robert87 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Witam, jakiej twardości użyć talerza do pada filcowego ? Prosiłbym o sprawdzone źródło gdzie można dostać tlenek ceru. Flexipad ma 130mm a talerz 125, nie będzie to przeszkadzać w polerowaniu ?
marco80 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 @robert87 Talerz twardy,nie nie będzie przeszkadzać ,dobrze wycentruj
DZIADZIA Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 @marco80 idealne zestawienie, wiem kto ma na allegro talerze i tlenek, też biorę od tego producenta, jak jesteś zainteresowany, napisz priv
Administrator AreK Opublikowano 22 Grudnia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 @rygryss zauważyłeś różnice w jakości tlenku ceru na rynku?
marco80 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 @rygryss Chętnie ,możesz podać nawet tu ogólnie może więcej ludzi będzie zainteresowanych (to chyba nie jest wiedza tajemna).Ja talerz mam oryginalny z P7 ,pad Flexi a tlenek kupowany w MRC(lekko żółtawy)
DZIADZIA Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Dokładnie, kilka razy kupiłem z allegro i są jakby z czymś mieszane, osobiście mogę polecić tlenek ceru z Pabianic, jegomość ma również IPĘ. @marco80 nie chcę na forum robić reklamy, komuś kto nie jest partnerem forum
Lukaso Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2019 Nie jest to żadne oficjalne ładne reklamowanie a jedynie napisanie że ten jest spoko. Chyba tu nie ma niczego niewłaściwego
bbarti Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 Na jakich obrotach polerujecie szyby?
goofpin85 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Dla zainteresowanych, dopiero teraz udało mi się zająć tematem szyby czołowej. Winny całego zamieszania był tlenek ceru od kolegi. Po spolerowaniu nowym tlenkiem szyba stała się przeźroczysta:P
Korniszonek Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2020 Również polecam tlenek ceru. Testowałem na tylnej szybie, którą mi porysowała stara zużyta wycieraczka. Tylna szyba wyszła OK. Teraz przymierzam sie do przedniej. Polerowanie tlenek ceru film: https://www.youtube.com/watch?v=RaChu3abRfM
Qukie Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 Czy zdarzyło się Wam, że po zastosowaniu CarPro Ceriglass ręcznie z ich kostką powstały na szybkie jakieś mikroryski? Mam wrażenie, że pomimo zastosowania niedużej ilości produktu i dużej ilości wody, coś się na szybie pojawiło.
Gold_Car Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2020 Ja miałem tak po zastosowaniu kostki carpro i środka sonax do polerowania szyb wyszło tak że rys mam 2x więcej niż przed robotą... Robiłem ręcznie... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
V1RU$ Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 16 godzin temu, Gold_Car napisał: Ja miałem tak po zastosowaniu kostki carpro i środka sonax do polerowania szyb wyszło tak że rys mam 2x więcej niż przed robotą... Robiłem ręcznie... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Kuzyn to samo z Compound Z od Soft'a i kostka CarPro. Jedna szyba przybyło sporo rys drobnych. Co ciekawe na drugiej już robił 3 colorem i gitara.
Banshee Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 Nie wiem czy mam rację ale mi się wydaje że osad z kamienia przykrywa lekkie ryski, drobny maczek. Jak ogarniałem szyby teściowi ceriglassem i tricolo to pokazały się drobne rysy od wycieraczek , wiem że to nie od mojej pracy ręcznie bo idealnie ukladaly się jak pracują wycieraczki. Nie wiem czy tak jest to rylko moja hipoteza
Bare Shine Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Mi sie tez tak wydaje a raczej jestem na 99% pewny tego. Tez jak zonie czy ojcu obrabiam szybe jakims glass polishem to pokazuja sie drobne rysy co praktycznie nie jest mozliwe zeby je narobic aplikatorem, trikolorem lub padem
Gold_Car Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2020 Tylko moje rysy nie są ułożone na "kształt" pracy wycieraczek tyko bardziej tak jak pracowałem i na całej powierzchni szyby ... . Mam kilka odprysków to za bardzo nie chcą tego poprawić maszynowo z obawy że może szyba szczelić... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Qukie Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 U mnie te ryski nie pokrywają się z ruchami wycieraczek, a miejscami pracy CeriGlassem. Niestety zazwyczaj powstawały ślady tam, gdzie zaczynałem pracę ich aplikatorem. Czy na Tricolore będzie równie skuteczny, ale bezpieczniejszy? Nie ukrywam, że nie chcę mieć więcej rys na szybie, a niestety jest na niej jakiś tłusty film, który nie schodzi od zwykłych płynów, IPY czy CarPro Spotless.
Moderator Streat Opublikowano 4 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 @Qukie spróbuj APC, kolega kiedys polerował szybe i zbyt poźno wytarł ja z pasty (chyba ceriglas z tego co pamietam) i mu zaschłą to dopiero apc pusciło o dziwo a próbował wszystkiego
Qukie Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 @Streat dzięki, może w weekend spróbuję. Kolega mył czystym czy delikatniejszym stężeniem?
Moderator Streat Opublikowano 5 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 @Qukie nie pamietam dokładnie ale chyba czystym ADBL PRO, mozesz zobaczyc na początku rozcienczonym
Qukie Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 W weekend wymyłem szybę czystym APC od ADBL na gąbce Tricolore, wypłukałem dokładnie, umyłem szybę, następnie Soft99 Glass Compound roll-on, wypłukanie, mycie szyby i niestety ten dziwny film na szybie ciągle jest. IPA 50% nie pomaga. CeriGlass nie pomaga. Wycieraczki też dokładnie wymyte, żeby wykluczyć je i ich udział w powstawaniu ów filmu. Nie wiem co kolejnego spróbować. Jakieś pomysły?
Moderator Streat Opublikowano 13 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2020 a ten film na pewno jest na zewnatrz? moze masz jakąś plame w srodku? bo az dziwne ze nie usunął glass coumpound czy ceriglass
Qukie Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2020 Też mnie to bardzo dziwi. Na pewno nie od środka ponieważ wychodzi podczas deszczu, po użyciu spryskiwaczy lub przy myciu szyby. Kontakt dowolny płyn + wycieraczka. Zastanawiam się nawet czy nie przejechać tego CeriGlassem na filcu na DA. Wiem, że DA nie ma takiej siły cięcia na szkle jak rotacja, ale może po prostu lepiej doczyści
4dminwhyyyyy Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 U mnie też powstał jakiś dziwny film po prostaff cleaner kirobin w złotej butelce. Mam zamiar przyatakować tlenkiem ceru. Pytanie czym po wszystkim zmyć tlenek? Sama woda? Czy woda z detergentem?
Lukaso Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zebrać mikrofibrą, może być zwilżona, może być z IPA i potem myjką wypłukać. Ale generalnie to trzeba zebrać mikrofibra i dać trochę ipa ona pomaga
Rekomendowane odpowiedzi