kerad Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 @Streat dzięki, szkoda że nie mają na allegro ze smartem. Ale może się pojawi
ichris Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 Używaliście letniego De Secreto? Zastanawiam się nad zamówiniem wraz z zimowym na następny sezon i ciekawi mnie czy letni też jest godny polecenia oraz czy ten zapach Coli nie jest zbyt intensywyny?
marcineke Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2023 Jakoś ostatnio zajechałem na myjkę samoobsługowa a tak z boku kilka dystrybutorów...do dressingu do opon, jakieś tam chusteczki i zimowym płynem do spryskiwaczy. Cena 3,49 zł za litr do -22 stopnia. Ktoś miał z nim do czynienia? Niby jeszcze jakiś tam niewielki zapas jest ale od przybytku głowa nie boli.
xadamx Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 W dniu 23.10.2023 o 20:27, Streat napisał(a): poprawili sie od ostatniej partii czy dalej padaka jaka była? Przeciez to nie mozna było nazwac płynem do szyb, juz lepszy był ten najtanszy z Dino, zero odparowania i tylko rozmazywał btw. De secreto wrociło I dlatego 50 litrów wpadło do koszyka 14 godzin temu, Fredi88 napisał(a): Chciałem napisać że polecam tenzi detailer zimowy. Kupowałem go chyba 2 lata temu, ale jak wygooglowałem właśnie że bańka kosztuje 70zł to już nie polecam wtedy kosztował 40zł... 40 zł to też dużo. Nie wiem co ten płyn w sobie ma ale De Secreto zimowy jest bardzo fajny. Zeszłej zimy przesiadłem się na niego, używając wcześniej Sonaxa Xtreme,
Fredi88 Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 2 godziny temu, xadamx napisał(a): De Secreto Niedostępny u mnie niestety. Dlatego tej zimy wjedzie pewnie sonax xtreme. Choć podejrzewam, że z tym "polskim" tylko nazwa go łączy bo producent zapewne w Austrii jest inny. 40 zł byłem w stanie za tenzi zapłacić bo tyle kosztował sonax u mnie a wolę wspierać polskie firmy. 70zł to już jednak szukanie jelenia.
aeropro Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 to ja pamiętam jak Tenzi zimowy kosztował 25 zł :d
kerad Opublikowano 25 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2023 @Streat zerknij na PW
Michał126 Opublikowano 26 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2023 W dniu 25.10.2023 o 09:50, Fredi88 napisał(a): Niedostępny u mnie niestety. Dlatego tej zimy wjedzie pewnie sonax xtreme. Choć podejrzewam, że z tym "polskim" tylko nazwa go łączy bo producent zapewne w Austrii jest inny. Bo producentem Sonaxa w Austrii jest Sonax, a w Polsce - PPH Parys sp. z o.o. A co do ogólnych pytań - taki tip&trick - jak ktoś zbiera punkty na Shellu, to korzystnie za punkty (a konkretnie - za 1400) wychodzi ich płyn. Do zeszłego roku producentem był Kemetyl Polska, a teraz jest Parys, ale podejrzewam, że te starsze są dalej dostępne, bo zeszłej zimy stały obok siebie. Ja najpierw wziąłem 5 takich za punkty, a potem kolejne 5, bo płyn jest zajebisty - super myje, ładnie pachnie cytryną i w ogóle nie czuć w nim alkoholu technicznego. Polecam.
MikeLBN Opublikowano 26 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2023 1 godzinę temu, Michał126 napisał(a): Bo producentem Sonaxa w Austrii jest Sonax, a w Polsce - PPH Parys sp. z o.o z SONAX-a Parys "produkuje" jedynie płyny do spryskiwaczy, z koncentratów dostarczanych z Niemiec. Wszystko inne jest produkowane w Niemczech i sprowadzane do Polski. EDIT: PS. Koncentraty płynów do spryskiwaczy Sonaxa są produkowane w Niemczech.
Michał126 Opublikowano 26 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2023 29 minut temu, MikeLBN napisał(a): z SONAX-a Parys "produkuje" jedynie płyny do spryskiwaczy, z koncentratów dostarczanych z Niemiec. Wszystko inne jest produkowane w Niemczech i sprowadzane do Polski. EDIT: PS. Koncentraty płynów do spryskiwaczy Sonaxa są produkowane w Niemczech. Wiem, rozpoznawałem kiedyś ten temat i taką informację otrzymałem. Niemniej producentem/konfekcjonerem/jak zwał tak zwał gotowych płynów do spryskiwaczy (to powinienem był podkreślić w poprzednim wpisie - skrót myślowy to był) marki Sonax w Polsce jest PPH Parys sp. z o.o.
