grzała Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 39 minut temu, Morciaty19 napisał: Ja osobiście od kilku miesięcy pracuje już tylko z MaxiFi. Były Tenzi, Kenotek, RRCustoms, ADBL i inne rzeczy których już nie pamiętam. Zostało MaxiFi. Wczoraj prałem takiego gruza, że tyłek kleił się do siedzenia kierowcy. I dał radę;) Weźcie tylko powiedzcie jaki opryskiwacz kupić aby ładnie pionowo podawał produkt, a nie rozchlapywał go gdzie popadnie. używam z maxifi opryskiwacz kwazar venus super 360 1,5l. Jak dla mnie zgrany duet ;)
zmlk Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2020 ValetPRO Classic Carpet Cleaner vs Nielsen Low Foam Co byście wybrali?Muszę uzupełnić zapasy i wybór padł na te dwa produkty. Bańki 5 litowe cenowo wychodzą podobnie, oba produkty mają dobre opinie, mógłbym prosić osoby, które używały obu specyfików o opinie... Jak wychodzi bezpośrednie porównania tych produktów? Valetpro rozrabiamy 1:80 , 1:10 a Nielsena 1:30 , 1:10 lecz przy przy silnych zabrudzniach robimy już oba produkty tak samo 1:10. A jak jest z rzeczywistą mocą i wydajnością tych produktów? Nielsen niby ożywia kolory, Valetpro ładnie pachnie hmmm ciężki wybór . VP używamy jako prespray oraz dajemy też do odkurzacza, Nielsena tylko jako prespray, bo płuczemy wodą, generalnie już jedzie po literku z każdego na próbę ale chcę poznać również Wasze zdanie (Kanar jesteś nie no żartuję, proszę o poradę wszystkich którzy mieli styczność z tymi produktami?) Delikatnie skłaniam się ku VP...
Gold_Car Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2020 Panowie ostatnio myślałem prać fotele w aucie, biorę Nielsen Low Foam i patrzę na datę ważności i jest po terminie ponad pół roku. Czy można go bezpiecznie użyć? Czy nie narobi bałaganu?Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
MMCzysci Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 Hej. Kończy mi się Master od Maxifi. W zasadzie nie widzę wad na ten moment, ale może jest coś lepszego/na podobnym poziomie, co warto przetestować?Wyryte w skale z S20 FE 5G
Moderator Streat Opublikowano 10 Marca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 @MMCzysci ja uzywam nielsen nap low foam oraz excede havy duty oba bardzo dobre produkty i z zadnym nie mialem jeszcze problemów, Excede uzywałem raz a nielsena przelałem juz 5L i jestem z niego mega zadowolony
Rafal9304 Opublikowano 10 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2022 Mam Maxifi i Excede, oba bardzo podobne i dają radę. Przy zakupie odkurzacza dostałem gratis litr Stockmeier KT22, również bardzo dobry produkt, chyba kupię 10l bańkę i zostanie na dłużej. Aktualnie sprawdzam Koch MZR ale dopiero jedno pranie dość czystych foteli także nic konkretnego powiedzieć nie mogę.
Dante05 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2022 Ma ktoś bezpośrednie porównanie Chemspec Enz-All z Maxifi Master Pre-Spray? Kończy mi się Enz-All i w sumie jest ok, czasem wspomagam się Ideal Vaskiem. Myślę nad zmianą ale czy Maxifi będzie lepszy? Warto dodawać Maxifi Accelerator, znacząco podnosi moc pre-spreya?
alexander.p Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2022 W dniu 16.07.2022 o 20:56, Dante05 napisał: Ma ktoś bezpośrednie porównanie Chemspec Enz-All z Maxifi Master Pre-Spray? Kończy mi się Enz-All i w sumie jest ok, czasem wspomagam się Ideal Vaskiem. Myślę nad zmianą ale czy Maxifi będzie lepszy? Warto dodawać Maxifi Accelerator, znacząco podnosi moc pre-spreya? Polecam koch mzr 1:5, jak znudziły się proszki a tapicerka jasna czy ciemna?
pablo15005 Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2022 @alexander.p 1:5 używasz do prania tapicerki? Ja lecę 1:10 już kolejny galon
Grzechu23 Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2022 @alexander.p @pablo15005 Macie może jakieś porównanie z KC Pol Star? Nie bardzo wiem czy te produkty się różnią poza znaczną rozbieżnością w pH ( Pol start 7 vs. MZR 12.5). Jeden i drugi do prania tapicerki. Cenowo podobnie.
pablo15005 Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2022 @Grzechu23 pol star bardziej się pieni z tego co pamiętam,niby do alkantary...
