Moderator Domel Opublikowano 15 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2018 3 minuty temu, maskun napisał: no bardzo ciekawa sprawa. bez problemu, wpadaj pokaze Ci + jeszcze AG Glass Cleaner. @Gardor podziel sie swoja opinią
wooke Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2018 ADBL Glass Cleaner nadal w czołówce płynów do szyb? Baniaczek się kończy, więc trzeba coś zamówić. Może w między czasie pojawiło się coś lepszego?
Qlimaxss Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2018 @wooke Detailer's Magic Glass Magic 1
wooke Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 @Qlimaxss ale jaka cena. Jednak ADBL znów zawita do szafeczki.
Gesiu_15 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 @wooke @Good Stuffma również świetny Glass Cleaner Cena podobna do ADBL
Lybex Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 Ja polecam od siebie - Cartec- Scheibenreiniger - rewelacyjny produkt. 2
Qlimaxss Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 @wooke Wiem mnie też cena troszkę odstrasza. Ale ten zapach jak nie przelewasz litrami płynu do mycia szyb. To 500 ml ci starczy na dłużej. W dodatku trigger dający świetną mgiełka. Poręczna butlę i fajne oklejanie które może się spodobać. Mnie wczoraj po umyciu szyb w pokoju prawie pół godzinki był wyczuwalny jego zapach. No i szyby jakiegoś fajnego shinu nabrały. @Gesiu_15 też dobrze prawi odnośnie płynu @Good Stuff porównywalny do @Detailer's Magic aczkolwiek w baniaczku korzystniej wychodzi. Osobiście nie używałem, ale jest tyle opini na forum . Że nie powinieneś się rozczarować. Zapach owocowy z tego co kojarzę z opisów.
wooke Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Ten Good Stuff wydaje się być ciekawy, a nawet tańszy od ADBLa.
Raffer Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2018 Ja narazie mam porównanie Tenzi Czysta Szyba vs Detailer's Magic Glass Magic i zdecydowanie wygrywa ten drugi. Super zapach, efekt również. Szyby czyste bez smug. Aż chce się używać. Cena według mnie adekwatna do tego co w butelce 1
ichris Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Mothers Revision Glass Cleaner+Surface czy Detailer's Magic Glass Magic?
Eidos71 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 22 minuty temu, ichris napisał: Mothers Revision Glass Cleaner+Surface czy Detailer's Magic Glass Magic? Moje zdanie: DM lepiej pachnie, ale Mothersem lepiej i nieco lżej mi się pracuje (uważam, że ma lepsze właściwości myjące).
ichris Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Dzięki za opinie, w sumie mogę wziąć 250ml Glass Magic na próbę tylko czy atomizer nie jest znacznie gorszy od tego w wersji 500ml...
Eidos71 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Nie mam pojęcia - mam 500 ml i atomizer jest ok.
PiterG Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Muszę żony zapytać o atomizer... Ona używała obu.. ja tylko 500Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
ichris Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Fajnie Jak jest git to brałbym 250ml - poręczniejsze do zabrania w dłuższą trasę. A pewnie ciekawość mnie będzie zżerała i kupię równiż tego Mothersa w pojemności 710ml - w moim mieście jest w dobrej cenie.
PiterG Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 W 500 atomizer jest porządniejszy ale to 250 jest poręczniejsza. Atomizer w niej (250) jest delikatnieszy pewnie przez ksztalt, konstrukcje..... Mimo "delikatności" nic się z nim nie dzieje... Nawet gdy upadl. Ponoć robi gorsza mgiełkę.Podsumowując:W domu na szybko 250 za poręczność i precyzje. Do większych powierzchni np. szyb w domu woli większy. Robi fajniejsza mgiełkę. Dla mnie bez roznicy... Wszystko przelewam do swoich butelek. Najważniejsze jest to co w srodku, a nie opakowanie to moja, nasza subiektywna ocena. Pamiętajmy też że facet ma inne dłonie niż kobieta Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
ichris Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Dzięki za opinie Wezmę 250ml na próbę i Mothersa 710ml do porównania. Jak DM bardziej mi przypadnie do gustu to wezmę następnym razem 500
zawisza Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Hej, jak oczyszczacie szybe przed NW ? Chodzi mi konkretnie o wybór pada i który bieg na maszynce DA 8mm. Chemia jaką bym chciał użyc to AG CGP albo soft99 glass compound.
CoolBreeze Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2018 11 godzin temu, ichris napisał: Dzięki za opinie, w sumie mogę wziąć 250ml Glass Magic na próbę tylko czy atomizer nie jest znacznie gorszy od tego w wersji 500ml... 9 godzin temu, SylPio napisał: W 500 atomizer jest porządniejszy ale to 250 jest poręczniejsza. Atomizer w niej (250) jest delikatnieszy pewnie przez ksztalt, konstrukcje..... Mimo "delikatności" nic się z nim nie dzieje... Nawet gdy upadl. Ponoć robi gorsza mgiełkę. Jeśli atomizer w 250ce jest taki sam jak w QM i SWM (a na taki wygląda), to jest... zaje..cie wydajny i daje super mega mgiełkę. Aż trzeba uważać żeby nie poniosło z aplikacją na bogato
pawelus668 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Od zawsze wycieram szyby papierem bezpylowym czy przejscie na mikrofibry poprawi efekt lub czas? Jeśli tak to która polecacie zamiast papieru
PiterG Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Adbl goofer towel 35x35 w połączeniu z dnia glass magiczna dla mnie super Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
kolo100 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Jak wyżej a atomizer w magicu jest naprawdę magiczny... Kurde myję szyby często, takie zboczenie a z 0.5l butelki ubyło niewiele Wafel od Adbl faktycznie jest świetny, świetnie się nim pracuje.Szkoda, że nie potrafię przekonać żony do baniaka magica, ona ma swoje zdanie i wszystko co ze szkła myje jakimś non name za 5pln litr Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Eidos71 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Swoją Panią bez problemu przekonałem, że do szyb w oknach najlepszy jest Meg's Glass Cleaner odpowiednio rozrobiony z wodą demineralizowaną i dodaną odrobiną octu (w końcu trzeba zużyć duży baniak koncentratu tego płynu) - kobieta zadowolona i z efektu czyszczącego szyby i z zapachu. Nawet koleżankom poleciła. Podobnie z APC - w kuchni stoi butla Vask'a z atomizerem w rozcieńczeniu 1:10 i kiedy trzeba coś doczyścić, moja luba sięga właśnie po APC. Ja ostatnio, po kilkumiesięcznej przygodzie z DM Glass Magic, odstawiłem go na korzyść Mothers Revision - bardzo dobry płyn. 1
Qlimaxss Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @Eidos71 Płyn Mothers jest świetny. Stawiałbym to na równi z Detailer's Magic. Mega nim się fajnie pracuje nie ma tak fajnego zapachu jak magiczny płyn. Ale pachnie lepiej niż Funky Witch.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2018 a ja od siebie polecam Płyn do szyb z CarChemu zapach Limonka jest to koncentrat do rozrabiania 1:10
Rekomendowane odpowiedzi