turzol Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Aoox dzięki za odpowiedź, a jeszcze jedno pytanko mam czy produkt ten galonowy Meguiars'a Glass Cleaner Concentrate też nie odbiega jakościowo od tego Meguiar's NTX Generation Glass Cleaner czy lepiej raczej kupić ten mniejszy 100x ekonomiczniejszy jest GCC. Ja rozcieńczam 1:10 a często nawet 1:15 bo i tak daje przy tym stężeniu radę. Poza tym moja żona twierdzi, że lepszego płynu do szyb/luster nie używała pod względem skuteczności i zapachu (pachnie fenomenalnie)
Stefan-16 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 A z płynem do mycia szyb od Carvalet miał ktoś do czynienia?? Cena to 39zł za 5l.
Gość Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 A z płynem do mycia szyb od Carvalet miał ktoś do czynienia?? Cena to 39zł za 5l. Tylko, że ten płyn Carvalet wg producenta należy stosować w rozcieńczeniu 1:1 lub 1:2. U mnie za 70,50 zł. też masz 5 litrów, ale spokojnie można go stosować w proporcji 1:10.
Bartek1985 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Jaką polecacie mikrofibrę do mycia szyb oraz do wycierania po umyciu ?
mutra Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 ja osobiście nie lubię fibrą wycierać szyb, wole szmatkę z flaneli. Jakoś tak wygodniej mi się nią pracuje.
Marco Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Ja wycieram ręcznikiem papierowym,takim grubym trój warstwowym. Mam pewność ze nie będzie żadnych smug. Mam tez specjalna fibrę do szyb ,ale mi nie przypasowała-zostawia mazańce. Ręcznik jest najlepszy.
Kubz Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Ja do mycia szyb używam fibr ze średnim włosiem, a docieram takimi szmatkami z lidla itp które w zasadzie są pozbawione włosków. Super dosuszają szyby i nie pozostawiają smug. Coś takiego:
przemas22 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Jaką polecacie mikrofibrę do mycia szyb oraz do wycierania po umyciu ? U mnie świetnie dają rade te mikrofibry z krótkim włosiem klik
vhs Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Czy ktoś używał do mycia szyb tego preparatu: SONAX Xtreme NanoPro ??
firmek Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Korzystalem z zwyklego plynu do mycia szyb sonaxa, nie tego xtreme ale i tak zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Na 4 stronie tego tematu
vhs Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 A jakie opinie są o LUSSO GLASS POLISH ?? Czy jest on porównywalny do MEGUIARS NXT GLASS CLEANER ?? Warto zakupić LUSSO ??
evolution1 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Parownica i mikrofibra - super efekt i bez detergentow.
Bartek1985 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Posiada ktoś ten produkt Chemical Guys Window Clean wart jest zakupu czekam na opinie
ble Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 3M GLASS CLEANER a co sadzicie o tym? Bo do tej pory używałem psik-psik z Autolandu ale mnie szlag trafia ciągłe mazy,
R0N1N Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Parownica i mikrofibra - super efekt i bez detergentow. Mogę się pod tym podpisać. Ostatnio w domu czyściłem parownicą (bez żadnych specjalnych przystawek) lustra i okna - efekt rewelacyjny.
proximo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Parownica i mikrofibra - super efekt i bez detergentow. a co ze smugami, lekkim osadem po wodzie?
spons Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Wydaje mnie sie ze po parze nic zostac nie powinno.
evolution1 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Nic po wodzie nie zostaje, bo po pierwsze woda destylowana, a po drugie przeciera sie mikrofibra! Polecam szmatki do szkla z aldika-2 szt 4 zl.
Majkelo Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Ostatnio kupiłem piankę do szyb Prestone i muszę powiedzieć, że wreszcie jestem zadowolony z płynu do szyb Myłem nim dzisiaj okna w mieszkaniu i naprawdę brudne szyby wystarczyło spryskać i wytrzeć. W dodatku jest tani (15zł w Tesco) i wydajny
ble Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 hm a ja po ostatnim użyciu marketowego środka psik-psik Autoland'u ( gdzie były na szybie okropne mazy) pozostanowiłem dokładnie umyć od środka szybę płynem do mycia naczyń(Ludwik) w celu odtłuszczenia i następnie mf+ psik=psik i efekt jak dla mnie dobry tzn. zero maz, smug itd. Tyle że mała wydajność, bo na umycie co prawda 2 razy przedniej szyby od wewnątrz zużyłem jakieś 0,250l
patol Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Posiada ktoś ten produkt Chemical Guys Window Clean wart jest zakupu czekam na opinie Trochę rychło w czas, ale lepiej późno niż wcale... mam to od pół roku i szału na mnie nie zrobiło - ciężko tym zmyć ślady po wodzie itp. W porównaniu do odpowiednika Megsowego to jest słaby. Na chwilę obecną mam sprawdzone pięć produktów do mycia szyb i najlepiej wypada AG Glass Cleaner.
aro_77 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 A czy AG Glass Cleaner to odpowiednik serii profesjonalnej produktu konsumenckiego Fast Glass?
patol Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Powiem szczerze, że nie wiem bo nigdy nie korzystałem z Fast Glass.
paull Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Jak dla mnie to dobre są płyny na bazie octu. Świetnie domywają osady na szybach po zbyt twardej wodzie.
daniels Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Ja po otrzymaniu próbki płynu do szyb Megsa mocno zastanawiam się nad kupnem całego opakowania, przy jego wydajności starczy na 20 lat...
Rekomendowane odpowiedzi