imola33 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia Próbowaliście bezdotykowego czyszczenia opon Surfexem? Opony przybrudzone, na oponach Endurance. Surfex 1:25 na felgi i opony i spłukuję. Nie spodziewałem się, że tak dobrze doczyści. Felgi były tylko przykurzone, ale od razu po psiknięciu zaczął z nich lecieć brud. GS się chowa, przy 1:10 nie miał takiej siły co Surfex 1:25. I co najlepsze, drugie już mycie APC Bilt Hambera, a nadal nie zjadło Rimtectora, który ponoć siedzi od mycia do mycia 1
Kuba1 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia @imola33 zrzucałem ostatnio świeże endurance z opon za pomoca surfexa i poszło fajnie Najpierw było parę podejść dedykowanym cleantechem do opon i nie dał rady, dopiero surfex załatwił sprawę Spróbuję jeszcze na zajechanych oponach, jak wyciągnie syf 1
grechut Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia U mnie też Surfex zastąpił inne APC. Mega bezpieczny kozacki produkt. Ostatnio spodobało mi się na butach stężenie 1:5. Bardzo przyjemna pianka chociaż zazwyczaj atakuje 1:10. 1
Coove Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Panowie, dostałem gruza do czyszczenia ze sporą ilością plaka. Czy Koch GS 1:10 + scrub pad sobie poradzi?
MMCzysci Opublikowano 10 Maja Zgłoś Opublikowano 10 Maja Spokojnie. Ewentualnie dwa podejścia zrobisz, ale takim rozcieńczeniem raczej nie będzie trzeba.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
kepa416 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca Hej.Skończyłem Kocha GS szukam czegoś podobnego co nie zostawia klejące powierzchni i nie zatruwa zapachem. Do zadań specjalnych mam Excede Advance Pro, on wjeżdża w komory silnika wnęki i inne syfy.Szukam czegoś takiego na codzień w stężeniu 1:10-20 co do czyści lepiej niż typowy Interior Cleaner.Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka
marcineke Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca @kepa416 Shiny Garage Green Apc, moc średnia ale piana, zapach, brak wodorotlenków, jako interior cleaner 1:10 działa rewelacyjnie, nawet 1:20 jest mocny...ogólnie bardzo fajny i przyjemny w pracy produkt.
Pikoko Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca Czy używacie któregoś z apc jako środek do czyszczenia mebli w domu np w kuchni bo mam szafki ciemne lekko chropowate na których widać odciski palców i żonka strasznie narzeka. Ostatnio testowała soft99 Wash mist. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
marcineke Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca @Pikoko Wash Mist wychodzi bardzo drogo, do mebli kuchennych lakierowanych świetnie spisuje się Adbl interior QD, RVL Lab 360, oraz No Rinse.Na święta na meble siadł Adbl SSW , co to był za połysk. Każdy dobry interior cleaner czy Apc w odpowiednim stężeniu świetnie spisuje się w domu. 1
Pikoko Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca Mam no Rinse. Jakie dobrać stężenie? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
marcineke Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca @Pikoko już nie pamiętam chyba 1:256, nabrałem z wiadra przy myciu, albo Ech2o 1:15 fajnie też kurz zbiera.... 1
Pikoko Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca Ja do mycia auta leje 30ml na 8l wody tego no Rinse Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Marcin Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Czy Fresso APC faktycznie nie trzeba wypłukiwać woda ? wystarczy wytrzeć szmatka ? testował ktoś z Was ten środek ?
marcineke Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca @Marcin przerobiliśmy już że 2 litry, czyli 20 l gotowego produktu.Fsjny delikatny perfumowany zapach, nie zawiera wodorotlenków więc nie trzeba wymywać, bardzo ekonomiczny, aczkolwiek nie jest to jakiś mocarz, do środka jest idealny. 1
Marcin Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Godzinę temu, marcineke napisał(a): @Marcin przerobiliśmy już że 2 litry, czyli 20 l gotowego produktu.Fsjny delikatny perfumowany zapach, nie zawiera wodorotlenków więc nie trzeba wymywać, bardzo ekonomiczny, aczkolwiek nie jest to jakiś mocarz, do środka jest idealny. Dzieki za info, nie szukam az takiego mocarza , raczej środka do szybkiej akcji usunięcia jakiegoś brudu , czy to w srodku czy tez na zewnątrz na lakierze, ktorego nie trzeba wypłukiwać wodą
marcineke Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca @Marcin no to bardziej polecam Shiny Garage Green, fajniejszy zapach i cudowna piana.
Marcin Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Godzinę temu, marcineke napisał(a): @Marcin no to bardziej polecam Shiny Garage Green, fajniejszy zapach i cudowna piana. Czy ten produkt tez nie trzeba zmywać woda gdy zastosuje sie go na zewnątrz auta na lakierze lub plastikach lub wewnątrz auta ?
Szary93 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Mam problem z kokpitem, a mianowicie użyłem na nim środka Meguiar's Ultimate Protectant Spray https://shiningcar.pl/tworzywa-i-plastiki/meguiar-s-ultimate-protectant-spray-srodek-do-kokpitu-plastikow-wewnetrznych-i-zewnetrznych-473ml który strzoył na nim błyszczącą powłokę która nie fajnie wyglada w slońcu. Chciałbym bezpioecznie usunąć ten produkt. Czego użyć żeby nie narobić dziadostwa w nowym samohodzie ? Zdjęcie kokpitu w załączniku, produkt połozony nierówno więc widać dużą różnicę. Posiadam te preparaty APC : https://shiningcar.pl/all-purpose-cleaner-apc/4nano-predator-apc-uniwersalny-wielozadaniowy-srodek-czyszczacy-500ml https://shiningcar.pl/all-purpose-cleaner-apc/gtechniq-w5-citrus-all-purpose-cleaner-produkt-do-pielegnacji-i-odtykania-powlok-ceramicznych-500ml oraz pady https://shiningcar.pl/aplikatory/work-stuff-scrubber-pad-uniwersalny-pad-do-czyszczenia-wnetrza Mam też oczywiście pełen asortyment pędzli i szmatek. Jak to bezpiecznie usunąć ? Predator to gotowy produkt a W5 rozcieńczyć czy użyć od razu bez rozcieńczania ? Bedę bardzo wdzięczny za radę.
czester Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca @Szary93 Gtechniq to chyba bardziej do prewashu/czyszczenia elementów na zewnątrz.
Szary93 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca @czester jest info że : Jest on nie tylko uniwersalny (może być stosowany na lakierze, felgach, w komorze silnika i we wnętrzu samochodu), ale i bezpieczny dla lakieru, listw ozdobnych, powłok ochronnych i wosków samochodowych. Czego z tych 2 preparatów lepiej użyć ? Lepiej padem czy pędzelkiem ? https://shiningcar.pl/all-purpose-cleaner-apc/4nano-predator-apc-uniwersalny-wielozadaniowy-srodek-czyszczacy-500ml https://shiningcar.pl/all-purpose-cleaner-apc/gtechniq-w5-citrus-all-purpose-cleaner-produkt-do-pielegnacji-i-odtykania-powlok-ceramicznych-500ml
czester Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca @Szary93 nie znam tych produktów, ale raczej wybralbym "zwyczajne APC", w słabym stężeniu. Pędzelek/scrub jak wygodniej.
Szary93 Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca @czester ok będę próbował predatorem. To gotowe APC więc powinno dać radę. Ogólnie jakie APC do rozcieńczania aktualnie polecacie ? Będę w najbliższym czasie uzupełniał stany więc chętnie coś wypróbuję.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Lipca Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Lipca @Szary93 od lat niezmiennie Bilt Hamber SurfexHD 3
Rekomendowane odpowiedzi