firmek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Borek a czy na pewno uzywasz czystego clina? Clinow do szyb jest kilka i niektore maja rozne doatki, np antypare.
Borek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Używam tego w białym opakowaniu-bez anty pary. Wczesniej był też płyn do szyb z Autolandu i klasyczny zielony Window +. We wszystkich wypadkach pojawiał się na szybach ten osad po kilku dniach. Umyłem też profilaktycznie czystym IPA żeby mieć pewność czy aby cos niepożądanego na szybach nie ma ale bez zmian...
MichasKrk Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 ja używam Turtle Wax Glass Polish , tani i moim zdaniem dobry produkt . będę go używał aż sie nie skończy , a potem wypróbuje coś innego. Jak do tej pory jest ok, szybki po myciu pięknie się świecą, wszelkie smugi łatwo można usunąć.
Marcin Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 ja używam Turtle Wax Glass Polish , tani i moim zdaniem dobry produkt . będę go używał aż sie nie skończy , a potem wypróbuje coś innego. Jak do tej pory jest ok, szybki po myciu pięknie się świecą, wszelkie smugi łatwo można usunąć. Tez to stosowałem i jak się skończyło skoczyłem o półkę wyżej i nie żałuje - teraz stosuje to AUTOGLYM CAR GLASS POLISH. Bardzo dobry produkt, nic lepszego do tej pory nie widzialem.
dzinkins Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 ja używam Turtle Wax Glass Polish , tani i moim zdaniem dobry produkt . będę go używał aż sie nie skończy , a potem wypróbuje coś innego. Jak do tej pory jest ok, szybki po myciu pięknie się świecą, wszelkie smugi łatwo można usunąć. Tez to stosowałem i jak się skończyło skoczyłem o półkę wyżej i nie żałuje - teraz stosuje to AUTOGLYM CAR GLASS POLISH. Bardzo dobry produkt, nic lepszego do tej pory nie widzialem. Potwierdzam AG naprawdę się sprawdza - szybki kryształ
Moderator Domel Opublikowano 7 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Borek a czy na pewno uzywasz czystego clina? Clinow do szyb jest kilka i niektore maja rozne doatki, np antypare. a ja polecam zielony Mr. Muscle z octem. Lepszy niz clean.
Marcin Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 a ja polecam zielony Mr. Muscle z octem. Lepszy niz clean. tylko uwazaj z tym octem na lakier a w srodku na plastiki
cocolino Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Po 4 latach używania clina (czystego) wczoraj przeleciałem dwa auta tym http://www.meguiarsdirect.com/zoom.asp?edpZ=84725 i zastanawiam się czy nie wrócić do clina. Megs jak to megs, przyjemnie pachnie, łatwo się czyści ale różnicy po nim a po spolerowanym fibrą clinie to ja nie widzę a już na pewno stosunkiem cena/jakość clin bije megsa na głowę. Megsa oczywiście też trzeba spolerować a i tak zostają waterspoty. Wydajność clina i megsa wydaje mi się identyczna.
Marcin Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 ja sie powtórzę i jeszcze raz polecę ten produkt : AUTOGLYM CAR GLASS POLISH używałem rożnych produktów, także tych z wyższej polki ale uważam ze ten proponowany wyżej jest najlepszy. Także osoby którym go poleciłem sa z niego bardzo zadowoleni. Nie trzeba dużo pracy aby szyby były bez smug (szczególnie przednia od wewnątrz ) i błyszczały jak diament.
paluch Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 To może spróbuj Megs Glass Cleaner Concentrate - wychodzi tanio i to bardzo a fajny w użyciu edit: To co polecił kolega u góry również jest , natomiast uważam, że na codzienne zabrudzenia nie ma konieczności używania AG. AG bardzo ładnie czyści soki z drzew waterspoty i ciężkie zabrudzenia. Do codziennej pielęgnacji Meg GCC
Marcin Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 do codziennej pielgnacji to ja uzywam plynu do spryskiwaczy - powaznie wlalem do butelki z atomizorem ( plyn produkcji Sonax nano ....) i myje tym szyby od zewnatrz + recznik papierowy - blyszacza jak trza i dobrze myje
MM.MM Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Po 4 latach używania clina (czystego) wczoraj przeleciałem dwa auta tym http://www.meguiarsdirect.com/zoom.asp?edpZ=84725 i zastanawiam się czy nie wrócić do clina. Megs jak to megs, przyjemnie pachnie, łatwo się czyści ale różnicy po nim a po spolerowanym fibrą clinie to ja nie widzę a już na pewno stosunkiem cena/jakość clin bije megsa na głowę. Megsa oczywiście też trzeba spolerować a i tak zostają waterspoty. Wydajność clina i megsa wydaje mi się identyczna. Woda zachowuje się zupełnie inaczej po NXT, ładniej kropelkuje.
Wax Paradise Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 AUTOGLYM CAR GLASS POLISH używałem rożnych produktów, także tych z wyższej polki ale uważam ze ten proponowany wyżej jest najlepszy. Także osoby którym go poleciłem sa z niego bardzo zadowoleni. Nie trzeba dużo pracy aby szyby były bez smug (szczególnie przednia od wewnątrz ) i błyszczały jak diament. Gdzieś był test na Detailing World i lepszy był Duragloss Nu-Glass #755
Marcin Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Gdzieś był test na Detailing World i lepszy był Duragloss Nu-Glass #755 no ale cena tez wyzsza to jak juz czytales owy test to w skrocie moze napsiz czym on przewyzsza ?
Wax Paradise Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Jest lepszy w tym, czym powinien być, czyli w skuteczności działania. Jako jedyny poradził sobie w 100% z ciężkimi do usunięcia zabrudzeniami na szybach. Jak znajdę ten test, to wrzucę link. Cena to pojecie względne, bo przede wszystkim liczy się wydajność i skuteczność działania. [ Dodano: 7 Lipiec 2011, 20:41 ] Oto link: http://www.detailingparadise.com/forum/ ... php?t=1031
proximo Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Coś kiepski ten test. Ja tam widze 3 linijki mowiace o tym ze poradzil sobie DG a środki AG nie. Szkoda ze nie ma zdjęc z prób usuwania tego nalotu. No tak DG przeciez jest najlepszy
Wax Paradise Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Coś kiepski ten test. Z testu wynika, że kiepskie to jest co innego No tak DG przeciez jest najlepszy Jakbyś używał tych produktów, to byś miał rozeznanie, a tak możesz tylko snuć domysły
kedar Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 ja sie powtórzę i jeszcze raz polecę ten produkt : AUTOGLYM CAR GLASS POLISH używałem rożnych produktów, także tych z wyższej polki ale uważam ze ten proponowany wyżej jest najlepszy. Także osoby którym go poleciłem sa z niego bardzo zadowoleni. Nie trzeba dużo pracy aby szyby były bez smug (szczególnie przednia od wewnątrz ) i błyszczały jak diament. No właśnie zamówiłem próbki produktów Autoglym i wśród nich będzie CGP. Muszę się sam przekonać, bo mam dosyć marketowych środków. Czyszczą, ale nie do końca.
jackill Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 ja sie powtórzę i jeszcze raz polecę ten produkt : AUTOGLYM CAR GLASS POLISH używałem rożnych produktów, także tych z wyższej polki ale uważam ze ten proponowany wyżej jest najlepszy. Także osoby którym go poleciłem sa z niego bardzo zadowoleni. Nie trzeba dużo pracy aby szyby były bez smug (szczególnie przednia od wewnątrz ) i błyszczały jak diament. Tak swoją drogą, jak go używasz? Na etykiecie jest, żeby polerować po wyschnięciu a na forum czytałem, żeby na mokro...
dzinkins Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 ja sie powtórzę i jeszcze raz polecę ten produkt : AUTOGLYM CAR GLASS POLISH używałem rożnych produktów, także tych z wyższej polki ale uważam ze ten proponowany wyżej jest najlepszy. Także osoby którym go poleciłem sa z niego bardzo zadowoleni. Nie trzeba dużo pracy aby szyby były bez smug (szczególnie przednia od wewnątrz ) i błyszczały jak diament. Tak swoją drogą, jak go używasz? Na etykiecie jest, żeby polerować po wyschnięciu a na forum czytałem, żeby na mokro... no ja również posiadam i polecam , wycieram po wyschnięciu
wasyl156 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Ja również wycieram po wyschnięciu. Nakładam na wszystkie szyby wewnątrz, później wycieram, a z zewnątrz to samo.
wasyl156 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 A po zaparowaniu u was też widać pięknie ślady mikrofibry? Może jakiś patent na to?
quadrifoglio Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Czy takie czyściwo http://www.autokosmetyki.pl/katrin_plus ... 7daa307f11 jest lepsze od zwykłych ręczników papierowych czy to jest to samo i szkoda zawracać sobie głowę??
Rekomendowane odpowiedzi