Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim faworytem jest VP Dionysus Trim Glitz, pod względem trwałości nie miałem nic lepszego. Po aplikacji wymaga odczekania kilku minut i przetarcia fibra, inaczej jest troche lepki (pewnie zależy od tworzyw). Mam 303, PB Trim Restorer i VP zdecydowanie wygrywa.

Opublikowano
Moim faworytem jest VP Dionysus Trim Glitz, pod względem trwałości nie miałem nic lepszego. Po aplikacji wymaga odczekania kilku minut i przetarcia fibra, inaczej jest troche lepki (pewnie zależy od tworzyw). Mam 303, PB Trim Restorer i VP zdecydowanie wygrywa.

A używałeś Koch Chemie NanoMagic PlastCare???

U mnie jedyny który daje radę na zewnątrz na plastikach Isuzu oraz poszedł na Poldka, gdzie najpierw nalożyłem z 3-4 produkty i traktowałem je APC 1:4 i wygrał KOCh pod kazdym względem - przyciemnienie, trwalość, łatwość aplikacji.

Opublikowano

dzinkins,

a to od autofinesse testowałeś może? a jak jest jeśli chodzi o kurz? właśnie się nad nim zastanawiam...

Opublikowano

A jak się ma CarPro Perl w stosunku do Koch Chemie i VP ? Mam VP i jest na prawdę dobry, ale jak się skończy to pasowało by coś nowego. Myślałem na 303 albo właśnie Perl? Jak się ma Perl z trwałością, ma jakiś start do w/w czy to inna liga? :)

Opublikowano

To ja mam pytanie: AF Revive czy Koch Chemie NanoMagic PlasticCare?

Bo o jednym i drugim czytam same dobre opinie

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Opublikowano
To ja mam pytanie: AF Revive czy Koch Chemie NanoMagic PlasticCare?

oba ładnie wyglądają, ale Koch dłużej posiedzi ;)

Opublikowano

dzinkins,

zachęciłeś mnie i kupiony :good: na aplikator i tyle czy potem coś ścierałeś może jeszcze? np. nadmiar?

Opublikowano
dzinkins,

zachęciłeś mnie i kupiony :good: na aplikator i tyle czy potem coś ścierałeś może jeszcze? np. nadmiar?

Możesz przetrzeć ale "nadmiar" co do tego produktu nie pasuje bo ma konsystencję wodnistą. ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Doradźcie mi proszę bo nie wiem co mam kupić. Zastanawiam się nad:

303 AEROSPACE PROTECTANT lub VALETPRO YELLOW BUMPER GEL.

Niby 303 ma trochę lepsze opinie, ale jest sporo droższy. Głownie chodzi mi o to czy różnica będzie duża na korzyść 303 czy raczej tego nie zauważę. Chciałbym, żeby plastiki dobrze wyglądały - tutaj zależy mi przede wszystkim na zderzakach przednim i tylnym, ponieważ stanowią one sporą cześć całego auta.

Opublikowano
Drza To lepiej wybrać Trim Glitz, Kocha a najlepiej Carpro Dlux

Niestety mam ograniczony budżet i muszę znaleźć jakiś kompromis pomiędzy jakością i ceną.

Trim Glitz już prawie 2x droższy od VALETPRO YELLOW BUMPER, Carpro Dlux to już całkiem odpada:)

Opublikowano

Ja jestem zadowolony z działania 303. Bardzo uniwersalny i fajnie przyciemnia wyblaknięte plastikowe elementy.

• Moderator
Opublikowano
Niestety mam ograniczony budżet i muszę znaleźć jakiś kompromis pomiędzy jakością i ceną.

Koch Nano Plast Magic Care :)

Opublikowano

Koch Nano Plast Magic Care :)

dokładnie.

Z tym VP to sobie daruj, oddałem bratu

tu robiłem porównanie Koch i Vp

Porównanie Koch Chemie Nano i VP yellow bumper

Kocha niestety nie ma w sklepie, w którym robię duże zamówienie:/

Jeszcze myślałem nad tym:

CHEMICAL GUYS NATURAL SHINE DRESSING 473ML

Opublikowano

Natural Shine jest dressingiem do wnętrza i na zewnętrznych plastikach spływa przy pierwszym deszczu zostawiając brzydkie zacieki na elementach po których spływał. Ja od siebie mogę polecić 303 AEROSPACE PROTECTANT'a którego posiadam ale nie długo się będzie kończył i wtedy zaufam opiniom o produkcie Kocha. :)