Marcin1992 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 @furlak matowales tylko na sucho czy np od gradacji 320 do 600 na sucho i później od 800 do 3000 na mokro?
furlak Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2021 @Marcin1992 leciałem od 600 do 2500 wszystkie gradacje na mokro i o ile normalnie żadnej ryski nie było widać tak po włączeniu świateł już jakieś małe okrągłe się pokazały. Zastanawiałem się czy to właśnie nie przez ten papier okrągły a kupiłem inne lampy i już chciałem to zrobić tak jak trzeba. Gdzieś tu w temacie nawet wstawiałem zdjęcia jak to wyszło wtedy i co użyłem
audicoupe Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @furlak nie możesz robić wszystkich gradacji na wiertarkce bo jak w twoim przypadku nie wyprowadzisz tego. Jedna na maszynie reszta ręcznie no chyba że masz maszynę typy da.
furlak Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @audicoupe no właśnie dlatego tutaj zapytałem. Nie wiedzialem w jakim kształcie papier kupić, bo wcześniej krążki kupiłem i tak myślałem czy to nie po nim te rysy zostały. Czyli kupić zwykle i lecieć wszystko ręcznie?
audicoupe Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @furlak wszystko zależy od lamp, jedna -dwie gradację mogą być na maszynie reszta ręcznie. Nie wszystkie lampy trzeba zaczynać 600a nawet niżej i kończyć na 3000 , mocne tnące pasty wyciągają szlif pp papierze 1200 .
furlak Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 @audicoupe chodzi o to, że chciałem od jednego sprzedawcy wszystko kupić ale jeden ma krążki i nie ma zwykłych a drugi odwrotnie Wcześniej zmatowiałe i porysowane lampy robiłem dlatego zaczynałem od 600 żeby nie poprawiać później. Te co chce robić głównie porysowane są a że futro, gąbki i pasty aca jeszcze mam to nie będę przecież leciał do 3000 Te stare kiedyś tak wyszły:
audicoupe Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 @furlak no ciężko kupić wszystko u jednego ale mam taki Amirror-sklep mają też małe krążki 75mm na rzep. 1
keza Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 5 godzin temu, audicoupe napisał: Amirror-sklep Widziałem u nich nawet 50 mm
vlodek2532 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 @furlak papier i ręcznie co gradację na krzyż
audicoupe Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2021 @vlodek2532 akurat w moim przypadku się nie zgodzę ale ja pierwszy etap robię maszyna.
Gold_Car Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2021 Ja na wiosnę lato będę brał się za swoje lampy. Zrobię je na da lub mimośrodzie 125 z przekładką z gąbki. Lampy będę demontować i zobaczę czy nie za duże będzie 125mm bo myślę że rotacja - wkrętarka z tarcza 50mm może zrobić ślady bo chce malować lakierem 2k nie polerkę. A jak coś to kupię papier 50 i polecę wkrętarką... Na razie mam kupione papiery 125 to zobaczę jak będzie...
Marcin1992 Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2021 @Gold_Car trochę niewygodnie robi się zdemontowane lampy 2
Marini23 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2021 Panowie, jak zwykle zabezpieczacie lampy po wyszlifowaniu i polerowaniu? Wrzucacie wosk, powłokę jakąś, żeby utrwalić na dłużej ładny look? Zwykle wrzucałem jakiś "zimowy" wosk, ale nie jest to zbytnio trwałe. Z powłokami nie próbowałem, chociaż miałem wypróbować kiedyś moonlight'a, ale czasu zbrakło...
audicoupe Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2021 @Gold_Car z jednej strony nie wygodnie ale z drugiej czasami narożniki lampy za wpuszczone w blotnik-zderzak -atrapę i wtedy jest lepiej bo można lepiej dopracować taka lampę, trzeba sobie jakoś lampę usztywnić aby nie pracowała i nie popękały plastik. @Marini23 megs hedlight UV a potem powłoki k2 (około 25zl), soft hard Plastic (około 50zl), carpor Dlux (150zl).
furlak Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @audicoupe te powłoki od k2 są coś warte? Najpierw megsa a później k2 można na to nałożyć? Ile warstw się tego daje? Nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest a na jedne lampy nie opłaca mi się nic droższego kupować
audicoupe Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @furlak cieżko mi coś powiedzieć o powłoce k2 ale mam zaaplikowaną na auto, w tej cenie to można ja kłaść co pół roku. Jeśli k2jest powłoką to nie możesz położyć na megsa uv.
Gardor Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 Hej, czy ktoś używa może czajniczka k2 vapron? Ciekawi mnie ta metoda regeneracji kloszy.
daniel87 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Panowie używał ktoś może do zabezpieczenia SONAX Profiline Headlight Coating? 2 saszetki z ciekawości kupione i będzie testowane, ale może ktoś miał już okazję aplikować i podzieli się spostrzeżeniami
Budapreniak Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Cześć, Wymieniałem odbłyśniki xenonow z racji tego ze lampa była rozklejona to postanowiłem umyć środek klosza. Niestety za późno pomyślałem że mogę je porysować bo środek może być delikatniejszy. Ale cóż juz jest po ptakach, czym do tego podejść żeby bezpiecznie usunąć te ryski? Do dyspozycji mam pasty menzerna 400,100,2500,3800, a z padów tylko jakiś uniwersalny na wkrętarke. Posiadam tez maszynę DA 125 mm ale nią niestety nie podejdę. Ma ktoś jakieś pomysły?
bobas76 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 daniel 87 zabezpieczałem tym lampy od pasata i do tej pory dobrze sie trzymają a wcześniej jakieś trzy lata temu od astry g i tez do tej pory są ok. 1 1
kejrol89 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Warszawa, potrzebuję wypolerować swoje lampy auto to Laguna z 2012 roku dużo rys i pęknięć bezbarwnego, zmatowień. Chciałbym żeby ktoś mi to bardzo dobrze ogarnął tj papiery od 400 do 2500/3000 poźniej polerka i trwałe zabezpieczenie. Są jacyś doświadczenie w tym temacie chętni? P.S. Jestem bardzo wymagającym klientem :)
Kondziuu Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 23 godziny temu, audicoupe napisał: Vectra po liftingu Jakie pady i pasty użyłeś? Szukam jakiś padów właśnie do polerki lamp do past Menzerna.
audicoupe Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @Kondziuu to zależy od lampy ale zazwyczaj futro flexi, flexi pro wool, hevy cut flexi lub adbl i polish flexi. Jak Vectra c po lift, astra H to ciezki temat.
Marini23 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Vectra po liftinguŁadnie wyszły, demontowałeś lampy czy na aucie dało radę?Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi