atvmmz Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 andrew267, Ale to jest do czyszczenia plastiku, a nie konserwacji.
SZyBA Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Valet Pro używam 1:5 i w miarę daje radę.
pavko Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 SZyBA to interior APC 1:5 uzywasz do plastikow? Wg instrukcji na opakowaniu do tapicerki ma byc 1:80 a do plastikow 1:10 Ja podsufitke lecialem 1:10 Czy to APC VP (interior) nada sie (mniej rozcienczone, np 1:2) do zastosowania na zewnatrz? Pytam bo z litra jaki kupilem na podsufitke zostalo mi go spooooro i trzeba to jakos zuzyc
atvmmz Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 SZyBA, Czyli VP to coś podobnego jak SG Lime APC i do bieżącej pielęgnacji będzie w sam raz?
Bartq Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 SZyBA, Czyli VP to coś podobnego jak SG Lime APC i do bieżącej pielęgnacji będzie w sam raz? Po SG u mnie pozostawał biały osad na desce. Obecnie mam VP Citrus Pre-Wash i jest
atvmmz Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Bartq, Przy jakim stężeniu to wystąpiło?
Sabat Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Problem z osadem z tego co pamiętam występował w pierwszych wersjach Lime APC teraz jest ok. Ja używam 1:10 i nie ma problemu.
xMarcin95x Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Potwierdzam. W obecne sprzedawanym SG wyeliminowało "biały osad" i jest teraz
Przemekc1 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Takie pytanie dla ludzi używających APC 4nano, znaleźliśmy coś lepszego? Szukam tak bardziej z ciekawości, bo ze środka 4nano jestem bardzo zadowolony. Wymagania są takie żeby było to mocne ACP, ale jednocześnie bezpieczne dla powierzchni. Niby wydaje się, że się to wyklucza, ale w przypadku 4nano właśnie to tak działało, można umyć usyfione płytki balkonowe, a jednocześnie nie rozcienczajac plastiki w samochodzie.
StudioPorzadku Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Panowie - krótkie i zwięzłe pytanie. Potrzebuje kupić APC strikte do plastików wewnętrznych. Chodzi o coś w miare uniwersalnego i bezpiecznego. Do wyboru mam: valetPRO Interior Nielsen Cyclon AMOR Co wybrać?
SJake Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Do lekkich zabrudzeń APC Interior się nadaje znakomicie (odtłuszczenie deski do dressingu, przetarcie paluszków) - do cięższych już nie (chyba, że w grę wchodzi szorowanie).
all4auto Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Bartq, w pierwszej partii APC z października występował ten problem, po uwagach z Waszej strony zmieniliśmy skład APC i obecnie nie występuje problem z białym nalotem.
StudioPorzadku Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Dzięki! VP idzie do mnie + kilka innych eliksirów Mam nadzieję, że się sprawdzi
da_marcus Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 szczerze polecam Nielsen Cyclone miałem też APC od Poorboy's ale Cyclone dla mnie jest lepszy lepsze domywanie, kultura pracy, zapach teraz czekam na przesyłkę z VP Interior APC od MX Nowicki i zobaczymy
warsztatpusz Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Czy ktos zna takie spc jak merida fatex?
Pimps Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Ja korzystam z VP Interior APC i jestem z niego zadowolony. Korzystam do usuwania zabrudzeń i odświeżania wnętrza samochodu - bardzo dobrze się sprawdza i jest wydajny.
booohal Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 warsztatpusz, M242 Merida Fatex. Fajnie do usuwa tłuszcz (do tego jest stworzony) ale pozostawia spory film na lakierze i ciężko się go spłukuje. Do silnika super.
warsztatpusz Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 warsztatpusz, M242 Merida Fatex. Fajnie do usuwa tłuszcz (do tego jest stworzony) ale pozostawia spory film na lakierze i ciężko się go spłukuje. Do silnika super. a jak sie ma w porownaniu z Cyclone? W jakim stezeniu robiles
booohal Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 warsztatpusz, Cyclone to typowe APC. Fatex to mocny degreaser. Z tych dwóch zdecydowanie wybrałbym SG Red Devill Takie dwa w jednym. Kup baniaczek 5ltr i nie musisz z innymi APC, degreaserami, pianami aktywnymi kombinować. SG RD przy bardzo dobrych właściwościach odtłuszczających, łatwo się spłukuje. Świetny i niedrogi produkt.
warsztatpusz Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2013 warsztatpusz, Cyclone to typowe APC. Fatex to mocny degreaser. Z tych dwóch zdecydowanie wybrałbym SG Red Devill Takie dwa w jednym. Kup baniaczek 5ltr i nie musisz z innymi APC, degreaserami, pianami aktywnymi kombinować. SG RD przy bardzo dobrych właściwościach odtłuszczających, łatwo się spłukuje. Świetny i niedrogi produkt. Ok brzmi ciekawie. Mozesz mi jeszcze krotko opisac w jakich proporcjach mieszasz go do: Komory silnika Wnek drzwi i nadkoli Plastiki wewnetrzne konsole Tapicerka, podsufitka
booohal Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Komory silnika - 1:8 Wnek drzwi i nadkoli - 1:8 Plastiki wewnetrzne konsole - 1:20 Tapicerka, podsufitka - 1:20
StudioPorzadku Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 VP interior - 1:10 - ładnie pachnie, delikatny cleaner. Mocnych zabrudzeń nie rusza, ale chodziło mi o delikatny środek do odświeżenia wnętrza i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi