barkry Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Co polecacie do usuwania kamienia z szyb? Myślałem o WSR GEL od RRC a potem RainX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Max protectWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Możesz użyć WSR'a GEL od RRC (podobno najsilniejszy z ich całej trójki wsr), może być max protect, może być cleaner od Prostaff Kiiro-Bin Gold, Autoglym CGP itd itd. Do wyboru do koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Marca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Ja testowałem WSR od Shiny Garage i Car Protect. Shiny Garage jest mocny skubaniec i robi robotę fenomenalnie ale żre LSP, u mnie nawet powłoki zjadło więc radze używać doświadczonym użytkownikom, żeby nie było płaczu potem że zjadł mi tygodniowy wosk. O dziwo Fusso przetrwał SG potrafił zjeść wielotygodniowe water spoty, wżery - także plus - polecam używać punktowo a nie lac jak QD po lakierze. Jeśli chodzi o Car Protect - nie zjadał mi LSP - jest dość wyważony, rzekłbym, że do używania na co dzień. Testowałem na mojej twardej wodzie. Do ciężkich tematów polecam SG a "na co dzień" CP. ps. Wkleiłbym filmik z działania ale oszczędzę wam widoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Wojtek, a SG się nada do kafelków w domu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Marca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Godzinę temu, Strus napisał: Wojtek, a SG się nada do kafelków w domu ? nie testowałem, ale zapach odstrasza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 @Domel Mówisz o SHINY GARAGE GLASS POLISH PRO – PRODUKT DO CZYSZCZENIA I POLEROWANIA SZYB ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 @david2888 obstawiam ze mowa o SG - SPOT OFF WATER SPOTS REMOVER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 14 Marca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 47 minut temu, Grzechu23 napisał: @david2888 obstawiam ze mowa o SG - SPOT OFF WATER SPOTS REMOVER Tak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkry Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 A może lepiej Soft 99 glass compound z, pod Niewidzialna wycieraczke? Na szyby boczne rainx A na czołową glaco ? Czy coś lepszego polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 33 minuty temu, barkry napisał: Na szyby boczne rainx A na czołową glaco ? Czy coś lepszego polecacie ? Jest spoko. Nakładaj śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 W dniu 13.03.2019 o 16:39, barkry napisał: Co polecacie do usuwania kamienia z szyb? Myślałem o WSR GEL od RRC a potem RainX. CarPro Water Spot Remover i po nim glass polish, choćby Sonax, najlepiej na twardym padzie na DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkry Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 A do polerowania szyb polecacie jakaś pastę ? Tylko I wyłącznie rotacja, czy na DA też da radę ? Na filcu oczywiście. Widziałem dziś że RRC wypuścili jakaś pastę do polerowania szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Mi coś nie trybi WSR gel od rr customs, nie ściaga zbyt duzo i az bym powiedział że nie działa, porównując np do tevo, ktory jest chyba najlepszym water spot removerem do szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 @Domel A powiedz mi jak z użyciem WSR od Max Protect? Wypracowałeś sobie jakąś technikę specjalną? Jak smród? No i najważniejsze to wydajność. Daj cynk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Marca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Teraz, Karbo napisał: @Domel A powiedz mi jak z użyciem WSR od Max Protect? Wypracowałeś sobie jakąś technikę specjalną? Jak smród? No i najważniejsze to wydajność. Daj cynk Na swoim aucie używałem punktowo czyli psik pod palec na MF i palcowanko, potem przetarcie MF i QD. Wydajna metoda jeśli masz tego nie wiele na lakierze - wręcz pojedyncze sprawy. Jeśli zaś cały lakier lub szyby to schodzi ilościowo jak normalne QD. Na dworze zapach MP całkowicie akceptowalny. Jeśli płuczesz często bezdotykowo i osuszasz podczas jazdy a woda jest tam wątpliwej jakości - taka zabawa WSRami może finansowo dużo wychodzić, więc lepiej porządnie myć dotykowo i osuszać MF na miejscu. Ja to traktuje jako doraźną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 @Domel W takim razie coś co dobrze działa a jest troszkę więcej objętościowo Twoim zdaniem to? Niestety jeśli SG jest ciężkie w nucie zapachowej, to będę musiał z niego zrezygnować. A potrzeba będzie użytkowania dość często i na mocno "zużytych" elementach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Marca 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 16 minut temu, Karbo napisał: dość często i na mocno "zużytych" elementach. Jeśli nie ważne LSP - to kupuj SG. Jak na mnie - tnie spoty jak szalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 W dniu 24.03.2019 o 20:20, Domel napisał: Jeśli nie ważne LSP - to kupuj SG. Jak na mnie - tnie spoty jak szalone. A jak sprawuje się na szybach szefie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 8 godzin temu, Gozdziu23 napisał: A jak sprawuje się na szybach szefie ? Nie testowałem bo o dziwo nie mam na nich "problemów". Ale mam pacjenta - sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Carpro spotless sposuje sie bardzo dobrze, tyle ze troche domestosem jedzie ale nie ma tragedi noni cena jest spoko. Mozesz tez kupic maly testerek dla sprawdzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Najfajniejszy WSR na średnie i słabe waterspoty to frosch malinowy - wiem ze to nie detailingowy produkt ale i ładnie pachnie i dziala. Jest na organicznych kwasach malinowych. Koszt to 14 zł za 500 albo 750ml. Polecam z całego serca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Fajnie działa i robi robotę i pięknie pachnie kawą nowy WSR od ProElite Detailer. Nie mam porównania do innych mocnych zawodników. Tylko do WSR Light od RRC (taki mam na stanie) i tu ProElite z linii Detailer jest zdecydowanie mocniejszy. Nawet mogę powiedzieć, że RRC to przy nim woda. Nie wiem jak ich żel i WSR od SG który ponoć jest mega kilerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 @V1RU$ jak on sie nazywa bo cos kojarzę ze to mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 18 minut temu, BiałyGTi napisał: @V1RU$ jak on sie nazywa bo cos kojarzę ze to mialem https://sklep.proelite.pl/elite-detailer/dekontaminacja/water-spot-0-5l Zapach rewelacja - jestem starym wyjadaczem kawowym i dla mnie bomba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi