Moderator Domel Opublikowano 12 Maja Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Maja 4 godziny temu, PIoChuUu napisał(a): Dajcie jeszcze znać proszę czy tą czerwoną z show car shine pierzecie ręcznie czy lacha i do pralki? Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Recznie + APC 1
krzysiek1410 Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja 9 godzin temu, Adrian89 napisał(a): Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam tą gąbkę. Faktycznie dobrze myje i jest delikatna dla lakieru ale niestety szybko się niszczy. Przedziera się w połowie swojej długości. Zauważyłem rozdarcie już po 4 myciu. Może jakby była wyższa i krótsza to problemu by nie było. Zainwestuj w BRS lub inna od Lake Country. Wydasz raz a będziesz mega zadowolony 1
grechut Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja Ile wam mniej więcej bierzecie w wiadro gotowego roztworu na umycie jednego auta rinseless? 8l starczy na dużego sedana?
Pulse Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja Wystarczy, jak myjesz gąbką to ma być mokra ale nie ma z niej cieknąć wiec prawie nie schodzi roztworu
powerf Opublikowano 15 Maja Zgłoś Opublikowano 15 Maja Przed chwilą przetestowałem gąbkę Pure Chemie w połączeniu z szamponem DIY - rozrobiłem 5 litrów do wiaderka, 1:250, wcześniejszy oprysk z tego samego stężenia. Auto nie było jakoś specjalnie brudne, dość mocno przykurzone po kilkudniowej jeździe po mieście i na budowę - idealny kandydat na rinselessa. Porównując tą gąbkę do gąbki Soft99, ta od PureChemie jak dla mnie lepiej się ślizga po lakierze, nawet jak jest mało nasączona roztworem - ta od Soft99 mnie trochę denerowała, bo jak było w niej mało szamponu, to wręcz stawała na lakierze, był opór - a tutaj bardzo fajnie się ona ślizga, bardzo dobrze wypłukuje, jak dla mnie za taką kasę to rewelacja. Bałaganu na lakierze żadnego też nie narobiła bo robiłem dokładną inspekcję, więc raczej bezpieczna do tego typu mycia. Poniżej kilka fot jak prezentowała się gąbka oraz woda w wiaderku po myciu 3
grechut Opublikowano 15 Maja Zgłoś Opublikowano 15 Maja Właśnie jestem po pierwszym myciu. Rozrobiłem echo w proporcji 1:200 + gąbka od Softa. Auto więcej stoi niż jezdzi ale mnóstwo luźnego brudu. Wcześniej oprysk z BH Touchless i piana aktywna na myjce. W sumie po takiej kombinacji nie było co robić ale jak już zrobiłem płyn to szkoda nie wykorzystać. Gąbka jak kolega wyżej mam wrażenie, że stawała. Było tempo. Co do samego mycia to przyjemne w miare - było idealnie ok 20st w cieniu i auto wcale nie brudne to robiłem 2 elementy, po czym wycierałem. Po echo pojawiała się delikatna taka smuga kolorowa ale po wytarciu znikała. Na pewno ciekawe doświadczenie 1
czester Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja Jakiś czas temu użyłem Carlaba i mam mieszane uczucia. Wydaje się że był słabszy poślizg niż DIY. Do mycia używałem gąbki od LC, 50ml na 8l. Będę testować dalej.
lukeu Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja Jakieś opinie o Pinnacle Liquid Gloss Rinseless? Daje coś więcej niż taki Absolute?
tynciu88 Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja Mam tego pinnacle, ale jeszcze nie używałem. Może jutro mi się uda to dam znać co i jak. 1
zeea Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja @lukeu jutro ma padać u mnie to za 2 dni mogę również napisać jak wrażenia z nim związane 1
carlab Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja 10 godzin temu, czester napisał(a): Jakiś czas temu użyłem Carlaba i mam mieszane uczucia. Wydaje się że był słabszy poślizg niż DIY. Do mycia używałem gąbki od LC, 50ml na 8l. Będę testować dalej. 35ml na 8 litrów wody to najlepsze stężenie.
croopi Opublikowano 20 Maja Zgłoś Opublikowano 20 Maja Czy ktoś się orientuje gdzie kupię armour hero oraz idrosave labocosmetica?
