zeea Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Moim zdaniem forum KA nie straciło nic. Dzięki grupom Facebookowym forum zyskało! Pokazuje jaki jest tutaj poziom wiedzy użytkowników, kultura wypowiedzi, jest Nas mniej niż w grupach, ale Ci co zostali właśnie tworzą niesamowitą atmosferę! Poukładane działy tematyczne w których odpowiedź znajdziesz w 5 minut, gdzie na FB po zadaniu pytania szybciej zostaniesz "zhejtowany" niż uzyskasz pomoc. Tutaj w chodzę bo lubię, a FB czytam jak chce się pośmiać 2
analyzator Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Taki nas obrazek. Pomyślcie ile szczęścia mieliśmy że trafiliśmy tutaj. Każdy pewnie trafił z wyszukiwarki. Do pierwszego tematu. Trudno wspomnieć co sprowokowało pewnie późniejsze założenie konta. I teraz jesteśmy w tym miejscu w tym czasie. Dla większości z nas jest to praca albo przynajmniej bardzo istotne hobby. Część nas bo identyfikujemy się z tym. Tak głęboko. Ja w pierwszej kolejności jestem ojcem i mężem. W drugiej managerem w IT. Ale już w trzeciej nie kulturysta, kolarzem, ogrodnikiem czy odbiorca Netflix a. W trzeciej jestem detilerem. Żyje tym i jest to bardzo istotną częścią mnie. Z tym się identyfikuje. I zaczęło się od fka, dzięki fka się rozwinęło i kwitnie I mówiąc o FKA nie mówię o stronie. Mówię o społeczności, która powstała we właściwym miejscu. To trochę jak ze zwiedzaniem zamku. Miejsce trochę zobowiązuje. Zacytuję siebie z mojego jedynego psb. Bo mi tu pasuje. Dzisiaj przychodzi mi złożyć hołd historii tego forum i czuję się onieśmielony. Odbywały się tu prawdziwe renowacje i metamorfozy. Przy legendach jestem mały. W pewnym sensie w ten sposób dziękuję forum bo tu się wszystkiego nauczyłem i bez tego forum droga od smarowania samplem płynnego meguiarsa pod blokiem do mojego największego hobby i ostoji, w której się wyciszam, mogła się nigdy nie wydarzyć. 7 5
MMCzysci Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września @analyzator, pięknie to ująłeś.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 1
analyzator Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Drodzy. Dajcie proszę znać w którą stronę idziemy. Jeśli miałoby się wydarzyć to czego nie możemy przyjąć do wiadomości że może się wydarzyć. Chciałbym skorzystać z szansy żeby coś zrobić, nie obserwować biernie. Zapraszam do tematu obok. Plan b. https://kosmetykaaut.pl/topic/21114-co-dalej-zapraszam-do-kreatywnej-dyskusji/
keza Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września @analyzator ja też się niezmiernie cieszę, że tu trafiłem i mogłem się edukować i rozwijać swoją pasję razem z Wami. P.S. walczymy dalej
Slovak Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Mała informacja, aby Was uspokoić. Znalazłem o 50% tańsze serwery w Niemczech (niestety polscy dostawcy usług już dawno osiągneli absurdalny poziom). Jesteśmy obecnie w trakcie konfiguracji serwera, a w najbliższych dniach zmigrujemy całą infrastrukturę na nowy serwer i przedstawię nową ofertę współpracy dla partnerów. 9 22
Mumins Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września 23 minuty temu, Slovak napisał(a): Mała informacja, aby Was uspokoić. Znalazłem o 50% tańsze serwery w Niemczech (niestety polscy dostawcy usług już dawno osiągneli absurdalny poziom). Jesteśmy obecnie w trakcie konfiguracji serwera, a w najbliższych dniach zmigrujemy całą infrastrukturę na nowy serwer i przedstawię nową ofertę współpracy dla partnerów. Co za wspaniała informacja. Aż by się chciało zacytować Forniego 5
keza Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września 28 minut temu, Slovak napisał(a): Mała informacja, aby Was uspokoić. Znalazłem o 50% tańsze serwery w Niemczech (niestety polscy dostawcy usług już dawno osiągneli absurdalny poziom). Jesteśmy obecnie w trakcie konfiguracji serwera, a w najbliższych dniach zmigrujemy całą infrastrukturę na nowy serwer i przedstawię nową ofertę współpracy dla partnerów. Walczymy dalej
analyzator Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Podtrzymuje moje zobowiązanie. Jakby był problem ze sponsoringiem Buźkę obiecałem sobie przewoskować jak się problem rozwiąże. Dzięki! 2
