Administrator AreK Opublikowano 19 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 ej takie zielone pytanie tego sonusa sie wlewa gdzies tam w pralce w te pojemniki czy bezposrednio do bębna Dokładnie tam, takie małe szufladki. Poproś panią domu o pomoc
GrzegorzLU Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Arekkaz, zebym taka miał a nic sie nie stanie jak byl tam wczesniej prosze do prania ?
Administrator AreK Opublikowano 19 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 troszkę wyżre strukturę mf ale coś ocaleje
Swoop Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 nic sie nie stanie jak byl tam wczesniej prosze do prania ? zależy też jaki proszek, czy do białych czy do kolorów... i producent tez jest ważny
M4ciek Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 fluffy mi stwardniały mimo, że piorę je tylko w SmartWaxowym płynie do MF, chcę więc użyć octu... ile go dać do pralki ? (w ramach płynu do płukania) 50ml ? więcej/mniej ?
Administrator AreK Opublikowano 19 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 przegródka do płynu do płukania i ok 100ml
daniels Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Maciek wlej z połowę szklanki do pierwszego płukania i będzie ok, raz na miesiąc wrzucam tak fibry celem "renowacji" i naprawdę dobrze się trzymają
Administrator AreK Opublikowano 20 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 czyli 125ml
Donatel Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zarówno Micro Restore jak i Sonusa, do zwykłych pran, po myciu czy sprzątaniu auta, leje 30 ml. Jeśli mam więcej szmat, po polerowaniu i woskowaniu to najpierw zamaczam je i pady w 30 ml a później piore w ok 40 - 50 m i wszystko robi się jak nowe @Eryczek, W twoim odczuciu, co jest lepsze, Sonus Wunder Wasche czy Micro Restore? Myślę bardziej pod kątem nie niszczenia struktury fibry, lepiej nie doprać niż zrobić z MF czystą ale zwykłą szmatkę, zwłaszcza to boli przy fluffim Czy któryś z tych środków ma faktycznie moc przywracania fibrom właściwości? Cenowo wychodzi na to samo, więc mam dylemat
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Donatel, wg mnie to dwa bardzo podobne środki. Mam wrażenie ze MR jest minimalnie silniejszy ale tak góra 10%. Po Sonusie za to szmaty pachną jakby świerzym pieczywem U mnie wybór padł na MR ale bardziej ze względów ekonomicznych niż przekonaniowych - kupiłem galon w świetnej cenie
KamilSramil Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 czy jak pierzecie mikrofibry recznie to "mocno dzialacie"? rozpuszczenie mydla w wodzie i ostre szorowanie, czy raczej duzo delikatnego przecierania?
luq92 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jak prałem ręcznie, to lałem wodę do umywalki i namoczone fibry lekko polewałem białym jelonkiem w płynie i leciutko pocierałem i wszystko bardzo fajnie schodziło. Potem lekkie wyciśnięcie, strzepnięcie i szmatka jak nowa
ZANDAR Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Jak prałem ręcznie, to lałem wodę do umywalki i namoczone fibry lekko polewałem białym jelonkiem w płynie i leciutko pocierałem i wszystko bardzo fajnie schodziło. Potem lekkie wyciśnięcie, strzepnięcie i szmatka jak nowa Zrobiłem wczoraj tak samo i niestety efekt był mizerny Może lepiej wrzucić fibry do pralki i zadziałać proszkiem "Biały Jeleń kolor" [ Dodano: 4 Sierpień 2013, 01:50 ] Jak prałem ręcznie, to lałem wodę do umywalki i namoczone fibry lekko polewałem białym jelonkiem w płynie i leciutko pocierałem i wszystko bardzo fajnie schodziło. Potem lekkie wyciśnięcie, strzepnięcie i szmatka jak nowa Zrobiłem wczoraj tak samo i niestety efekt był mizerny Może lepiej wrzucić fibry do pralki i zadziałać proszkiem "Biały Jeleń kolor"
GrzegorzLU Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 jA ogolnie negatywnie nastawiony jestem do prania mikro w pralce uzywalem nawet do tego sonusa wunderwashe ale wg mnie mikrofibra o wiele lepiej prezentowala sie po zwyklym bialym jeleniu w umywalce.
luq92 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2013 ZANDAR, Prałem najpierw ręcznie i we frani i różnicy w czystości nie widzę. Wszystkie plamy czy inne brudy schodziły tak samo dobrze.
deska80 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Witam ja uzywam Atsko SPORT-WASH , mikrofibra po praniu jak nowa. tu jest http://www.outdoorzy.pl/1249-atsko-srod ... 34819.html
chudy1987d Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 A czy można przy użyciu MR prać ze sobą w pralce fibry białe i kolorowe? Nie będzie obawy o przebarwienie?
yukon Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 chudy1987d, a kolorem wycierasz? nie zafarbują.
Yasiek Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 wyjątkiem są w początkowych stadiach czerwone sonaxy i autoglym
g.pajak Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 wyjątkiem są w początkowych stadiach czerwone sonaxy i autoglym ...i niebeiskie fluffy
maciety1989 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 niebieskie Urbany na początku z tego co pamiętam również i Tesco-we Topdrive.
dr_S Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 OStatnio coś dziwnego stało się z moimi mikrofibrami, jak nogdy Fluffy pofarbował mi inne fibry i aplikatory, a po praniu do którego dodałem octu (pierwszy raz) fibry zrobiły się jakieś takie miękie, delikatne, niemają już tego efektu haczenia. Czy spierdzieliły się już na dobre, czy dać im jeszcze szanse?
knefelson Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 uzywal juz ktos moze Microfiberwash+ z CG?
Pimps Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 uzywal juz ktos moze Microfiberwash+ z CG? A gdzie to można kupić? Kończy mi się Sonus, Micro Restore kiedyś już miałem więc może tego bym zakupił dla porównania. Jeszcze tak aby nie zaśmiecać tematu to porównując Sonus'a i Micro Restore nie zauważyłem jakichś różnic w działaniu więc może ten coś by wniósł nowego. I jeszcze jedno do tematu - ja z ciekawości zakupiłem rok temu taką małą praleczkę wirnikową turystyczną do której wchodzi do 3 kg szmat i w niej piorę fibry i bardzo dobrze się sprawuje.
jbiz Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 I jeszcze jedno do tematu - ja z ciekawości zakupiłem rok temu taką małą praleczkę wirnikową turystyczną do której wchodzi do 1 kg szmat i w niej piorę fibry i bardzo dobrze się sprawuje. Właśnie badałem temat pralek - czy coś takiego masz? http://www.sklepy24.pl/sklep/domomarket ... -250/55370 A może macie inną sprawdzoną pralkę?
Rekomendowane odpowiedzi