Adrian89 Opublikowano 20 Maja Zgłoś Opublikowano 20 Maja Czy ktoś się orientuje gdzie kupię armour hero oraz idrosave labocosmetica? UsaChociaż chyba w UK mają w jednym sklepie ale bez wysyłki do PLWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
croopi Opublikowano 20 Maja Zgłoś Opublikowano 20 Maja 19 minut temu, Adrian89 napisał(a): Usa Chociaż chyba w UK mają w jednym sklepie ale bez wysyłki do PL Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jest ktoś na forum kto może pomóc z zakupem?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Maja Partner forum Zgłoś Opublikowano 21 Maja Labocosmetica będzie u nas w piątek lub poniedziałek Hero na razie obserwujemy czy jest sens ( juz kilka mamy takich "leżaków" ....)
croopi Opublikowano 21 Maja Zgłoś Opublikowano 21 Maja 3 godziny temu, CAR CRAZY napisał(a): Labocosmetica będzie u nas w piątek lub poniedziałek Hero na razie obserwujemy czy jest sens ( juz kilka mamy takich "leżaków" ....) Czekam na diy i labcos i zamawiam będą jeszcze jakieś nowości?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Maja Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Maja @croopi Ciągle cos wyszukujemy , np czeka na wstawienie do sklepu nakładka do grit guard którego chcemy przerobić na pad washer , wrzucałem na FB w relacji 2 2
lukeu Opublikowano 22 Maja Zgłoś Opublikowano 22 Maja @CAR CRAZY Super sprawa, idealnie taka sama jest w w pad wascherze od Megsa. Ogólnie to wydaje mi się, że podrobienie takiego Megsa nie byłoby bardzo trudne - te popmki na sprężynach są prymitywne, ale robią robotę. Szkoda, że jedynie są powielane bez opamietania te wiaderka z wirnikami od frani.
SerowyCheetos Opublikowano 22 Maja Zgłoś Opublikowano 22 Maja @lukeu Dlaczego szkoda? Wydaje mi się ze lepiej mieć taki pad washer z wirnikiem od frani niż tylko przedmuchiwać pada albo co chwilę latać do zlewu go wymywać i odwirowywać
lukeu Opublikowano 22 Maja Zgłoś Opublikowano 22 Maja @SerowyCheetos źle zrozumiałeś. Szkoda, że nikt nie pójdzie krok dalej i nie zacznie podrabiać pad washery z pompkami tylko każdy robi jedno i to samo. 2 2
Moderator Streat Opublikowano 30 Maja Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja co do szamponu SG to byłem na targach w Gdansku i tam mozna było sie tym szamponem pobawić i odrazu kupiłem 5L tego produktu Myłem nim juz kilka razy i w porównaniu do Poliwasha to jest bardzo podobny produkt. 50ml na 5L wody poslizg bardzo dobry, na pewno cos po sobie zostawia bo lakier przyjemny i sliski po nim. Do wnetrza zrobiłem 15ml na 500ml wody i wyszedł naprawde mocny IQD. Doczyszczanie plastików na bardzo wysokim poziomie jak na tego typu produk jako qd dałem 5ml na 500ml wody i jest idealnie bezproblemowe docieranie Ogolnie produkt kupił mnie i nie załuje zakupu 2 1
Moderator Domel Opublikowano 30 Maja Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja Godzinę temu, Streat napisał(a): co do szamponu SG Który szampon?
Adrian89 Opublikowano 30 Maja Zgłoś Opublikowano 30 Maja Który szampon?Podejrzewam, że ten:Btw. QD 5ml/500ml? Coś mało w porównaniu do zaleceń producenta, które są ponad 3x wyższe - 35ml/1L Btw2. może nie jest drogi, ale proporcje rinseless to jakaś miazga, wychodzi 1:100~1:170… słabiutko jak na rynkowy standard. Widziałem produkt, że jest, ale jakoś tak na mnie zadziałał jak rinseless od chemical guys - nie mam w ogóle pociągu do testów chociaż za produktami SG nawet przepadamWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Moderator Streat Opublikowano 31 Maja Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Maja W dniu 30.05.2024 o 21:31, Adrian89 napisał(a): Btw. QD 5ml/500ml? Coś mało w porównaniu do zaleceń producenta, które są ponad 3x wyższe - 35ml/1L testowałem 35ml na 1L i jest duzo za duzo, ciezko sie dociera i mazał sie W dniu 30.05.2024 o 21:31, Adrian89 napisał(a): może nie jest drogi, ale proporcje rinseless to jakaś miazga, wychodzi 1:100~1:170… słabiutko jak na rynkowy standard. Widziałem produkt, że jest, ale jakoś tak na mnie zadziałał jak rinseless od chemical guys - nie mam w ogóle pociągu do testów chociaż za produktami SG nawet przepadam 200zł za 5L to jest bardzo fajna cena przy czym masz 100 myć wiec jedno mycie wychodzi 2zł jak dla mnie cena dobra plus mozna sie pobawić z mniejszym rozcienczeniem, ja osobiscie wlewam 50ml i bardzo dobrze mi sie nim myje
Rekomendowane odpowiedzi