Strus Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Ja ostatnio przeleciałem szyby Wipe Out'em
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 W miniony weekend postanowiłem zrobić porządek z szybami w swoim samochodzie - zwłaszcza ta dachowa miała na sobie widoczny nalot: Użyte środki: Przemycie szyby IPA 1:1, miękki pad (ten do zestawu z DA Eurotec, nie zależało mi na nim - zatem wybrałem go na testy); do tego fibry (plus Fluffy do przemywania i suszenia dachu). Jak widać, środek nie usuwa rys, co najwyżej je czyni mniej widocznymi poprzez ich wymycie (jeszcze raz zaznacza, miękki pad zatem brak cięcia - maszyna ustawiona na max "2"): Po wypracowaniu mleczka (kilka przejazdów, około 5-6) zostawiam do wyschnięcia, następnie poleruję fibrą: Jak widać, osady zniknęły, zaś szyba zrobiła się bardzo gładka; dodatkowo efekt ciemnionych tylnych szyb oraz okna dachowego stał się bardziej widoczny. P.S. W czasie pracy blokowałem obroty maszyny - po jej wyłączeniu dźwięk kliknięcia jest bardzo podobny do... pękania szyby - przyznam że pierwotnie myslałem że już mam po panoramie
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Ja jechałem twardym białym padem NAT i momentami na piątym biegu na DA i wszystkie osady poschodziły pięknie, jak widać na wolniejszych obrotach i bardziej miękkiej gąbce też idzie okej
clavikord Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Ostatnio wyczyściłem szybki od środka AG:CGP i w tym momencie przyszła do mnie paczka także boczne szyby dodatkowo dostały CarChem Clarity Glass Cleaner. Przyszły jeszcze 250tki Falcon's Eye i zwykłego Glass Cleaner od Carchem. Środek jest niby 3w1, bo ma dawać jakąś tam hydrofobowość i działać jak antypara. Muszę powiedzieć, że "trochę" to działa. Nie stosowałem tego na przedniej i tylnej szybie, i miałem lekkie porównanie. Jak wsiadłem rozgrzany do zimnego samochodu to boczne były zauważalnie mniej zaparowane niż przód i tył. Przy okazji przyszedł ADBL Goofer i powiem jedno - rewelacja! W porównaniu do czerwonego wafla który jest dostępny u Nowickiego - strasznie pylił, nawet po kilku praniach. 1
CoolBreeze Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 11 godzin temu, clavikord napisał: ADBL Goofer i powiem jedno - rewelacja! Potwierdzam. Odkąd do mnie trafił lecę nim wszystkie powierzchnie szklane: szyby i lusterka w samochodzie, lustra i okna w domu, dwa monitory i telewizor... Rewelacyjnie spisuje się z GS Falcon's Eye i DM Glass Magic.
ArturD Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja polecam środek o nazwie "Luminia". 3
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 @ArturD to co robisz (powtarzasz te same posty po zniknięciu wcześniejszych Twoich wpisów) to dość nachalna reklama, niezgodna z regulaminem naszego Forum. Proszę Cię o zaprzestanie tego rodzaju działalności.
Qlimaxss Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2018 @ADBL Dzięki za Wash Goofer Towel. Zmieniliscie moje podejście do waflowych mikrofibr . Jakoś źle mi się nimi pracowało, nie mogłem z nimi dogadać. A mam chwalonego tutaj wafla. Monster Shine. Udało się jakiś czas temu dorwać Goofera w dobrej kasie na likwidacji sklepu. I używałem z Płynem Detailer's Magic . Rewelacja . Rach ciach i po robcocie. Muszę spróbować waszą mikrofibre z Glass Cleanerem. 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 10 Stycznia 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 Sami kiedyś byliśmy negatywnie nastawieni do ręczników z tego typu strukturą. Nie ma czego się obawiać, goofer może nie jest najtańszą fibra do szyb ale nadrabia jakością ;).
