Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytałem 26 stron post pod postem nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na swoje pytanie albo jestem upośledzony.

Biały jeleń do prania w pralce i co dalej? Jakiś proszek coś? czy tylko do bębna wrzucic potarkowanego Jelenia i po temacie?

Opublikowano

Ja wrzucam do takiego plastikowego pojemniczka, co na płyny do prania jest. Można też zmieszać, ostatnio prałem w 3 nakrętkach płynu Biały Jeleń i dosypałem do pełna startego mydła. Efekt bdb.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moja zona podsunela mi pomysl na wypranie Mf w tych magicznych orzechach. Az mnie korci. Testowaliscie juz taki sposób?

Opublikowano

Tomek juz Ci przepisze tekst z opakowania. Produkt z Niemiec a po naszemu: orzechy piorace to idealny produkt dla alergików i ludzi o wrażliwej skórze. Doskonałe do prania zarówno tkanin białych jak i kolorowych. Możliwość prania w kazdym trybie programu pralek automatycznych i w pelnym zakresie temperatur od 30 do 90ºC. Wywar z orzechów posiada szeroki wachlarz innych zastosowań jak plyn do mycia naczyń, mydlo w plynie, srodek do czyszczenia bizuterii i sztućców itp. produkt firmy triumf. Moze to jakas alternatywa dla bialych łosi i jeleni. :kox:

Opublikowano

Był test tych orzechów w Galileo na TV4 wypadły kiepsko w konfrontacji ze zwykłym proszkiem. Nie nadają sie na zaplamione materiały, tylko do odświeżenia zapachu ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W większości piszecie o szarym mydle jako skutecznym sposobie do prania fibr. Jak to jest ze środkami, które można znaleźć u partnerów? Używał ktoś, sprawdzają się? Myślałem nad smartwaxem clean microfibre, intersuje mnie pranie w pralce.

Opublikowano

Marcin89 Ja korzystam właśnie ze smartwaxa i sobie go chwalę, domywa nieźle;)

Może cudów nie ma i z pomarańczowych MFek od SCS czarnego brudu do nowości nie odczyści ale są naprawdę ładnie doprane. Pady (ręcznie) nim tez atakowałem i nieźle sobie radzi. Nie mam niestety porównania do innych produktów tego typu.

Jedynie Fluffy po praniu już nie jest tak Fluffy jak był nowy :( pewnie trzeba by go babcinym sposobem na Ocet zaatakować... :)

Edit: Znalazłem :) - efekt prania:

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#231201

Opublikowano

Dzięki Mess :good: , siła dopierania jak dla mnie satysfakcjonująca, a powiedz mi jak to jest z włosiem, nie skleja się po tym środku? Jest nadal puszyste i haczy o skórę?

Opublikowano

haczy haczy, ale już nie jest takie "fluffy" jak na początku ale to raczej wina twardej pieruńsko wody w 3-mieście. Bo nic do zmiękczania do prania fibr nie daje więc są twardawe, ale czyste i chaczące ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

zanabyłem płyn sonusa do prania mikrofibr, wszystko fajnie super, ale po wysuszeniu nawet eurow shag jest mega "tępy" a nie puszysty w dotyku. prane ręcznie i płukane w zimnej wodzie. :o

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

chciałbym przepłukać w occie kilka trochę zmęczonych MF...ile go wlać na powiedzmy 10l wody, tak żeby też nie śmierdziały za mocno i jak długo je moczyć :?:;)

Opublikowano

daniel.ch7, nie lepiej do pralki jako płyn do płukania? Fibry śmierdzą wtedy tylko kiedy są mokre, a potem wracają do "neutralnego zapachu".

Opublikowano

Ja dzisiaj swoje w pralce uprałem. Sam płyn, temp. 30 stopni i 800 obr wirowanie. Nawet ta co zawsze była twarda zrobiła się miekką po wyschnięciu :)

Opublikowano

Ja również piorę w pralce w 30 stopniach płynem do prania i dodaję płyn do płukania tkanin. Po wyschnięciu fibra bardzo miękka i pachnąca :)