yas Opublikowano 27 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2023 @xadamx doszedl Ci ten de secreto, bo mi dzis przyszedl i jest jakis podejrzany
Pikoko Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 https://www.detailing-house.pl/De-Secreto-Płyn-do-spryskiwaczy-zimowy-5l. Ja kupiłem na tej stronie za 39 z przesyłką dzisiaj. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
kerad Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 @xadamx doszedl Ci ten de secreto, bo mi dzis przyszedl i jest jakis podejrzanyCo masz na myśli, pisząc podejrzany?
xadamx Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 23 godziny temu, yas napisał(a): @xadamx doszedl Ci ten de secreto, bo mi dzis przyszedl i jest jakis podejrzany Tak. Nie jest już niebieski jak poprzednio. Inna jest też szata graficzna etykiety. Jeszcze nie wąchałem.
buka Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 Panowie a plyn z firmy prestone ktoś testował? Spotykam się z pozytywnymi opiniami na jego temat a cena całkiem znośna 1
aeropro Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2023 używałem ich letniego, tego zielonego, pół bańki wykorzystałem, resztę dałem komuś - straszne zacieki w zielonym kolorze robił i to na szarym lakierze, nie chciałbym wiedzieć co by się działo na białym
adik444 Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2023 W dniu 2.11.2023 o 13:29, buka napisał(a): Panowie a plyn z firmy prestone ktoś testował? Spotykam się z pozytywnymi opiniami na jego temat a cena całkiem znośna Tak leję zimowy Prestone od kilku lat i jestem zadowolony.
Michał126 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2023 W dniu 28.10.2023 o 13:57, Pikoko napisał(a): https://www.detailing-house.pl/De-Secreto-Płyn-do-spryskiwaczy-zimowy-5l. Ja kupiłem na tej stronie za 39 z przesyłką dzisiaj. W tym momencie jest na tej stronie za 23,72 zł
t.sienkiewicz91 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 Jakoś we wtorek kupiłem 3 opakowania De Secreto, jedno wlałem do siebie a dwa się rozeszły po kolegach z pracy. Osobiście jestem zadowolony tak bardzo, że bardzo i zamówiłem kolejne 4 opakowania z @Detailing House Koledzy są pod wrażeniem zapachu jak i działania tego sekretnego płynu do spryskiwaczy. Wg. mnie działa dużo lepiej niż ten premium z Orlenu. 1 2
wwd Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Używam na zimę płynu motul, bo kiedyś czytałem że jest dobry i nie matowi lakieru. Czy jest jakiś inny tak dobry lub lepszy od motula? Np ten wyżej wymieniony De secreto?
kuba96 Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Miał ktoś doświadczenia ze starym płynem do spryskiwaczy? Znalazłem bańkę płynu zimowego Norauto... Datowany na 2017r Nie otwierałem go, niby wygląda w porządku ,nic w nim nie pływa, nic się nie wytrąciło na pierwszy rzut oka. Zwykła przezroczysta bańka, w środku niebieski plyn. Najbardziej się zastanawiam czy "trzyma" jeszcze parametry, tzn -20°C czy jednak zamarznie.
Matt.0129 Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia @kuba96 Tydzień temu otworzyłem Autolanda z 2016, zrobiłem 1:1 na -10 i przy -8 nie zamarza, a na taką pluchę co trzeba psikać co kilometr jest idealny
wedmar Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia @kuba96 Jeśli opakowania były szczelne to śmiało zalewaj. Też miałem kiedyś kilku letnie płyny zimowe i tylko płyn w bańkach które były narażone na promienie słoneczne zrobił się prawie biały ale po teście testerem Prestona prawie trzymały swoje parametry.
arlid Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października Witam. Jaki polecacie płyn, ktoś już kupował w tym roku? Coś może się zmieniło? Ten De Secreto od @Detailing House (w ogóle oni to produkują, czy to jakiś import)? Myślałem nad Sonax. Coś, co nie wyżre mi lakieru i nie zostawi śladów. Ktoś wie jak z lakierem ten De Secreto reaguje? Wiem, że kiedyś były akcje przykładowo z płynem z biedronki, ale nie wiem którego producenta (wiem, że jest dwóch). Kokosami pachnieć nie musi, ale aby nie śmierdział denaturatem na pazerę i co ważniejsze nie niszczył gumy, plastików oraz lakieru i miał przyzwoitą cenę.
Mumins Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października Bierz De Secreto i zapomnisz o temacie. Absolutnie doskonały płyn. Nic nie robi z lakierem. 1
Rekomendowane odpowiedzi