Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OloHalski, Mi w tym roku Hi temp na DG 652 wytrzymał od października do kwietnia, na innym samochodzie do marca więc na pewno to nie jest przyczyną.

• Moderator
Opublikowano

Pit_Krk, bardzo dobrze wkleil. Zmywacz spelnia dokladnie taka sama role jak IPA jest jednak duzo bardziej skuteczny.

Ani IPA ani zmywacz, ani benzyna ekstrakcyjna nie przygotuja powierzchni pod wosk. Cleaner jest niezbedny do tego.

Opublikowano
panowie co robie źle?

-auto myje, glinkuje

-nakładam maszynowo DG 652

-aplikuje hi tempa

-po około 20 minutach poleruje

wszystko ok tylko wosk trzyma jakieś 2 tygodnie. a już po dwóch dniach można zapomnieć o ładnym kropelkowaniu. oczywiście przed sprawdzaniem ingów auto myje.

możecie jakoś pomoc? czy po 652 powinienem przetrzeć lakier IPA? za szybko poleruje? czy moze 652 za mało wypracowuje? :o

po wymianie kilku PW z poważniejszymi userami forum znaleziony został pradopodobny problem krótkiego życia Hi Tempa. jak narazie autko stoi 2 dni z nowo aplikowany woskiem na dachu (a łatwo nie ma bo stoi pod drzewem) i bardzo ładnie kropelkuje. więcej info w swoim czasie

Opublikowano

Lybex, Nie sprawdzałem jak długo FK leży na SRP, ale na Achillesie leżał ponad 3 miesiące i ciężko było mi go zdjąć Tenzi Truckiem i APC. Nawet po glince kropelkował 8-)

Opublikowano
SRP to cleaner i wosk poleży na nim długo

Z tym, że nie koniecznie. To cleaner i AIO w jednym przecież. Na DW kombinacja SRP + Colli jest polecana. A u mnie długo nie poleżało, samo SRP też daje do wyglądu i kropelkuju.

Opublikowano

Miałem SRP i oddałem - ma mnóstwo wypełniaczy i taki Collinite leży bez porównania dłużej na Prima Amigo choćby niż na SRP. A i wygląda dużo lepiej.

Opublikowano
Cytat:

panowie co robie źle?

-auto myje, glinkuje

-nakładam maszynowo DG 652

-aplikuje hi tempa

-po około 20 minutach poleruje

wszystko ok tylko wosk trzyma jakieś 2 tygodnie. a już po dwóch dniach można zapomnieć o ładnym kropelkowaniu. oczywiście przed sprawdzaniem ingów auto myje.

możecie jakoś pomoc? czy po 652 powinienem przetrzeć lakier IPA? za szybko poleruje? czy moze 652 za mało wypracowuje? :o

po wymianie kilku PW z poważniejszymi userami forum znaleziony został pradopodobny problem krótkiego życia Hi Tempa. jak narazie autko stoi 2 dni z nowo aplikowany woskiem na dachu (a łatwo nie ma bo stoi pod drzewem) i bardzo ładnie kropelkuje. więcej info w swoim czasie

wosk dalej ładnie trzyma, powodem było złe przechowywanie aplikatora. aplikator lezał razem z woskiem w lodówce, podczas wyciagania go przy różnicy temperatury łapał wilgoć i dlatego Hi temp nie trzymał :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie SRP pod poorboy's bue to dla mnie złe rozwiązanie,srp dałbym pod colli...

Mam pytanko ,chodzi o to ze mam PB blue i niedługo zamuwie finish kare 1000hp i nie wiem jaki cleaner byłby dobry podrazu pod te dwa woski

Pzdr

Opublikowano
Panowie SRP pod poorboy's bue to dla mnie złe rozwiązanie,srp dałbym pod Colli...

Mam pytanko ,chodzi o to ze mam PB blue i niedługo zamuwie finish kare 1000hp i nie wiem jaki cleaner byłby dobry podrazu pod te dwa woski

Pzdr

Prima Amigo :good: