Siwycleanline Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2017 Takie plastiki traktuje tornadorem z apc od nilsena , szczoteczka, wycieram do sucha i na to pb natural look albo pb leather staff
Karolex Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Witam potrzebuję dobrego sprawdzonego dressingu o wysokim połysku,posiadam już mat i satynę które mi bardziej odpowiadają,ale wiadomo jak to jest niektórzy wolą wysoki połysk doradźcie coś pozdrawiam.
admd1 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Czy ktoś miał do czynienia z Effectal cockpit fresch . Jak z jego trwałością ?
daniel87 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Karolex, zobacz Nielsen Choice. Miałem kiedyś przez chwilę bo zostawiał przynajmniej u mnie zbyt wysoki połysk Wszystko kwestia plastiku
.r. Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 Czy ktoś miał do czynienia z Effectal cockpit fresch . Jak z jego trwałością ? -8. Ten produkt to porażka.
Guenther Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 Używaliście może Prima Purity Clean and Protect? Może ktoś się podzielić wrażeniami na temat tego produktu?
Moderator Domel Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Widzę trochę narzekań na butelkę ADBL Interior Cleaner'a, a ktoś się już bawił samym produktem ? Jak wrażenia ? Ja wczoraj wyczyściłem wnętrze mk1. Dużo roboty nie miał, ale znalazłem takie miejsca jak plastiki pod pasami, gumy na pojemniki, panele boczne, małe wnęki etc i wyraźnie brud schodził od pędzelka lub MF. Generalnie na moim brudzie spisał się wyborowo - pozostawił powierzchnie wyraźnie suchą i jałową. Nałożyłem na niego WOW'a po przetarciu wilgotną MF. Nie jestem przekonany czy do czyszczenia szczurów się na da - chyba nie do tego został stworzony - ale do regularnego mycia - jak u mnie - spisał się bardzo dobrze. Jak znajdzie się inny pacjent to sklecę temat - no chyba,że ktoś już coś ma i może pokazać więcej. Dajcie znać. Pzdr.
Grzechu23 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ciekawe jak taki Interior Cleaner ma się do starszego brata INTERIOR QD'a który również jest zachwalany z racji swoich dobrych właściwości czyszczących. Z deka zaciera się granica
Moderator Domel Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 16 minut temu, Grzechu23 napisał: INTERIOR QD'a Interior QD nie sciągał mi brudu tak jak IC. Po IC wyraźnie szedł - ale był - filtr brudu - jakby zakurzona woda. IC podchodzi już pod APC. Ale niech @ADBL mnie poprawi jeśli sie mylę. 1
Fredi88 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ja używałem. Wcześniej miałem też IC od SG i tamten zostawiał jakby tłusty film na plastikach, po adbl są jałowe. Przy odrobinie czasu postaram się porównać. 1
Strus Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 A jaką te produkty mają przewagę nad APC ? Jaki jest sens ich kupienia ? Pytam celowo bo sam ostatnio po raz pierwszy użyłem Interior Cleanera, akurat z OH My Car i dość mocno mnie zaskoczył przyciemniając deskę prawie tak jak mój ulubiony Natural Look
paperson Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 @Strus sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Apc mają za zadanie wyczyścić daną powierzchnię pozostawiając ją jałową i matową (w zależności od rodzaju plastiku) bez jakiegokolwiek efektu przyciemnianie. Dressingi wiadomo: odżywiają, często przyciemniają, matują lub nabłyszczają. IC natomiast to taka grupa produktów pomiędzy, mająca wypośrodkowane cechy obu w/w grup. Moim zdaniem sprawdzają się one najlepiej przy zadbanym wnętrzu, na tzw. szybkie akcje
kashier Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Cześć! Podpinam się pod temat, żeby nie robić śmietnika gdzie indziej. Temat pewnie prosty, jednak dla mnie nowy i nie chciałbym popełnić błędu. Potrzebuję środka w dużej pojemności, który będzie mi służył do odświeżania plastików w pojazdach, które przygotowuję do sprzedaży. Nie jest istotne, aby się kilkuetapowo męczyć z wnętrzem. Środek ma służyć jako jedyny (poza apc w przypadku dużego zabrudzenia). Ma być odżywione, ale nie tłuste jak boczek. Czy coś w pojemności 5l/10l możecie mi zaproponować? Z góry Wam dziękuję za pomoc. Serdecznie pozdrawiam D.
paperson Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 @kashier kup 5l ADBL Interior WOW lub lżejszy dressing i zarazem tańszy nadający się na szybkie akcje - ADBL Interior QD. Inną sensowną propozycją w dobrej kwocie jest produkt 2w1 (cleaner&dressing), również w poj. 5l - Nielsen Finesse.
kashier Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Muszę przyznać, że myślałem nad ADBL Interior QD. Jeżeli polecasz, to w zasadzie moje wątpliwości są rozwiane. 1
kudlaty86 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Jak ma być dużo i do tego ekonomicznie to dla odmiany polecę Cocpit Fix od Polchemu (swego czasu był na forum jego dystrybutor CarConcept). Delikatnie myje, pozostawia matowe wykończenie i jest ekologiczny, jak dla mnie idealny do szybkich akcji. Na forum był test tego produktu ( nie wiem czy po usunięciu firmy z działu dystrybutorzy, wątki nadal są dostępne na forum).
Michał126 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 2 godziny temu, kashier napisał: Potrzebuję środka w dużej pojemności, który będzie mi służył do odświeżania plastików w pojazdach, które przygotowuję do sprzedaży. Nie jest istotne, aby się kilkuetapowo męczyć z wnętrzem. Środek ma służyć jako jedyny (poza apc w przypadku dużego zabrudzenia). Ma być odżywione, ale nie tłuste jak boczek. Czy coś w pojemności 5l/10l możecie mi zaproponować? https://sonax.katowice.pl/kokpit/210-191-sonax-preparat-do-czyszczenia-wnetrza-samochodu-10l#/11-pojemnosc-10_l Rewelacyjny środek typowo do czyszczenia. Pozostawia naturalny wygląd plastików i odparowuje w całości nie pozostawiając plam, jak niektóre APC. Aplikuję go z butelki z atomizerem bezpośrednio na plastiki lub na pędzel, jeżeli czyszczę zakamarki. Moim zdaniem nic lepszego nie znajdziesz.
paperson Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 9 godzin temu, kashier napisał: Potrzebuję środka w dużej pojemności, który będzie mi służył do odświeżania plastików w pojazdach, które przygotowuję do sprzedaży. Nie jest istotne, aby się kilkuetapowo męczyć z wnętrzem. Środek ma służyć jako jedyny (poza apc w przypadku dużego zabrudzenia). Ma być odżywione, ale nie tłuste jak boczek. @Michał126 Koledze chyba bardziej chodzi o dressing niż środek do czyszczenia
Michał126 Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 @paperson, przyjąłem, że odświeżenie to taka hybryda czyszczenia z zostawieniem ładnego wyglądu, z naciskiem na to pierwsze 1
kashier Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Cześć! Przepraszam Was. Pisałem posta na kolanie, między obowiązkami. Już precyzuję: Interesuje mnie jak największe zoptymalizowanie pracy, a więc środek 2 in 1 byłby super. Auta, jak wiecie, przyjeżdżają wysuszone jak rodzynki, Plastiki są szare i nieciekawe. Sprzedawcy chcą, aby auto było "jak nowe". Czyli plastiki czarne, odżywione, troszkę tłuste ok- ale nie tak mocno, że po przejechaniu ręką na palcach tworzą się zmarszczki Czy ADBL Interior WOW/ ADBL Interior QD da mi taki efekt? Do tej pory, w sowim prywarnym arsenale, posiadam black to the future. Możecie spróbować odnieść się do takiego środka? Może ja potrzebuje coś bliżej dressingu, ale nie mam za dużo wiedzy i źle to nazywam? Jednocześnie proszę o szybką informację- gdzie robicie takie zakupy? Polecacie jakiś sklep? Do tej pory korzystałem z showcarshine, ale nie czuje się przywiązany Z góry Wam dziękuję!
Eidos71 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 6 minut temu, kashier napisał: Interesuje mnie jak największe zoptymalizowanie pracy, a więc środek 2 in 1 byłby super. Ja polecę Koch Refresh Cockpit Care. Nie jest "śmiesznie tani", ale jest skuteczny - o ile nie czyścimy "szczura". Na większe zabrudzenia - wg mnie - nie ma skutecznego podejścia innego, jak czyszczenie osobno i dressing osobno.
kashier Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Jeśli osobno, to jakie środki..?
kashier Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Podbijam. Jaki dressing w dobrej cenie do używania na szczurach?
kudlaty86 Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Podbijam. Jaki dressing w dobrej cenie do używania na szczurach?Zamiast podbijać lepiej zajrzyj do działu testy i wybierz apc i dresing które będą Ci odpowiadać efektem działania i ceną . Nie ma jednego idealnego środka, za to są tematy które dużo o nich mówią
Rekomendowane odpowiedzi