Dante05 Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2022 W dniu 17.07.2022 o 21:28, alexander.p napisał: Polecam koch mzr 1:5, jak znudziły się proszki a tapicerka jasna czy ciemna? Zapisze na liście, już któraś osoba z kolei poleca. Każda tapicerka. Już zakupiłem chemię Global
KRYSSS88PL Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 @Dante05 global enzym? Od paru lat lecę na enz all i chciałem spróbować global enzym pro98? Warto spróbować?
analyzator Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 Koch polestar. Płukanie woda. Czy robię dobrze? Ba próbę kanapa. Radzi sobie to nieźle. Prana dwa lata temu i tylko bonetowana. Do aut, tapicerki czyste ale tylko bonetowane. Planuje na podłogę greenstara płukanie woda. Na tapicerki po. Pierwsze pranie
Dante05 Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 W dniu 21.09.2023 o 11:32, KRYSSS88PL napisał(a): @Dante05 global enzym? Od paru lat lecę na enz all i chciałem spróbować global enzym pro98? Warto spróbować? Warto. Ma trochę większe pH od innych enzymatycznych prespreyów i według producenta działa natychmiast.
moto3650 Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Opublikowano 6 Lipca Chłopaki Koch MZR jaki zapach pozostawia po sobie? Chciałem kupić na próbę opakowanie, ale się jeszcze waham.
marcineke Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Opublikowano 6 Lipca @moto3650 koncentrat jest cytrynowy, ale taki chemiczny cytrynowy, podczas pracy bardzo delikatny zapach , po praniu praktycznie żadnego.Fajny produkt ale zapach cytrynowy akurat mi przeszkadza, trochę jednak się pieni i odkąd kupiłem Cleantle Fabriclean to mało używam MZR, skutecznościowo bardzo zbliżony produkt
moto3650 Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Opublikowano 7 Lipca Też szukam preparatów które nie mają zapachów i najlepiej w składzie bez alkoholi. Cleantle Fabriclean do czego możesz porównać jeśli chodzi o skuteczność? Tylko do lekkich zanieczyszczeń czy też rusza cięższe?
marcineke Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca @moto3650 Fabriclean+ , porównuje właśnie do MZR, minimalnie słabszy od Attack ale radzi sobie z 90% tapicerek, prawdę mówiąc jak mam jasne wnętrza albo bardzo się to bardzo brudne wnętrze to wjeżdżam Attack pozostałe Fabriclean, wychodzi ekonomiczniej, jest bezpieczny, tanio wychodzi , zapach bardzo dyskretny, świeżego prania, nie nachalny, możesz też użyć go do prania fibr, oraz nawet do czyszczenia plastików, sprawdziłem,działa świetnie.Dobrybtrz do bonetowania, a w 5l bańce wychodzi tanio.
moto3650 Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca @marcineke fabriclean+ wypłukujesz woda czy masz jakąś płukankę? Attacka też mam, on ogólnie jest dość oleisty i ciężko go wypłukać na 0. Jak jest materiał lekko mokry to czuć że się lekko klei. Muszę poświęcić więcej czasu na pracę z nim, może coś źle robię. Do dywaników go używałem, tam się sprawdza super. Doczyszcza ładnie. Jak wyschnie to już to lekkie klejenie znika.
marcineke Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca @moto3650 Fabriclean wypłukuje wodą, Attack wczoraj ostatni raz używałem, nie zauważyłem " kleistości" , działa , w 90% poprawki nie są potrzebne.
moto3650 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca @marcineke fabriclean+ jakie używasz stężenie? A jakie attacka?
marcineke Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca @moto3650 Fabriclean 1:10 jako prespray, praktycznie wszystko 1:10 Attack 1:10 ciemne tapicerki, nawet zajechane, jasne, pasy, podsufitkę 1:7 i raczej gorąca wodą.
Rekomendowane odpowiedzi