Dim3n Opublikowano 17 Września Zgłoś Opublikowano 17 Września Mam nadzieję, że to forum będzie wiecznie żywe, może nie jestem tutaj starym wyjadacze, ale podzielam użytkowników, że forum ma swój klimat. Mimo że jestem z dość młodego rocznika "90". To pamiętam gdzie szukało się informacji i wymianialo się doświadczeniem. Na grupach fb panuje totalny chaos. Na forum moderatorzy charytatywnie ciężko pracowali w celu filtracji treści. (wielki ukłon @Domel). Ciężko mi pisać łzy same napływają do oczu. 1
xadamx Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września 16 godzin temu, Eidos71 napisał(a): Uważam, że FKA nic nie straciło na rzecz grup FB. FKA nadal jest najbardziej merytorycznym i rzeczowym źródłem wiedzy o detailingu / valetingu. Jeśli pojawia się jakiś problem wiem, że to właśnie tutaj, a nie na FB znajdę jego rozwiązanie, lub chociaż wskazanie właściwego kierunku poszukiwań takiego rozwiązania. Gdy czytam (nie ukrywam, że zaglądam czasami) wpisy na grupach FB, czasami "ręce opadają"... Dlatego naprawdę trzeba utrzymać FKA - bez tego forum częsta amatorszczyzna facebukowa nabierze znaczenia sztucznego profesjonalizmu, a to doprowadzi do zapaści prawdziwej sztuki polskiego detailingu... W punkt!!
Eidos71 Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września @Slovak - zrobiłeś mi dzień !!! Oby kolejne informacje były co najmniej tak pozytywne !!! 1
gprzesniak Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września Ile trzeba tyle dam. Jestem do dyspozycji i pozdrawiam. 1
piotrek233 Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września Również chętnie dołożę swoja cegiełkę
Skav Opublikowano 18 Września Zgłoś Opublikowano 18 Września Kurde, wbilem tutaj po dluższym czasie poszukac informacji na temat chemii, a tutaj takie ogłoszenie. Sam sie może tutaj dużo nie udzielam ostatnio, ale skarbnica wiedzy tutaj jest taka, że mam nadzieje że uda wam sie temat ogarnąc i forum będzie żyło - nawet jako readonly. Sam przez te kilka lat bycia tutaj zaczerpnałem mase wiedzy i porad, bez których prawdopodobnie nigdy by sie moja przygoda z detailingiem nie zaczeła, a juz napewno sie tak nie rozwineła - naprawde, jak obecnie bywam na zlotach i imprezach i ktoś mnie zaczepia z tekstem że mam w strasznie ładnym stanie lakier zachowany (raz sie nawet udało zniżke w sklepiku na japfescie zgarnąć od jednego sprzedawcy z tego powodu xD) to jest zasługa tak naprawde głownie tego forum, i ludzi którzy odpowiadali na moje pytania, nawet jak były one totalnie głupie i dla wielu oczywiste Naprawde, podobny losy miały spotkac forum honda-crx.info (jakieś 6-8 lat temu, bardzo dobrze pamiętam tą akcje, bo zaczałem sie wtedy tymi modelami interesować) - forum miało być zamknięte, ale naszczęscie udało sie forum jakoś urwatować, bo ludzie uznali ze jest to zbyt duża skarbnica wiedzy żeby to ubijać - i była to bardzo dobra decyzja, bo odkąd troche ponad rok temu udało mi sie CRX'a zakupić, to jest moje głowne źrodło informacji na temat tego modelu, jego napraw, specyficznych problemow i wielu innych rzeczy. Facebook, youtube i reddit nie dają często tylu informacji, co te martwe od wielu lat forum Jak będzie potrzeba sam się chetnie zrzuce na utrzymanie - merytorycznych miejsc w sieci jest obecnie jak na lekarstwo, forum jest dobrze w sieci indeksowane co strasznie pomaga w szukaniu info przez googla, o tym że jest to świetny sposob archiwizacji wiedzy nie wspomne, bo obecne facebooki i discordy nie dorastają do pięt jeżeli o takie tematy chodzi. Takich miejsc juz niestety nie przybywa, wiec tym bardziej szkoda pozbywać sie takiej skarbnicy wiedzy 1
maseratis Opublikowano 19 Września Zgłoś Opublikowano 19 Września Koledzy jestem tu od 2015 i przeżyłem jak wszyscy szok widząc taki temat. Deklaruje większą wpłatę na rzecz naszego forum aby pomóc finansowo w utrzymaniu serwera itd. Nie możemy stracić takiej bazy wiedzy i naszych dokonań. Oby wszystko sie udało z nowym serwerem!
