Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co położyć na nowe czarne plastiki na zewnątrz samochodu?

Może być CarPRo Perl?

Opublikowano
50 minutes ago, ms80 said:

Może być CarPRo Perl?

Połóż sobie Dlux od Carpro.

• Okay 1
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź.

A jeżeli na czarnym grilu położylem parę dni temu  nierozcieńczonego Perla, to coś się może stać plastikom? Położyłem cieniutką wsrtwę gąbką i docieralem mikrofibrą.

Opublikowano
40 minutes ago, ms80 said:

Dziękuję za odpowiedź.

A jeżeli na czarnym grilu położylem parę dni temu  nierozcieńczonego Perla, to coś się może stać plastikom? Położyłem cieniutką wsrtwę gąbką i docieralem mikrofibrą.

Nie, PERL jak najbardziej służy do zabezpieczania m. in. plastików, z tym, że jest to dressing a  DLUX to powłoka także poleży o wiele dłużej.

• Moderator
Opublikowano
6 godzin temu, ms80 napisał:

Może być CarPRo Perl?

Dlux

Opublikowano

Nie wiwm czy będę w stanie położyć prawidłowo powłokę Dlux. Nigdy powłok nie nakładałem.

Dzisiaj rozcieńczyłem Perla z woda demineralizowaną 1:1 i wykończyłem wszystkie plastiki zewnętrzne. Po wytarciu plastiki nie są tak śliskie jak te potraktowane samym Perlem. 

Po ilu myciach pianą aktywną na myjniach bezdotykowych zejdzie ta wartstwa Perla z tych plastików?

• Moderator
Opublikowano
17 minut temu, ms80 napisał:

Nie wiwm czy będę w stanie położyć prawidłowo powłokę Dlux. Nigdy powłok nie nakładałem.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na plastikowych nakładkach progów, mam nasmarowane jakimś środkiem, który już schodzi. Myślałem, żeby położyć Owatrol Polytrol, ale za bardzo nie wiem czym to ruszyć - jakieś pomysły? 

b372c6dd13ecc6e8c4e356fba3d32a6e.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć mam pytanie, posiadam auto które ma plastiki zdrowe, ale wypalone od słońca, po przeleceniu Shiny Garage Back2Black, jest pięknie ale do 1 mycia, chciałbym coś dedykowanego i trwałego co ładnie przyciemni plastiki i będzie trwałe, na połysku mi nie zależy,  myślałem nad dlux albo Gyeon Trim Kit albo Solution Finish Black Trim Restorer, co byście polecili na właśnie wyblakłe plastiki, chodzi o ramki przy światłach i podszybie oraz ramkę miedzy szybami

chodzi o pacjenta ze zdjęcia 

[url=https://flic.kr/p/2nW8W5u][img]https://live.staticflickr.com/65535/52464823156_a0c4a0f0b8_k.jpg[/img][/url][url=https://flic.kr/p/2nW8W5u]DSC_3011[/url] by [url=https://www.flickr.com/photos/187263202@N03/]witek piotrowski[/url], on Flickr

Opublikowano

Ja mogę polecić Gyeon Trim już ponad półtora roku siedzi na plastikach. Wiosną robię powtórkę. Choć potrzeby nie widzę.

Plastiki były szare.

Opublikowano

ogólnie auto tylko w ładną pogodę zazwyczaj jeździ, baaardzo weekendowo rocznie około 2 tyś km robi czasem nawet mniej, dlatego ważny jest look i przyciemnienie

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej, chciałbym odświeżyć słupki piano balck w Golfie 2017. Widać na nich  zarysowania.
Mam do dyspozycji podstawową polerkę Vonroc DA skok 9mm i komplet chińskich padów różnej twardości.

Proszę o podpowiedź, które z posiadanych przeze mnie kosmetyków mogą się nadać:

• Meguiers PlastX
  • Menzerna 3w1
  • Valetpro Purple Passion

Myślałem żeby zacząc od PlastX na śriednim, pomarańczowym padzie.

Czy to optymalne rozwiązanie?

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,
Testował może ktoś Black Trim Restorer od Adam's Polishes na plastikach? Może coś o tym powiedzieć?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie mam nowy element plastikowy czarny, który nie jest lakierowany. Chciałbym go zabezpieczyć przed utratą koloru. Powyżej widzę jakieś propozycje ale są one z 2022 r. i może nie są już na topie.

Co będzie lepsze Carpro Dlux czy Gyeon Trim ?? A może pojawiło się coś lepszego ??

Opublikowano

@Tasior87 Vista Concept. Bardzo dobry środek trwały ładnie przyciemnia, niektóre wyblakłe plastiki jest w stanie przywrócić do koloru czarnego.

Opublikowano
21 godzin temu, Pawel_t11 napisał(a):

@Tasior87 Vista Concept. Bardzo dobry środek trwały ładnie przyciemnia, niektóre wyblakłe plastiki jest w stanie przywrócić do koloru czarnego.

Długo będzie się utrzymywał ten renowator??

Opublikowano
4 godziny temu, Tasior87 napisał(a):

Długo będzie się utrzymywał ten renowator??

Bardzo długo. Ciężko określić czas. Każdy ma inne przebiegi i inaczej użytkuje ale to trwały produkt.

Opublikowano
W dniu 14.06.2024 o 17:05, Pawel_t11 napisał(a):

Bardzo długo. Ciężko określić czas. Każdy ma inne przebiegi i inaczej użytkuje ale to trwały produkt.

Ale dłużej od tych dwóch powłok wymienionych powyżej??

Opublikowano
Godzinę temu, Tasior87 napisał(a):

Ale dłużej od tych dwóch powłok wymienionych powyżej??

Nie wiem nie miałem tych powłok. 

Opublikowano

Kiedyś wrzuciłem na nie myty zderzak gyeon trim. Dwa lata spokojnie posiedział, resztę zderzaka zrobiłem po 2 latach.

Ja już druga butelkę użytkuję. Z szarego robi się czarny.

Ile naprawdę posiedzi zależy też od plastiku, na śliskich do dwóch lat posiedzi i trzeba poprawiać, na mocniej chropowatych dwa lata to spokojnie.

• Lubię to 1