Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chris18404, nie ma najmniejszego problemu. Tylko przetrzyj po jakimś czasie nadmiar jakąś szmatką.

Opublikowano

Zdarza się :mrgreen: Przygotuj porządnie plastik przed nakładaniem, to może dłużej poleży. Na każdym plastiku trochę inaczej będzie się zachowywać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak Yasiek - polecam i uzywam Koch Magic Plast Care. Jak dla mnie jest super bo:

- jest dosyć rzadki prawie jak woda (rzadszy od ValetPRO Dionysus Trim Glitz)

- bardzo dobrze się nakłada i jest wydajny

- po wyschnięciu nie zostawia zacieków/mazów

- pięknie kropelkuje

- co do trwałości to ja auto staram się myć raz w tygodniu a w lecie 2 razy i tak czy siak go nakładam co mycie.

To chyba tyle

Opublikowano

Pimps Koch trzyma spokojnie ponad 2 miesiące.

tu masz po 4 miesiącach i 3 tys km

IMG_0985.JPG

Opublikowano

Sabat - no to tym bardziej jest godny polecenie. Ale ja i tak go nakładam po myciu za każdym razem. Jest wydajny i mam niewiele plastików na aucie.

Opublikowano

W Zafirze i Passacie mam trochę plastików na zewnątrz, a i czasem znajomym robię auta. Tak więc, chyba nie ma co się zastanawiać jeżeli polecacie Kocha to go nabędę :-]

Opublikowano

jacek172-91 - dobry wybór. Aha i zapomniałem dodać że całkiem fajnie pachnie - coś jak taka z lat 80-tych nie oryginalna coca-cola :)

Opublikowano

lordmietek, zależy jak chcesz je pomalować... jeśli w kolor auta to na pewno potrzebujesz podkładu elastycznego do plastików, potem baza i klar. Wcześniej oczywiście zmatowić papierami.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Tak jak Yasiek - polecam i uzywam Koch Magic Plast Care. Jak dla mnie jest super bo:

- jest dosyć rzadki prawie jak woda (rzadszy od ValetPRO Dionysus Trim Glitz)

- bardzo dobrze się nakłada i jest wydajny

- po wyschnięciu nie zostawia zacieków/mazów

- pięknie kropelkuje

- co do trwałości to ja auto staram się myć raz w tygodniu a w lecie 2 razy i tak czy siak go nakładam co mycie.

To chyba tyle

Ja też używałem Kocha, uznałem go jako najleprzy z tradycyjnych dresingów, ... ale przesiadłem się na Geyon Trim'a i i teraz to dopiero jestem mega zadowolony 8-)

Nie muszę z plastikami absolutnie nic robić. Ponad 13000km od nałożenia są super czarne i kropelkują jak wściekłe, tylko po zwykłem myciu. Już nigdy raczej nie wrócę do tradycyjnych dressingów :song: