sebek1993 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2015 Ja zawsze myje najpierw pianą aktywną, później szamponem z rękawicą tak jak auto i dopiero wtedy spryskuję APC pędzelkuję po czym spłukuję pod ciśnieniem a następnie wycieram do sucha
DBS Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 Panowie, zdecydowałem się w końcu na Koch-a . Teraz Tylko pytanko czym różnią się wersje Koch Plast Star od Koch Chemie Nano Magic Plast Care ? Oczywiście poza ceną . Cena praktycznie ta sama a tu 1l vs 0,5l, natomiast w opisie jest napisane "Plast Star to duże opakowanie znanego już na naszym rynku, rewelacyjnego produktu do zabezpieczenia tworzyw zewnętrznych Koch Chemie Nano Magic Plast Care. " Tak więc czy mogę się spodziewać że to to samo ?
ktm950 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 DBS, Plast Star i NMPC to dokładnie to samo.
enjoy1516 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 używał ktoś tego SOFT99 Nano Hard Plastic Coat Trial Pack tego i może coś powiedzieć ?
ARTurde Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 używał ktoś tego SOFT99 Nano Hard Plastic Coat Trial Pack tego i może coś powiedzieć ? x2, też jestem bardzo ciekaw!
florek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 a jest coś co pomogłoby zamaskować rysy, lub chociaż je przyciemnić?
Eidos71 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 a jest coś co pomogłoby zamaskować rysy, lub chociaż je przyciemnić? Jeżeli to nielakierowane, czarne tworzywo (trudno wywnioskować na 100 % ze zdjęcia), a chcesz poprawić wygląd plastyku w szybki sposób, to po dokładnym jego umyciu/oczyszczeniu możesz: pobawić się delikatnie opalarką (metoda bardziej inwazyjna i wymagająca więcej uwagi i ostrożności), lub użyć Owatrol-u (metoda nieinwazyjna i prosta).
florek Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 to czarne nie lakierowane tworzywo, opalarka zmienia kolor na jeszcze ciemniejszy, a ten owatrol to co dokładnie bo widzę tylko jakieś oleje do drewna
piepia Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Ostatnio zastosowalem SG JetBlack 2015 na relingach i zauwazylem, ze po deszczu zrobily sie na nich "kropeczki" i przebarwienia (ktore oczywiscie schodza po przetarciu fibra)... Co robie zle? Powierzchnia byla odtluszczona IPA 1:1.
Moderator krd Opublikowano 15 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 piepia, a relingi to nie są przez przypadek metalowe? JetBlack jest do powierzchni plastikowych nielakierowanych...
Przem@S Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 621479 a ten owatrol to co dokładnie bo widzę tylko jakieś oleje do drewna szukaj dokładnie Owatrol Polytrol
piepia Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 krd, mi sie wydawalo, ze ja mam z twardego plastiku (cos jak ABS) ale faktycznie mozesz miec racje
kamilgt Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Co teraz jest Top z powłok do plastików?
Swieca Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam. Podczas nakładania Kocha na cztery plastikowe, lekko wyblaknięte listwy tak się rozpędziłem, że jednej z nich zapomniałem dobrze wyczyścić APC Efekt jest taki, że 3 plastiki są ładnie przyczernione a ten, który nie został wyczyszczony dosyć znacznie odbiega wyglądem od pozostałych. Moje pytanie brzmi czym teraz mogę zmyć warstwę Kocha z tej jednej listwy? Plastik zrobił się hydrofobowy i APC się go nie ima. Jakaś benzyna ekstrakcyjna czy coś w tym stylu?
Tommy Lee Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Jeśli APC w mocnym stężeniu nie daje rady możesz spróbować magiczną gąbką.
magik Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Zetrzyj warstwę mechanicznie, gąbką z nałożonym środkiem i głaszczesz:)
lation Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Do szału doprowadza mnie smalcowanie plastików co mycie więc podjąłem decyzję o położeniu powłoki. W grę wchodzi dlux i trim. Który jest lepszy w jeżeli chodzi o aplikację i trwałość ?
michulek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Panowie i Panie, dzisiaj chciałem plastiki doprowadzić do porządku przy użyciu apc adbl i nałożyć Koch plast stare, ale po umyciu apc plastiki i gumy wygląda tak : Co to? Nakładać na to kocha czy co robić? Don't be the same, be better.
florek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 czym zmyć owatrol ktoś wie? w karcie piszę o benzynie lakowej, ale to chyba tyczy się pędzli niż plastiku
michulek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ktoś coś? Don't be the same, be better.
kusiu Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam, czy jest sposób na spolerowanie/usunięcie drobnych rys/zadrapań po wewnętrznej stronie plastiku na drzwiach? Rysy są delikatne..
Paweł636 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie czego używacie do nałożenia dresingu na upierdliwych elementach np. grill ?
Fitte Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie czego używacie do nałożenia dresingu na upierdliwych elementach np. grill ? pędzelki gąbkowe
mutra Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Witam, czy jest sposób na spolerowanie/usunięcie drobnych rys/zadrapań po wewnętrznej stronie plastiku na drzwiach? Rysy są delikatne.. zależy czy plastik ma "strukture" czy nie. jeżeli tak to przy polerowaniu możesz zetrzeć ją razem z rysami. jeżeli jest płaski to pasta i lecisz, potem umyć i nałożyć dresing Dodane po 3 minutach 14 sekundach: Ktoś coś? Don't be the same, be better. wygląda jak stara guma myśle że jak nałożysz to będzie OK. Najwyżej bedziesz musiał nałożyć dwa razy bo taka zmatowiała guma lubi "pić" dresing
lation Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ma ktoś pomysł czym usunąć te water spoty z grilla? Próbowałem już detailerem, Ipą, apc, nawet lekko pastą polerską ręcznie i nic. Jest to plastik nie lakierowany bez struktury.
Rekomendowane odpowiedzi