artus4 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Witam Ja już od jakiegoś czasu ( parę miesięcy ) używam CARTEC VINYL TP-49 Według mnie to super uniwersalny środek. Dość tani bo około 35,-zł za 1 litr a zastosowań ma naprawdę sporo. Ja nim czyszczę plastiki zewnętrzne, uszczelki , elementy plasikowe i gumowe w silniku a także zimowe gumowe dywaniki. Jedyna wada , że trochę śmierdzi ale tylko przy nakładaniu. Po wyschnięciu nic się nie klei i długo się utrzymuje na tworzywach. Wytrzymuje tak ze 4 - 5 myć na tzw. myjni bezdotykowej ( niestety nie mam warunków aby myć samochód gdzieś indziej ) Po deszczu nie ma żadnych zacieków. A tak wygląda silnik ( 4 letni samochód ) i mniej więcej po miesiacu od nałożenia preparatu ) - zdjęcie słabe bo robiłem telefonem aby pokazać jak wygląda silnik. Uploaded with ImageShack.us
Sucre Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2011 artus4 też używam tego carteca ale do nabłyszczania opon
artus4 Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 artus4 też używam tego carteca ale do nabłyszczania opon No właśnie - środek bardzo wszechstronny, muszę spróbowac na oponach :-)
w0jta5 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Ja do plastików używam, preparatu z salonu VW - sprezentował mi go pracownik. Jest niebieski, trzyma się naprawdę długo, jest wydajny i łatwo się go nakłada. W tej chwili ma ze 4 lata [było 3/4 opakowania po kawie 500g], kończy się więc muszę pomyśleć nad czym nowym. Poniżej fotki jak to wygląda: 50/50 klamka przed i po preparat
zmstr Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Jestem po pierwszym użyciu AG Bumper Care i jestem mega zafascynowany tym środkiem. W zasadzie firmek, napisał wszystko o tym środku, ale dodam swoje 5 groszy. Moim zdaniem największą zaletą, obok skutków działania, jest jego wydajność. Praktycznie kilka kropel wystarczyło by oblecieć w całym VW Golfie Mk3 wszystkie elementy plastikowe i gumowe. Plastiki odświeżył znakomicie, natomiast do uszczelek mam mieszane uczucia. O ile uszczelki wokół bocznych szyb odświeżył pięknie, to uszczelki biegnące obok przedniej szyby przez całą długość dachu nie dały się za cholerę tym środkiem wypielęgnować do satysfakcjonującego efektu (może mój błąd przy aplikacji ). No i będąc drobiazgowym - zapach mógłby być lepszy
Marek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 , to uszczelki biegnące obok przedniej szyby przez całą długość dachu nie dały się za cholerę tym środkiem wypielęgnować do satysfakcjonującego efektu (może mój błąd przy aplikacji ). No i będąc drobiazgowym - zapach mógłby być lepszy Moja rada Zastosuj na pierwszy raz Rubber Cleanser Plus a po nim BC AG. A co do zapachu: AG w zasadzie dba o wrażenia węchowe w szczególności w produktach do wnętrza choc np Expes Wax jest wg wielu naprawdę super. BC jest oparty na destylatach nafty i nie jest do wnętrza Może dlatego ma zapach taki średni.
MetalMagnes Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Jaką konstystencję ma Poorboy’s Trim Restorer? Ja kupiłem mój już bardzo dawno i mój jest wodnisty, ale czytałem gdzieś opinie, że jest gęsty...
rufus295 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Wodnisty jest, także wszystko ok . Może PB NL miałeś na myśli...
MetalMagnes Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Wodnisty jest, także wszystko ok . Dzięki.
kamil8700 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam kolegów poszukiwałem na forum czegos do poprawy wyglądu plastików w mojej madzi i wybór padł na AG Bumper Care, w głównej mierze po tym jak kolega firmek oraz zmstr zachwalali produkt dziś odebrałem paczke i przetestowałem tak na szybkości, z tego względu, że w weekend szykuje się grubsze pucowanie więc wtedy Bumper Care poleci na wszystko na co się nadaje wtedy nałożę środek porządnie i z biegiem czasu bedę informował jak się trzyma a tak prezentował sie owy środek na 13-letnich japońskich plastikach po szybkiej aplikacji klamka przed klamka po klapa bagaznika oraz lustereczko Moje wrażenia po aplikacji AG: Środek o konsystencji rzadkiego żelu, bo żel to nie jest ale płyn też nie , kolor zielonkawy, zapach sutów nie urywa, ale i nie odpycha, aplikacja bajecznie prosta i jak wspominali ww. koledzy bardzo wydajny. Jeśli chodzi o trwałość to napisze co i jak za jakiś czas jak poobserwuje jak sie zachowuje w różnych warunkach. Preparat jak najbardziej godny polecenia, cena/wydajność a i jeszcze małe pytanie do kolegów którzy stosowali Bumper Care: czym nakładaliście na plastiki? aplikator, fibra czy stare gacie???
abc045 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ile nasty red wytrzymał wam na plastikach? Mam nasty red'a i nie wiem czy brać AG Bumper Care...
_Shadow Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 nasty red ?? a czy Ty przypadkiem nie pomyliłeś wosku z dresingiem ??
abc045 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 nasty red ?? a czy Ty przypadkiem nie pomyliłeś wosku z dresingiem ?? wiem ze nasty red to wosk ale: akis czas temu podczas woskowania Natty's Red przez przypadek zajechalem na plastiki. Po wytarciu okazalo sie ze zrobily sie bardzo fajnie czarne. Potem juz z premedytacja wywoskowalem czarne ubudowy lusterek. Musze powiedziec ze pod wzgledem wygladu jest na prawde ok, wbrew pozorom nie jest bardzo blyszczacy. Jedynie z trwaloscia nie jest tak super jak na lakierze. W kazdym razie smialo mozna stwierdzic ze Natty's Red nie brudzi plastikow Zrobiłem dokładnie tak samo:P I fakt, działa jako dressing wyśmienicie;)
_Shadow Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 ja bym wział AG BC, napewno dłuzej sie utrzyma ;-)
cubstone Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 kamil8700, Ja AG BC nakładam aplikatorem gąbkowym, który również zamówiłem u pana Marka: http://autogloss.pl/pads-polish-aplikat ... bkowy.html Sprawdza się bardzo dobrze, używam go prawie do wszystkiego (opony, zderzaki, wnętrze).
kaffel123 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 A ja mam takie pytanie czy ten AG działa podobnie jak black WOW
neclocus Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Sprawdza się bardzo dobrze, używam go prawie do wszystkiego (opony, zderzaki, wnętrze). AG Bumper Care jest na bazie destylatow ropy naftowej (pisal juz o tym na forum Marek o ile dobrze pamietam) dlatego do wnetrza niekoniecznie jest dobry z uwagii na zapach, rowniez w opisie produktu jest zalecenie ze do zastosowan zewnetrznych ale nie bede sie upieral bo przeciez ktos moze lubic ten zapach ; ) aha, po aplikacji jest troche 'tlusty', dlatego na konsole wole srodki dedykowane do wnetrza pozdrawiam
elvvis Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Koledzy jak z trwałością AG BC ? Ile trzyma się na plastikach ?
cubstone Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 neclocus, O kurczę, teraz tak czytam swój post i oczom nie wierzę. Musiałem być chyba zmęczony. AG BC jest bardzo dobry, owszem, ale używam go tylko do zderzaków i ogólnie plastików na zewnątrz. Na opony mam Instant Tyre Dressing, a do środka oczywiście Vinyl & Rubber Care. Naprawdę nie wiem czemu takie głupoty napisałem
k24 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 elvvis, u mnie wytrzymuje ok miesiąca lub ~1000km
SzaKal Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 hmm a które bardziej trwałe na plastikowe elementy zew. PLASTIC CONDITIONER czy BUMPER CARE
abc045 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ma ktoś może fotkę jak wygląda deska po PB Trim Restorer? Może ma ktoś porównanie do PB NL?
paull Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 abc045, Moim zdaniem PB NL nie nadaje sie do plastików zewnętrznych. Po pierwszym deszczu schodzi. Do wewnątrz jak najbardziej.
abc045 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 abc045, Moim zdaniem PB NL nie nadaje sie do plastików zewnętrznych. Po pierwszym deszczu schodzi. Do wewnątrz jak najbardziej. kur** pomyliłem tematy, chodziło mi o wnętrze
kross12 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Panowie przelewał ktoś AG Bumper Care do opakowania PET? U mnie to wygląda tak: http://imageshack.us/g/84/autoglymbumpercare1.jpg/ Co o tym myślicie? Jak wygląda u was konsystencja? Podobnie jak na filmiku poniżej?
Rekomendowane odpowiedzi