Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co tzn. ciężki przypadek?

by HUAWEI

Tzn. że do lakieru od długiego lub bardzo długiego czasu przywarte są zabrudzenia, które nie poddają się innym środkom. W pozostałych przypadkach używam sponge, która zwyczajnie jest szybsza do pracy. Niedługo będę testował ręcznik adbl'a. Powinien jeszcze przyśpieszyć pracę.

Opublikowano

Osobiście używam dwóch glinek: do lekko zabrudzonych elementów żółtej Valet Pro, na grubsza robotę czerwonej Liquid Elements. Ostatnio testowałem chińską rękawice i, o dziwo, zrobiła robotę a prawie wcale bałaganu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaką glinkę Bilt Hamber polecacie soft czy medium. Auta jedno 5 miesięcy, drugie glinkowane rok temu. Wcześniej miałem VP żółta.

Opublikowano

Też brałem soft bo bardzo fajnie Mi się nią pracuje i do poślizgu wystarczy zwykła woda, co czyni pracę bardziej ekonomiczną.Teraz też będę zamawiać softa.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
  • Moderator
Opublikowano
21 minut temu, markis80 napisał:

Ktoś używał ręcznika glinowego z Ali czy nie ma sensu bo cena jest kusząca.

Pisali chlopaki w innym temacie ze nie warto 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaka glinka do 13 letniego auta które raczej glinki w życiu nie widziało, lakier jest dość zaniedbany .To jest cabrio używane latem więc łapie dużo owadów, smoły.

Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka

7c86ca634ed9047dc4eee0e95de2422b.jpg4d59fc680d61f1e3e77a3e8dcddf3cb0.jpg

Opublikowano
[mention=780]Romanesku[/mention] weź sobie Bilt Hamber Regular i będziesz miał twardziela na zniszczony lakier
Dzięki

Opublikowano
3 minuty temu, Romanesku napisał:

Dzięki

na tą porę przyda ci się jeszcze ciepła woda,żeby łatwiej aci było zmiękczyć glinkę no i oczywiście jakiś poślizg pod glinkę,może być woda z szamponem.Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Co sądzicie o glince firmy k2? Warta uwagi? Widziałem jeszcze glinkę shiny garage i sofft 99 smoth egg. Nigdy nie glinkowałem sam auta a chciałym w końcu zacząć o nie dbać samemu a nie wydawać spore pieniądze u detailerów :)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Weź żółtą vp tania i szkód nie narobi jest dosyc delikatna starczy na kilka razy a mnie się sprawdziła.

• Moderator
Opublikowano

kup ValetPro koloru Żółtego ok 1/3 z tego odkrajasz i starczy ci na auto jako lubrykant polecam gotowy środek od Good Stuff bądź samemu robic woda plus odrobinkę szamponu ale nie za duzo bo sie glinka rozleci

Opublikowano
49 minut temu, BiałyGTi napisał:

ok 1/3 z tego odkrajasz i starczy ci na auto

Ile? Jedną glinką 50g można spokojnie zrobić pięć średnio zasyfionych aut, wierz mi. :D

• Moderator
Opublikowano
4 minuty temu, Michał126 napisał:

Ile? Jedną glinką 50g można spokojnie zrobić pięć średnio zasyfionych aut, wierz mi. :D

ale ja nie powiedziałem ze nie można :P bo tez jedna ok 4 do 5 aut robie tylko napisałem zeby odkroił 1/3 z tej glinki zeby nie uzywał całej

Opublikowano

Super. Dzięki. Tak zrobię. Widzę, że jest bardzo tania a i tak sądzę, że na pierwszy raz nie widziałbym żadnej różnicy między takim produktem a czymś znacznie droższym. Mam nadzieję, że się uda bo autko nigdy glinki nie widziało i lakier jest obecnie w bardzo ciężkim stanie.

Opublikowano

wg mnie fajne glinki posiada jeszcze BH, byłem bardzo zadowolony. Miałem Monster Shine to wg mnie to nie to , teraz Valet Pro i są ok,ale jakoś bardziej do BH się kieruje.

Opublikowano

Też już 2 razy miałem bilt hambera i polecam. Są bdb. Teraz dla odmiany wziąłem klasykę valetpro to będę miał porównanie.