaje na swoim miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Wronowski Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Jest jakiś godny polecenia odpowiednik SwirlX który ma takie same właściwości? Zamierzam zrobić dodatkowy etap po UC (jako "finish") - na peżocie gdzie nie gdzie została po UC mgiełka... Czym się różni Ultra deep shine od super resin polish? Producent nazywa UDS jako nowe SRP... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Jan Wronowski, rozważ 3M Performance Finish - producent określa produkt mianem "konsumenckiego odpowiednika Extra Fine z małym dodatkiem sealanta". Jako wykończenie po UC jak znalazł. A nie wypełnia tak jak SRP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Czym się rożni DJ Blue Velvet od FK 1000P, wiem że DJ wosk a FK sealant. Do ciemnego patrząc na wygląd lepszy DJ pewnie tylko mniejsza trwałość - dobrze wnioskuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Sealanty są z reguły trwalsze od wosków naturalnych. FK 1000p da Tobie efekt "tafli szkła". Blue Velvet głębie i wet look. Na ciemnych kolorach podobno bardzo ładnie wygląda Purple Haze z wosków Dodo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Panowie i Panie a zapytam tak lakier błękitny metalic teraz pytanie mam odżywkę Megi DC2 jak również PB White diamond. Teraz problem leży z woskiem moje typy to coli 476 ale to chyba tak mało choć pare osób poleciło, PB nattys wax, megi #16 chyba że PB nattys wax red. Który najlepiej dałby wet look z daną odżywką w takim lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Poorboy's Professional polish można stosować jako cleaner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eFeN Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 czy w PL można kupić rain x i czy jest taki dobry jak piszą czy może go zastąpić czymś z rodzimych sklepów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Piciosz, sorki, ale Ty tak na powaznie Poorboy's Professional Polish to jest czysty cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 eFeN, carlack'a zestaw poradzi sobie równie bardzo dobrze. Jest jeszcze UNIQE, polskie ale bardzo dobre, sam używam, teraz spróbuje carlacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Piciosz, sorki, ale Ty tak na powaznie Poorboy's Professional Polish to jest czysty cleaner. serio serio żyłem w przeświadczeniu, że to jakiś super wykańczający niepotrzebny produkt, a jednak sie przyda czy w PL można kupić rain x http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... ain-x.html Ja używam UNIQUE i sobie cenię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Wronowski Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Czym się różni Ultra deep shine od super resin polish? Producent nazywa UDS jako nowe SRP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Czym się różni Ultra deep shine od super resin polish? Producent nazywa UDS jako nowe SRP... SRP to 1-Cleanser, 2-likwidator drobnych rys, 3-wosk . Dedykowany la jasnych lakierów jako podkład pod EGP lub HD Wax UDS to 1- polimerowy wypełniacz rys 2-wosk.Z przeznaczeniem dla ciemnych lakierów z mozliwościa pokrycia HD Waxem Więcej na temat AG znajdziesz tutaj http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 mam dwa takie ręczniki, które dostałem gratis do karmy dla psa : ich skład to 80% polyester 20% polyamide czyli standardowo jak mikrofibra. W strukturze materiału i dotyku także są jak mikrofibra np. niebieska temachem. Nada się to do samochodu jak potnę na mniejsze kawałki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieluch Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Panowie jak rozcieńczacie IPA aby odtłuścić lakier po polerowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi