paweu_s Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nałożyłem na niewielką część maski, odczekałem, wypolerowałem, polałem wodą i efekt bardzo dobry, łądnie kropelkuje, także jeszcze coś z niego będzie
MM.MM Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Czyli tak jak mówiłem, wszytko jest i będzie ok z tym woskiem, a teorie że jak go przetopisz to nadaje się do wywaleni można włożyć pomiędzy bajki.
lukwawa Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 MM.MM, przecież masz odpowiedź faceta z PB, który stwierdził, że można spróbować go nałożyć ale on by tego wosku nie używał bo po takim okresie czasu w lodówce i przy takiej temp. solventy dostały po tyłku. To są bajki? To już nie wiem jaka opinia będzie wiążaca dla Ciebie
MM.MM Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 lukwawa, Pisałem już że nie wiem jak będzie z PB ale megsowi 16 nic się nie stało po przygodach w gorącej wodzie i lodówce. Więc wywal ten, kup nowy i po temacie. [ Dodano: 19 Kwiecień 2012, 21:07 ] po takim okresie czasu w lodówce i przy takiej temp. solventy dostały po tyłku. To są bajki? Wielu ludzi trzyma woski w lodowce i jakos im sie nic nie dzieje, wiec nie rozumiem. moze niech sie wypowie poprzedni wlasciciel co sie z woskiem dzialo.
vokaito1 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam, nie śledziłem tamatu więc dopiero teraz po przeczytaniu wszystkiego mogę się wypowiedzieć. Wosk był przechowywany w temperaturze pokojowej od samego zakupu, jego konsystęcja przed przełolżeniem była trawdsza ale nie tak jak nowego, wosk kawalił się więc przekładałem go kawałeczkami, nie wiem co zmieniło jego konsystęcję być może stało się tak pod wpływem rozdrobnienia tak jak pisali inni, w każdym razie przed wysysyłką wyglądał inaczej i napewno nie był przegrzany ani zmrożony. Sam używałem swojego wczoraj i nie zauważyłem nic niepokojącego, mam nadzieje że przetopienie wyeliminowało problem
Bio Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Mój może i nie red, ale właściwości bardzo podobne. Mój leżał od zakupu w pokoju, temperatura średnia 21 stopni. Więcej niż 30 nigdy nie było. Jako że zaczął mi się kruszyć, i miałem w srodku dołek, uklepałem go paluchem. Przez ten czas był papkowaty. wrzuciłem go jednak na dzien czy dwa do lodówki ( 5 stopni ). Od trzech miesięcy wygląda już tak : Aplikacja i polerowanie jak wcześniej. Nie wiem jak z trwałością jeszcze.
vokaito1 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Mój jest bardziej papkowany przynajmniej z wierzchu. ale nie przeszkodziło mi to w niczym jeśli chodzi o aplikację. Spróbuję zrobić tak samo myśle że raczej nie powinno to zaszkodzić
Tworek Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Nie wiem co z tymi Waszymi woskami się dzieje, ale mój od chwili rozpakowania paczki wylądował w lodówce, nie wiem może 4 może 7 stopni, jest zwarty, twardy, taki jak powinien być i wygląda tak:
Stanley08 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Bio, a te ciemne kropoki to brudny obiektyw czy to ziarenka piasku lub coś podobnego utopione w wosku ?
Rosemeyer Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Nie wiem co z tymi Waszymi woskami się dzieje, ale mój od chwili rozpakowania paczki wylądował w lodówce, nie wiem może 4 może 7 stopni, jest zwarty, twardy, taki jak powinien być i wygląda tak: moj nie jest w lodowce i wyglada identycznie. rowniez jest zwarty, twardy i pod palcem delikatnie sie rozpuszcza jak maslo
Bio Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Stanley08, Ani to ani to. Wstyd się przyznać ale kurz Już go nie ma
Miked Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 To ja z innej beczki... Prawidłowo trzeba trzymać wosk w lodówce? W tym przypadku Reda? Czy może sobie normalnie gdzieś stać w domu w szafce?
Moderator rychu Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 U mnie stoi w szafce i nie pamiętam, żeby narzekał
Master kecav Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Master Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Prawidłowo trzeba trzymać wosk w lodówce? Nie zaszkodzi, ale właściwie to każdy wosk ma inną charakterystykę i temperaturę przechowywania. Przykładowo dla Cocours jest to od min 0C do max 49C.
koczownik Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Co lepiej pod Red-a ? Po korekcie i IPA R222 Paintwork Cleanser czy Autoglym Super Resin Polish - SRP ?
pro rider Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie wiem co z tymi Waszymi woskami się dzieje, ale mój od chwili rozpakowania paczki wylądował w lodówce, nie wiem może 4 może 7 stopni, jest zwarty, twardy, taki jak powinien być i wygląda tak: moj nie jest w lodowce i wyglada identycznie. rowniez jest zwarty, twardy i pod palcem delikatnie sie rozpuszcza jak maslo dokładnie, mój też nie stoi w lodówce i wygląda identycznie
proton789 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2012 Ludzie ja już nie wiem co zrobić kumple woskują samochody najtańszymi woskami i kurz im się nie klei a ja mam natty'sa już 2-3 tygodnie i klei się jak do mokrego auta. Dodam że 2 kumpli ma czarne auta tak jak ja.
Fancivi Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 A ja Reda kladlem 2 tygdonie temu gdzies, w niedziele dalem 2 wartswe wygrzala sie w garazu, przepolerowana i zeby jakos bardziej kurz przyciagalo nie zauwazylem. Normalnie sie kurzy jak dla mnie...
chodko Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 mam położonego reda na złotą xsarę już 2 tygodnie pod nią dałem clener r222 i moim zdaniem przyciąganie kurzu mniejsze niż w zestawieniu r222 plus coli które miałem zimą
max103 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 ja też kładłem u siebie reda i nie zauważyłem większego kurzenia ,u ciebie może się nie wygrzał albo z woskiem coś nie tak
proton789 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Wygrzał się na słońcu, i jak przystąpiłem do polerowania wygrzanego wosku to polerowałem to kurzem. a stał godzinę.
Piotrek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 proton789, przetrzyj lakier QD+ albo Spray&Gloss i powinno być lepiej. Innych pomysłów nie mam.
Piotrek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 To może spróbuj rozładować ładunek Dusterem albo miotełką Pronto
proton789 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 O , o tym nie pomyślałem, muszę się w to zaopatrzyć.
Rekomendowane odpowiedzi