Tworek Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 quadrifoglio, Czy takie czyściwo http://forum.kosmetykaaut...?t=47&start=270 jest lepsze od zwykłych ręczników papierowych czy to jest to samo i szkoda zawracać sobie głowę?? Ten link prowadzi to tematu w którym jest napisany post, tak więc jest błąd w linku. Co do czyszczenia ostatnio spróbowałem preparatu od VP Glass Cleaner i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Dwa strzały z triggera na szybę, damy na to boczną, do tego papierowy ręcznik 2,3 ruchy i szyba krystalicznie czysta. Dobrze radzi sobie z odbitymi palcami, zaciekami po wodzie z duża zawartością wapnia i dobrze odparowuję. Jeżeli moja żona wypróbowała ten produkt na lustrach w domu i zabrała mi jedną buteleczkę z triggerem tego preparatu to znaczy jest dobry
Mosiu_SR Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Mnie ten papier z linku rozczarowal troche wielkoscia Jesli juz to szukalbym symbolu 45863, conajmniej u jednego z partnerow forum jest dostepny.
Luppus Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Do niedawna używałem płynów do mycia szyb i ręczników papierowych celulozowych. Sam papier się nie sprawdza, poza tym jeśli szyby są brudne i coś się dostanie pod papier to można sobie rysy porobić na szybie. Używałem też ściagaczki od wody, kiedy po deszczu wstawiałem auto do garażu - takie zboczenie, żeby zawsze mieć czyste szyby przed kolejną jazdą Ową ściągaczką i papierem wykonałem kilka popisowych rysek na szybach, niestety Zmieniłem teraz na Glass Cleaner od MEG'Sa oraz mikrofibry. Nie do końca się to sprawdziło ze względu na to iż po MF zostawały mi ślady. Tak więc mycie mikrofibrą a wycieranie do sucha ręcznikami papierowymi celulozowymi, jakiś Velvet Z tego jestem zadowolony, MF zbiera brud, a papierek ładnie osusza nie zostawiając smug ani "kłaczków"
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 26 Lipca 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Ja ostatnio czyściłam szyby Meg'sem NXT Glass Cleaner i ściereczką z microfibry do szyb. Nie zostawały "kłaczki" jak po zwykłej fibrze. Szyby czyste (nie znoszę mieć brudnych szyb w samochodzie, bo przeszkadza mi to podczas jazdy). Wiolka
paull Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Ja polecam ręczniki kuchenne z Biedronki Nie pozostawiają smug na szybie. Świetnie nadają sie dościągania petard z lakieru. No i cena
carrera Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Ja używam Valet PRO Glass Cleaner i ręczniki papierowe, te połączenie daje radę
boro Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Ja wtrącę od siebie, że glass cleaner od megsa po 3 miesiącach w stężeniu 1:10 zmienił barwę z purpurowej na przezroczystą zapach zachował ...
saddam Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 boro, a właściwości czyszczące bez zmian?
Okti Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Ja wtrącę od siebie, że glass cleaner od megsa po 3 miesiącach w stężeniu 1:10 zmienił barwę z purpurowej na przezroczystą zapach zachował ... Był już o tym temat... Prawdopodobnie zmienia barwę od temperatury. I każdy twierdził, że właściwości czyszczące bez zmian.
JM63 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Moim zdaniem bardzo fajnie sprawują się środki Liqui Moly. Wcześniej używałem pianki, dzisiaj miałem okazję przetestować koncentrat o miłym jabłkowym zapachu i muszę przyznać, ze jestem bardzo zadowolony
ANB Żółtek Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 W końcu podziękowałem staremu Clinowi i "zainwestowałem" w Shiny Garage Glass Cleaner od Wojtka i naprawdę jestem pozytywnie zaskoczony! Nie spodziewałem się aż takiej różnicy i przede wszystkim łatwości w czyszczeniu szyb! 3 psiki na przednia szybę i wyczyszczone
fisher1981 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Jakie macie doświadczenia bo o obu czytałem i kazdy zachwalacie. Ale czy jest osoba która miała oba preparaty i może powiedziec który bardziej się opłaca?
Moderator Domel Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Rewelacyjna GRUBA mikrofibra. Jedną stroną - pierwsze mycie szyby - drugą stroną: przetarcie smug i doszuszanie - Rossmann - 3PLN jedna POLECAM!
kamilgt Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 no to jutro wstąpie do rossmanna
Cezary Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Witam Od paru lat stosuję uniwersalne mikroaktywne ściereczki Viledy. Polecam do auta i domu do szyb/lakieru/kokpitu i właściwie do wszystkich powierzchni. Można używać na mokro i sucho, efekt bez smug, zacieków, kłaczków itp. Pozdrawiam
Bartek1985 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 używał może ktoś Microfiber Madness Cloudbuster 40x40 cm do szyb ? warta zakupu
yacek _b Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 całkiem dobrze czyści się szyby ściereczką od " Janka " , ma strukturę wafla , niedroga i dostępna
krawiecDIY Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 używał może ktoś Microfiber Madness Cloudbuster 40x40 cm do szyb ? warta zakupu Nabylem ja jak tylko pojawila sie u Wojtka z all4auto i nie żałuje bardzo fajnie usówa smugi, mazy i inne tego typu.
miskieusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Hmm jak to jest z AG CGP - na opakowaniu napisane, żeby nałożyć MF i zostawić do wyschnięcia a następnie polerować... u mnie po nałożeniu po preparacie na szybie nie było śladu. Coś źle zrobiłem? Za mało środka? Miałem mały testerek od Marka myślałem, że oblecę auto a tu po szybie tylnej pół butelki brak
wasyl156 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 MF chłonie bardzo dużo preparatu. Polecam aplikator gąbkowy
miskieusz Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 MF chłonie bardzo dużo preparatu. Polecam aplikator gąbkowy Jednak? Mam wolny, następnym razem sprawdzę Dzięki
cocolino Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Ja dzisiaj czyściłem szyby właśnie AG CGP. Idealnie nadaje się do tego czarna strona tricolora. Na cały samochód zużyłem 6-8 kropel wielkości ziarna groszku.
miskieusz Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Na cały samochód zużyłem 6-8 kropel wielkości ziarna groszku. no to ja chyba nie ogarniam
Manolito77 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Ja odniosę się do czyszczenia szyb od wewnątrz. Zawsze kiedy mi przyszło to zrobic to się nawkurzałem bo dojście do dalszych zakamarków szyby wiąże się z wykonaniem niekiepskiej jogi. A już kumulacją moich nerwów była koniecznośc wyczyszczenia wewnątrz tylnej szyby w moim BMW e39 sedan. Szyba idzie pod dośc ostrym kątem i dotarcie do dolnych jej narożników powodowało u mnie mega nerwa. Dziś zakupiłem przyrząd, który mam nadzieję znacznie usprawni mi tą czynnośc. Jest to myjka Windshield Wonder (poniżej link). http://www.fhkrystyna.pl/pl/o/Myjka-Windhield-Wonder W zestawie są 2 nakładki z mikrofibry - dośc przyzwoitej jakości oraz mała buteleczka ze spryskiwaczem aby zaaplikowac na tą mikrofibrę jakąś niedużą ilośc wody lub płynu do czyszczenia. Zobaczę jak to w praktyce się sprawuje i dam zna czy warto. Myjkę tą zakupiłem w Norauto za 16,99 pln co nie jest jakimś mega wielkim pieniądzem. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi