quadrifoglio Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 A ten ocet to gdzie wlewacie do bębna od razu czy tam gdzie się płyn wlewa??
Wielebny Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 50ml w zbiorniczek od płynu do płukania. 100ml u mnie już za bardzie octem śmierdziało.
wojtoo Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 mam mikrofirby megsa i od jakiegos czasu zauwazyłem ze zostawiaja malutkie jakby "wloski" spotkal sie z tym ktos?szczegolnie przeszkadza to na szybach.na lakierze tego nie widac piore osobno,temp 40-60C plynem do prania.
miHoo79 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 DO szyb uyżywaj mikrofibry bez włosa (gladkie) i nie bedzie problemu
Altay Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Moim zdaniem problem leży w praniu, miałem podobny problem, kupiłem nowe mikrofibry, piore tylko w 30*c, bez wirowania, garsc proszku i wszystko jest w jak najlepszym porządku
soll Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ja jestem w ogóle w szoku jak stary Jeleń wyciągnięty z zapasów teścia ładnie dopiera, żółta fibra brudna i miejscami poczerniała wróciła do dziewiczego wyglądu po praniu. Ręcznym praniu z pocieraniem
Wielebny Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Moim zdaniem problem leży w praniu, miałem podobny problem, kupiłem nowe mikrofibry, piore tylko w 30*c, bez wirowania, garsc proszku i wszystko jest w jak najlepszym porządku Tak tylko akurat w moim przypadku ile bym proszku/detergentu czy czegokolwiek nie dał to w tej temperaturze czy nawet 60*C nie dopiera micry.
maya Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ja jestem w ogóle w szoku jak stary Jeleń wyciągnięty z zapasów teścia ładnie dopiera, żółta fibra brudna i miejscami poczerniała wróciła do dziewiczego wyglądu po praniu.Ręcznym praniu z pocieraniem masz jakąś tarką do prania czy tylko tak w rękach ?
soll Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tylko w łapach, bałem się tarką. Za to na tarce jadę Łosia, upss Jelenia, strasznie się pyli przy ścieraniu i od razu wierci w nosie. To nie była aż czarna fiberka, po prostu częściowo poczerniała, nie zajechana nadkolami
max103 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 ja nawet zajechane piorę jeleniem ,szare mydło jest najlepsze
Mess Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Małe porównanie przed i po przy użyciu Smartwax cleanmicrofiber Brudaski Czyścioszki... No może nie dokońca, prane w pralce 40 stopni, nalane koło 30cm na ilość MF jak na zjdęciu. Pad mi się tradycyjnie lekko ufajdał od nakładania Colli na felgi, ale byłem zaskoczony jak się wyprał zważywszy że Smartwax jest do prania tylko microfibr
Wielebny Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2012 Dla mnie obiecująco Lepiej niż w 60*C szarym mydłem
ragandbones Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Mam pytanie... wrzuciłem do pralki wszystkie fibry jakie miałem z zamiarem prania. Niestety w międzyczasie zadzwonił telefon i o tym zapomniałem, sprawą zajął się jeden z domowników. Szczęście, że zorientował się że to nietypowy materiał i pralka ruszyła na następujących parametrach: -pranie ręczne -30 stopni -bez żadnej chemii, proszków, niczego -wirowanie 400 wyjąłem fibry, wysuszyłem...i żadna nie drapie po palcach
maya Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Używał ktoś Bambinex Ultra Nappy Care ? W opisie jest, że można prać również pieluchy z mikrowłóknem.
inarusbox Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 ragandbones, ktoś pisał, że trzeba porządnie "strzepać" fibry, żeby włosie się ułożyło. Do prania użyj następnym razem białego jelenia i troszkę octu do zmiękczenia. Parametry prania ok, więc to raczej nie zaszkodziło.
ragandbones Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Czyli jak jeszcze raz je wypiorę i strzepię przed suszeniem to sytuacja powinna wrócić do normy?
Wielebny Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 Powinna ale po praniu fibry za każdym razem będą już one gorszej jakości niż wcześniej.
wojtoo Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 DO szyb uyżywaj mikrofibry bez włosa (gladkie) i nie bedzie problemu Tylko ze jak byly nowe to nie bylo problemu. Lakier mam czarny metalik i niestety tez widac to " wlosie" Sprobuje nie wirowac i zobacze jaki rezultat
Qandoo Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 A to może Ja podziele się moim sposobem. Też używam białego jelenia ale u mnie jest dostępny w formie płynnej, kolor i zapach jak ten w kostce, leje troszkę zamiast płynu do prania i jest pieknie czysto i wydaje mi się, że bezpiecznie dość dla fibr
Siwy Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Co najlepiej dopiera aplikatory, ktore byly uzyte do nakladania dressingu na opony i polerowania aluminium Aplikatory zrobily sie cale czarne i nie moge ich w zaden sposob doprac
Keil Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 po takich środkach to pasuje je zostawić do tych zastosowań lub wyrzucić
KaZ102 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Dlatego do opon to mi szkoda dedykowanych aplikatorów, kupuje w paczkach po 10 gąbek z Lidla po około zeta i po jednorazowym użyciu wywalam.
rickson Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Co najlepiej dopiera aplikatory, ktore byly uzyte do nakladania dressingu na opony i polerowania aluminium Aplikatory zrobily sie cale czarne i nie moge ich w zaden sposob doprac po oponach - piorę co kilka miesięcy aluminium - dużo szarego mydła i tarcie, chociaż do niektórych plam trzeba się przyzwyczaić
emes Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Też piorę mikrofibry w szarym mydle i jest ok - daje radę... ale niestety każde pranie obniża parametry fibry np. wchłanialność wody, po paru praniach nie jest już taka puszysta jak nowa.
Wielebny Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Też piorę mikrofibry w szarym mydle i jest ok - daje radę... ale niestety każde pranie obniża parametry fibry np. wchłanialność wody, po paru praniach nie jest już taka puszysta jak nowa. A czy do płukania dodawałeś 50ml octu na pralkę?
Rekomendowane odpowiedzi