Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SZyBA to interior APC 1:5 uzywasz do plastikow?

Wg instrukcji na opakowaniu do tapicerki ma byc 1:80 a do plastikow 1:10 ;)

Ja podsufitke lecialem 1:10 ;)

Czy to APC VP (interior) nada sie (mniej rozcienczone, np 1:2) do zastosowania na zewnatrz? Pytam bo z litra jaki kupilem na podsufitke zostalo mi go spooooro i trzeba to jakos zuzyc :)

Opublikowano
SZyBA, Czyli VP to coś podobnego jak SG Lime APC i do bieżącej pielęgnacji będzie w sam raz?

Po SG u mnie pozostawał biały osad na desce. Obecnie mam VP Citrus Pre-Wash i jest :good:

Opublikowano

Problem z osadem z tego co pamiętam występował w pierwszych wersjach Lime APC teraz jest ok. Ja używam 1:10 i nie ma problemu.

Opublikowano

Takie pytanie dla ludzi używających APC 4nano, znaleźliśmy coś lepszego? Szukam tak bardziej z ciekawości, bo ze środka 4nano jestem bardzo zadowolony. Wymagania są takie żeby było to mocne ACP, ale jednocześnie bezpieczne dla powierzchni. Niby wydaje się, że się to wyklucza, ale w przypadku 4nano właśnie to tak działało, można umyć usyfione płytki balkonowe, a jednocześnie nie rozcienczajac plastiki w samochodzie.

Opublikowano

Panowie - krótkie i zwięzłe pytanie.

Potrzebuje kupić APC strikte do plastików wewnętrznych. Chodzi o coś w miare uniwersalnego i bezpiecznego.

Do wyboru mam:

valetPRO Interior

Nielsen Cyclon

AMOR

Co wybrać? :idea:

Opublikowano

Do lekkich zabrudzeń APC Interior się nadaje znakomicie (odtłuszczenie deski do dressingu, przetarcie paluszków) - do cięższych już nie (chyba, że w grę wchodzi szorowanie).

Opublikowano

Bartq, w pierwszej partii APC z października występował ten problem, po uwagach z Waszej strony zmieniliśmy skład APC i obecnie nie występuje problem z białym nalotem.

Opublikowano

szczerze polecam Nielsen Cyclone

miałem też APC od Poorboy's ale Cyclone dla mnie jest lepszy

lepsze domywanie, kultura pracy, zapach :good:

teraz czekam na przesyłkę z VP Interior APC od MX Nowicki i zobaczymy ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja korzystam z VP Interior APC i jestem z niego zadowolony. Korzystam do usuwania zabrudzeń i odświeżania wnętrza samochodu - bardzo dobrze się sprawdza i jest wydajny.

Opublikowano

warsztatpusz, M242 Merida Fatex. Fajnie do usuwa tłuszcz (do tego jest stworzony) ale pozostawia spory film na lakierze i ciężko się go spłukuje. Do silnika super.

Opublikowano
warsztatpusz, M242 Merida Fatex. Fajnie do usuwa tłuszcz (do tego jest stworzony) ale pozostawia spory film na lakierze i ciężko się go spłukuje. Do silnika super.

a jak sie ma w porownaniu z Cyclone?

W jakim stezeniu robiles

Opublikowano

warsztatpusz, Cyclone to typowe APC. Fatex to mocny degreaser. Z tych dwóch zdecydowanie wybrałbym SG Red Devill ;) Takie dwa w jednym. Kup baniaczek 5ltr i nie musisz z innymi APC, degreaserami, pianami aktywnymi kombinować. SG RD przy bardzo dobrych właściwościach odtłuszczających, łatwo się spłukuje. Świetny i niedrogi produkt.

Opublikowano
warsztatpusz, Cyclone to typowe APC. Fatex to mocny degreaser. Z tych dwóch zdecydowanie wybrałbym SG Red Devill ;) Takie dwa w jednym. Kup baniaczek 5ltr i nie musisz z innymi APC, degreaserami, pianami aktywnymi kombinować. SG RD przy bardzo dobrych właściwościach odtłuszczających, łatwo się spłukuje. Świetny i niedrogi produkt.

Ok brzmi ciekawie.

Mozesz mi jeszcze krotko opisac w jakich proporcjach mieszasz go do:

Komory silnika

Wnek drzwi i nadkoli

Plastiki wewnetrzne konsole

Tapicerka, podsufitka