Slovak Opublikowano 19 Września Zgłoś Opublikowano 19 Września Jesteśmy na etapie migracji na nowy serwer, więc część postów może Wam zniknąć w najbliższych godzinach. Propagacja domeny potrwa kilka godzin. 22 2 2 1
Strus Opublikowano 19 Września Zgłoś Opublikowano 19 Września 5 godzin temu, Slovak napisał(a): Jesteśmy na etapie migracji na nowy serwer, I nie można było od tego zacząć zamiast ludzi o zawały i parkinsony przyprawiać 1 2
Fitte Opublikowano 20 Września Zgłoś Opublikowano 20 Września Czyli rozumiem, forum zostaje?Gdyby jednak coś poszło nie po myśli I 24 września obudzimy sie bez naszdgo forum zachęcam wszystkich chętnych forumowiczów do dołączenia na grupie FB - Ekipa Kosmetyka Aut. Jeśli forum zostaje z przyjemnością usunę grupę :DWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
Master kecav Opublikowano 20 Września Master Zgłoś Opublikowano 20 Września W dniu 19.09.2025 o 13:58, Slovak napisał(a): Jesteśmy na etapie migracji na nowy serwer, więc część postów może Wam zniknąć w najbliższych godzinach. Propagacja domeny potrwa kilka godzin. Wygląda na to, że migracja się udała? Serwer w Helsinkach? Tam jest sporo taniej? 1
michu401 Opublikowano 21 Września Zgłoś Opublikowano 21 Września To jak w końcu z tym forum? Mam nadzieję że uda się jakoś kontynuować jego działalność, bo mimo że jestem dosyć świeżym uczestnikiem tej społeczności to uważam że to miejsce jest prawdziwą skarbnicą wiedzy z zakresu autodetailingu, zdążyłem się już przez ten czas dowiedzieć wielu przydatnych wskazówek odnoście pielęgnacji samochodów, a wieść o zamknięciu forum bardzo mnie zasmuciła....Czekamy na kolejne informacje z niecierpliwością. Pozdrawiam wszystkich użytkowników!
Administrator CleanerFreak Opublikowano 22 Września Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Września W dniu 20.09.2025 o 23:54, kecav napisał(a): Wygląda na to, że migracja się udała? Serwer w Helsinkach? Tam jest sporo taniej? TAk, Helsinki i jest znacznie taniej (resztę informacji na ten nowego serwera może udzielić @Slovak. Najważniejsze: FORUM POZOSTAJE! Co do spraw finansowych - w terminie późniejszym. 18 17 1
blazej Opublikowano 22 Września Zgłoś Opublikowano 22 Września Nie porównujmy tego forum do grup na FB, bo to zupełnie nie ten target. Tam są sami amatorzy i "pytacze", tu sami eksperci i wiedza. Dajcie co czytać w pracy, nie ma opcji.
Qlimaxss Opublikowano 22 Września Zgłoś Opublikowano 22 Września @CleanerFreak Wspaniała wiadomość . Czekamy na więcej informacji
analyzator Opublikowano 22 Września Zgłoś Opublikowano 22 Września Jakby się coś nie bilansowało dajcie znać - każdy aż się pali do pomocy. Bajka! 1
Rekomendowane odpowiedzi