Qlimaxss Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 @ADBLBezapelacyjnie jest wart każdej złotówki. Będzie od teraz moją podstawową mikrofibra do szyb. Czuć ta różnice waszą jest jak by miększa
Qlimaxss Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2018 @david2888. Moja nie pyliła ale może przez to że była pierwszy raz używana. Zobaczę po pierwszym praniu
S3ci0r Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2018 ja polecam WaxPRO Diamond Glass Black Series 40x40cm struktura waflowa ale nie jest to typowy wafel, bo mikrofibra ma delikatne krótkie włosie. Jak do tej pory żadną inną mf nie pracowało mi się lepiej 1
kursien Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 @S3ci0r na koniec grudnia tez ja zakupiłem i po kilku razach powiem że jest dobra, nie pyli. Ale jeszcze nie robiłem sobie porównania z waflem ADBL'a
S3ci0r Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2018 @kursien to fakt że nie pyli jednak jak ją pierzecie 1 raz to radzę osobno albo z podobnymi kolorami bo oddaje dużo barwnika. najlepiej ręcznie w szarnym mydle aż do zaniku barwienia wody
kusiu Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Napiszcie proszę jak radzicie sobie z przednia szyba od wewnatrz kur.. Za nic nie mogę jej wytrzeć przy desce jakieś 10 cm od deski w górę bo jest za ciasno na wsadzenie nawet palca w ogóle mycie tej przedniej szyby od wewnątrz to katorga Jak macie jakiś pomysł piszcie proszę! 🤧 Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
turzol Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 12 minut temu, kusiu napisał: Napiszcie proszę jak radzicie sobie z przednia szyba od wewnatrz kur.. Za nic nie mogę jej wytrzeć przy desce jakieś 10 cm od deski w górę bo jest za ciasno na wsadzenie nawet palca w ogóle mycie tej przedniej szyby od wewnątrz to katorga Jak macie jakiś pomysł piszcie proszę! 🤧 Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Ja do przedniej szyby korzystam z takiego mopa i dojdzie wszędzie
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Takiego mopa masz teraz w lidlu
kusiu Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Takiego mopa masz teraz w lidlu Gdzie? Nie ma takiego.. Albo źle szukam.. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
qaholo Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 7 godzin temu, kusiu napisał: Napiszcie proszę jak radzicie sobie z przednia szyba od wewnatrz kur.. Za nic nie mogę jej wytrzeć przy desce jakieś 10 cm od deski w górę bo jest za ciasno na wsadzenie nawet palca w ogóle mycie tej przedniej szyby od wewnątrz to katorga Jak macie jakiś pomysł piszcie proszę! 🤧 Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Porządnie oczyścisz od wewnątrz jak i na zewnątrz Duraglossem Nuglass lub AG CGP.
Moderator Domel Opublikowano 15 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Kto używa Scholl Concepts Ice Glass Cleaning Gel ? https://www.schollconcepts.com/en/shop/premium-detailing-products/ice-glasscleaner
kusiu Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 @qaholo bardziej chodziło mi "czym" w sensie jakieś mini mop itp. mam tak nie wygodnie myć od środka że nie mam jak podejść, szyba uwalona i marznie od środka.. @turzol znalazł jakiś fajny patent muszę szukać czegoś takiego.. Tylko widziałem za 10 zł a widziałem i za 109 zł
paperson Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 @kusiu a próbowałeś po prostu aplikatora z mf? Ja używam takich do docierania cleanera oraz właśnie trudno dostępnych miejsc wewnątrz (szyby, plastiki) i nie narzekam
kusiu Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 @paperson Dziękuję, kupię i sprawdzę bo ścierką do szyb nie dam rady (zwija, roluję się.. )
paperson Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 @kusiu zainwestuj dodatkowo w dobry wafel do szyb. Ostatnio kupiłem Goofer Towel od @ADBL i wygoda oraz czas docierania na duży plus 2
Rekomendowane odpowiedzi