atvmmz Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Właśnie ciekawy jestem czy wnosi dużo do wyglądu na mało wdzięcznych lakierach.
DS_Tomek Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Kładliśmy od białego do czarnego, nie ma problemu, przyjemny wosk
k@rto Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 ja mam raczej jasny i Blue daje rade
Nużyn Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Dziś użyłem po raz pierwszy Nattys Blue na czarnej perle, auto honda. Pierwsza sprawa to miałem ochotę zjeść trochę tego wosku ale na szczęście się opamiętałem bo pewnie nie dokończyłbym woskowania. Aplikacja gąbkowym padem jak dla mnie super, ścieranie/polerowanie także ok. Zrobiłem najpierw całe auto a dopiero później całe auto polerowałem. Nie było problemów. Dla mnie ok.
mario704 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Też używam blue i daje rady.Wydajny ,pięknie pachnie i łatwo się dociera ale do maxymalnego wet looku to mu brakuje trochę,podobny conowo do butter wet wax od chemical guys a efekt słabszy i trudniejszy w pracy.Ale ten zapach....trochę ciężko go na słońcu spolerować(blue)-testowany na czarnym metalicu
kacper19942 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Czy Reda mogę kłaść na granatowy i srebny kolor? Bedzie dobry weet look ?
mario704 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Generalnie polecany jest na ciemne kolory jak większość "siuwaxów" do wet look -więc granat będzie ok-na srebrnym szału niczym nie zrobisz z racji tego że to jasny kolor który i tak już coś tam odbija. Miedzy Redem a Blue różnica praktycznie w zapachu i w cenie-tak sądzą poniektórzy-jednak reda nie posiadam to się nie wypowiem
kacper19942 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Dzieki za opowiedz. Chyba kupie Blue bo jak roznicy nie ma to zawsze to taniej
Manniek66 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Widziałem ostatnio reda + BH na czerwonym lakierze i efekt powalający Ale blue pewnie też da radę u Ciebie.
bbarti Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Który najlepiej z poniższej 3 zgra się z Redem? 1. Autobrite Cherry Glaze 2. AG SRP 3. Dodo LP Posiadam całą 3, reda jeszcze nie miałem
SynBurzy Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Ja ostatnio kładłem na Dodo LP i położył się naprawdę super. O dziwo z czasem zaczął lepiej kropelkować i odpychać wodę niż na początku
Tommy Lee Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 zawsze możesz zrobić mały test na masce i położyć Reda na SRP, CG i LP a resztę samochodu zrobić tym co bardziej Ci przypadnie do gustu, trwałość ma tu drugorzędne znaczenie, liczy się look
sadam55 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 a Ja zadam inne pytanie: jak długo paruje RED, bo chę, żeby mi posłużył jako zapach do auta nie śmiejcie się, ale zapach jest zarówno dla mnie jak i dla mojej dziewczyny powalający
jacek_1 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Myślę że szybko Ci się przestanie podobać jak zostawisz auto z otwarta puchą. Po dłuższym czasie stanie się zbyt chemiczny i ostry. A otwarta pucha pewnie z 2 tygodnie wytrzyma tylko pytanie czy wosk po takim czymś będzie nadawał się do użytku ??
ziku Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 ARNI U mnie wytrzymał spokojnie 1,5 mies. na UC Wygląd super i kropelki także
guzzi Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Koledzy, dwa pytanka: 1) jak długo wygrzewacie reda aby się wypocił? 2) po nałożeniu reda, czy mogę go uzupełniać syntetykiem duragloss aquawax 951?
Fitte Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Ja bym raczej nattysa kladł na syntetyka
Administrator AreK Opublikowano 9 Marca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 2) po nałożeniu reda, czy mogę go uzupełniać syntetykiem duragloss aquawax 951? Ja bym raczej nattysa kladł na syntetyka W jakim celu chcecie robić takie kanapki?
mario704 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Jak już to na sealant wosk nie na odwrót.Podobno lepszy efekt i kropelkowanie bo sealanty zrzucają raczej wodę a i można uzyskać cieplejszy blask kładąc wosk na sealant ale to podobno
guzzi Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Dzięki Chłopaki, Z początku moim zamiarem było użycie sealanta (w tym przypadku DG Aquawax 951) w płynie jako QD na Reda (do uzupełnienia uytków wosku), ale teraz widzę że lepiej byłoby zastosować typowy QD z dodatkiem carnauby po każdym myciu między woskowaniem Redem - dobrze myślę?
mario704 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2015 Carnauba na wosk jak najbardziej może być sam tak stosuje i na blue psikam pro detailera
Misior1993 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Mam pytanie odnośnie tego wosku, obecnie na aucie mam świeżo położonego Colli i nachodzi mnie ochota nałożenia Nattysa. Colli zapewnia dobrą ochronę ale niestety jakiegokolwiek połysku się po nim spodziewać nie można:( Nattysa widziałęm na żywo też na ciemnym lakierze i wpadł mi w oko Obydwa woski są naturalne, jak myślicie nie pogryza sie ze sobą? Jest to dobry pomysł czy odpuścić i nałozyć Nattysa dopiero na lato? Lakier po glince VP i Colli wygląda tak:
Maciej WTN Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Colli to nie jest wosk naturalny tylko hybryda Nakładaj tylko Nattysa i będzie ok
fireman Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Kup jakiś cleaner lub aio i na to Natty's i będziesz miał blask etc. Bo nie masz dobrze przygotowanej powierzchni pod wosk, a sam wosk to tylko wykończenie i nie zmienia tak wyglądu lakieru jak odpowiednie jego przygotowanie
mario704 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Natty's na AG SRP to to czego szukasz Misior. Chociaż powiem ci że jeszcze lepszy połysk daje Dodo purple haze też na Srp a dlaczego na nim a no dlatego że jak ne masz przygotowanego mega lakieru to srp ma bardzo dużo wypełniaczy i maskuje to i owo podkręcając tym głębie koloru przed woskiem jak i posiada w sobie trochę cleanera. Ma tylko jeden minus ale mi to nie przeszkadza-Wosk na tym siedzi z tydzień mniej Efekt Srp+dodo masz tutaj-czarny mercedes viewtopic.php?f=35&t=21283&start=1455
Rekomendowane odpowiedzi