Czarek326 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Ja zawsze po DJ LPL przecieram lakier IPa i dopiero na to FK1000p. I siedzi długooo
grabek246 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 dzięki za info. sprawdzę i dam znać:-)
atvmmz Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 OloHalski, Mi w tym roku Hi temp na DG 652 wytrzymał od października do kwietnia, na innym samochodzie do marca więc na pewno to nie jest przyczyną.
kupusso Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Myśle, że to wina Duraglosa Poczytaj o cleaner'ach Druaglossa zanim zaczniesz pisać takie farmazony.
Lybex Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 A czy zamiast clenera można zastosować zmywacz silikonowy ?
atvmmz Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Lybex, Nie. Zmywacz służy do usuwania resztek past, a nie do oczyszczania lakieru. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479
Pit_Krk Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Zmywacz służy do usuwania resztek past, a nie do oczyszczania lakieru. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479 To co wkleiłeś to wątek o IPA, a ten nijak się ma do zmywacza.
Moderator krd Opublikowano 11 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 Pit_Krk, bardzo dobrze wkleil. Zmywacz spelnia dokladnie taka sama role jak IPA jest jednak duzo bardziej skuteczny. Ani IPA ani zmywacz, ani benzyna ekstrakcyjna nie przygotuja powierzchni pod wosk. Cleaner jest niezbedny do tego.
grabek246 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 panowie co robie źle? -auto myje, glinkuje -nakładam maszynowo DG 652 -aplikuje hi tempa -po około 20 minutach poleruje wszystko ok tylko wosk trzyma jakieś 2 tygodnie. a już po dwóch dniach można zapomnieć o ładnym kropelkowaniu. oczywiście przed sprawdzaniem ingów auto myje. możecie jakoś pomoc? czy po 652 powinienem przetrzeć lakier IPA? za szybko poleruje? czy moze 652 za mało wypracowuje? po wymianie kilku PW z poważniejszymi userami forum znaleziony został pradopodobny problem krótkiego życia Hi Tempa. jak narazie autko stoi 2 dni z nowo aplikowany woskiem na dachu (a łatwo nie ma bo stoi pod drzewem) i bardzo ładnie kropelkuje. więcej info w swoim czasie
powalla Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 znaleziony został pradopodobny problem krótkiego życia Hi Tempa To jakaś większa tajemnica ? Podzielisz się wiedzą tajemną?
grabek246 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 żadna tajemnica. ale daj dwa dni żeby się sprawdziło. na pewno dam znać
Lybex Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 AG SRP będzie dobry jako cleaner pod FinishKare 1000P Hi-Temp ?
atvmmz Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Lybex, SRP to nie jest AIO? Jeśli tak, a liczysz na trwałość to zmień na jakiś mało tłusty cleaner.
Lybex Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 No właśnie nie wiem jedni piszą ze AIO inni że cleaner. Szukam czegoś na czym FK troche poleży
luq92 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Lybex, Nie sprawdzałem jak długo FK leży na SRP, ale na Achillesie leżał ponad 3 miesiące i ciężko było mi go zdjąć Tenzi Truckiem i APC. Nawet po glince kropelkował
escimo Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Lybex, SRP to cleaner i wosk poleży na nim długo.
Tomek WRO Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 SRP to cleaner i wosk poleży na nim długo Z tym, że nie koniecznie. To cleaner i AIO w jednym przecież. Na DW kombinacja SRP + Colli jest polecana. A u mnie długo nie poleżało, samo SRP też daje do wyglądu i kropelkuju.
Lybex Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Dzięki za podpowiedz. Teraz tylko czas zakupić srp
Artih Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 Miałem SRP i oddałem - ma mnóstwo wypełniaczy i taki Collinite leży bez porównania dłużej na Prima Amigo choćby niż na SRP. A i wygląda dużo lepiej.
grabek246 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2014 Cytat:panowie co robie źle? -auto myje, glinkuje -nakładam maszynowo DG 652 -aplikuje hi tempa -po około 20 minutach poleruje wszystko ok tylko wosk trzyma jakieś 2 tygodnie. a już po dwóch dniach można zapomnieć o ładnym kropelkowaniu. oczywiście przed sprawdzaniem ingów auto myje. możecie jakoś pomoc? czy po 652 powinienem przetrzeć lakier IPA? za szybko poleruje? czy moze 652 za mało wypracowuje? po wymianie kilku PW z poważniejszymi userami forum znaleziony został pradopodobny problem krótkiego życia Hi Tempa. jak narazie autko stoi 2 dni z nowo aplikowany woskiem na dachu (a łatwo nie ma bo stoi pod drzewem) i bardzo ładnie kropelkuje. więcej info w swoim czasie wosk dalej ładnie trzyma, powodem było złe przechowywanie aplikatora. aplikator lezał razem z woskiem w lodówce, podczas wyciagania go przy różnicy temperatury łapał wilgoć i dlatego Hi temp nie trzymał
wojti91zmc Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Panowie SRP pod poorboy's bue to dla mnie złe rozwiązanie,srp dałbym pod colli... Mam pytanko ,chodzi o to ze mam PB blue i niedługo zamuwie finish kare 1000hp i nie wiem jaki cleaner byłby dobry podrazu pod te dwa woski Pzdr
Eidos71 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 Panowie SRP pod poorboy's bue to dla mnie złe rozwiązanie,srp dałbym pod Colli...Mam pytanko ,chodzi o to ze mam PB blue i niedługo zamuwie finish kare 1000hp i nie wiem jaki cleaner byłby dobry podrazu pod te dwa woski Pzdr Prima Amigo
Rekomendowane odpowiedzi