Moderator Streat Opublikowano 25 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2020 @kedar nawet bym powiedział że mniej, bo przy 2L robisz okolo 2L piany i wtedy masz mało powietrza do napompowania a jak bedziesz miec 3L to spokojnie robisz 2L plus reszte dopomopowac i wtedy działasz dużo dłuzej i pierwsze nabicie masz mocniejsze niz przy 2L. Osobiscie wybrałbym Axela Wiecej powietrza to dłuzsza praca 1
D@ViD Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2020 Szkoda czasu i pieniędzy na małe pianowniczki ... konkretna pianownica z konkretną POMPĄ/ TŁOKIEM musi byc od siebie polecam : 7951990151 Do tego można dedykowany zawór założyć i kompresorem podpompowac lub kupic aku-kompresor ? 1
Moderator Domel Opublikowano 19 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2020 @david2888 bierzemy do glorii ? 1 1
D@ViD Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 eeee do mojego kompresora nie bedzie pasować. Ten niemiecki yotouber Detailing juz to pokazywał. XF....
turzol Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Czy ktoś wie jaki baniak będzie pasował do tłoka Glorii FM30? Niestety moj oryginalny sie rozszczelnił i sika od spodu jak szalony.
D@ViD Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Gloria FM30 + Kompresor Xiaomi Mi Portable Electric Air Pump Piana Sonax Energy 15-20ml na 3l wody. 5
Moderator Domel Opublikowano 5 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 @Arkeolowy czemu sprzedajesz IK Foamera 12l ? Nie siadło pod kompresor ?
Arkeolowy Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 @Domel raczej szukam kasy i nie mam czasu juz na detailingi jak dawniej
Moderator Domel Opublikowano 5 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 4 minuty temu, Arkeolowy napisał: @Domel raczej szukam kasy i nie mam czasu juz na detailingi jak dawniej Ale dawał rade ? Wart swojej ceny ?
Arkeolowy Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2020 No pianuje super tak jak na filmikach cardna, ale dla mnie jest po prostu zbędna na chwile obecną. Jak ktoś ma możliwość to podłączasz pod kompresor, wejście już jest oryginalnie. Na jednym pompowaniu przy 6l roztworze zrobiłem hatchbacka bodajże dwa razy wokół.
Moderator Domel Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 https://www.auto-fanatic.com/product/foam-it-f5-0-professional-foamer-coming-soon/ u la la la la
Tomas-sg Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 @Domel super super high quality, super super amazing z aż takim zachwalaniem swojego produktu się nie spotkałem
Moderator Domel Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 14 minut temu, Tomas-sg napisał: @Domel super super high quality, super super amazing z aż takim zachwalaniem swojego produktu się nie spotkałem Mała wygląda jak zmodyfikowana Gloria, duża to taka Gloria na dopalaczu, ale najbardziej zainteresowała mnie ta pierwsza z prawej - w fazie projektowania z mosiężnymi dyszami - zobaczymy co im z tego wyjdzie 1
Moderator Domel Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Filmik z dziś, sami ocencie
D@ViD Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 @Domel Dla mnie, to strasznie maly kąt rozprysku piany no i jakiejs inowacji nie widze Jak juz chca robic pianownice reczna to niech mysla nad aku wbudowanym a tak to tylko powielanie tego co juz jest na rynku z drobnymi zmianami 1
gromog Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Jak wy to robicie? Dziś nakładałem pianę z pneumatycznego pistoletu na suv-a. Litr poszedł na połowę. Zanim dorobiłem drugi litr, to tamto spłynęło.
Moderator Streat Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 17 sekund pianowanie jednego błotnika... Dno totalne, gdyby to jeszcze miało fajny kąt rozpylania tak jak @D@ViD pisze, a tutaj to zabawa z tym, co najwyzej do felg mycia by sie ndawało. Zadne szał i ja bym tygo nie kupił
gromog Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Ale marolexy pewnie tak samo działają.
KUBA46 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 @gromog no nie do końca. W Marolexie masz różne dysze. Ja już się z tych małych ręcznych wyleczyłem. Gloria FM30, kompresor aku. To jest minimum do komfortowego pianowania.
gromog Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Mam pianownicę orion 6l i również mi nie pasuje.
D@ViD Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 @gromog kup floria FM 30 i będziesz zadowolony a jak jeszcze kupisz kompresor aku, to będziesz wniebowzięty
kubisek.g Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Osobiście jeśli z jakiś powodów pasuje Ci bardziej Axel, to również się sprawdza z Xiaomi mi Air Pump. Musisz kupić tylko zawór skręcany samochodowy 525, wywiercić gdzieś u góry w zbiorniku otwór fi 11.3 i działa aż miło. Ciśnienie przy odpowiednim stężeniu daje takie, ze trzeba nawet wyłączać kompresorek, bo ładuje do prawie 3,5 bara.
wojtoo Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 a miał ktos do czynienia z pianownica sonax foam sprayer wyglada jak gloria fm30, chyba nawet zawór do kompresora ma
Moderator Domel Opublikowano 6 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 28 minut temu, wojtoo napisał: a miał ktos do czynienia z pianownica sonax foam sprayer Nie ale wygląda 1:1 jak Fm30 oraz Made in Germany - a jaka cena ?
V1RU$ Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 To Gloria robi dla Sonax'a ponoć.
Rekomendowane odpowiedzi