Bob0 Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Nie mogę się zdecydować jaki odkurzacz wybrać profi 50.1c czy puzzi 10/1 ( chyba ze ktoś może coś innego polecić( budżet do 3500 tys.). Sprzęt chce kupić droższy na lata.Przeznaczenie 90% to samochody mojej rodziny oraz znajomych jeżeli będą chcieli pożyczyć oraz 10% czynności w domowe . Moje największe obawy to zalanie turbiny(jakieś rozwiązania polecacie do tych modeli). Nie ukrywam ze nigdy się nie zajmowałem tym jakość szczególnie lecz teraz zmieniam na dość nowe auta i pora o nie zadbać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 bierz puzzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 @Bob0 czes, w takim budzecie to sie Kranzle bierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob0 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 @yas masz na myśli jakiś konkretny model( mam już odkurzacz na sucho wiec nie szukam 2w1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 15 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Czy ktoś może posiada Clatronic BSS 1309 i też pękł mu cyngiel od nanoszenia środka. Gdzie można to kupić . A może ktoś zastosował inny układ spryskujący który da się zaadoptować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 12 godzin temu, przemas22 napisał(a): Czy ktoś może posiada Clatronic BSS 1309 i też pękł mu cyngiel od nanoszenia środka. Gdzie można to kupić . A może ktoś zastosował inny układ spryskujący który da się zaadoptować Mi pękło. Napisałem email bezpośrednio do Clatronic i kupiłem taką część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korneliusz Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Odkurzacz Profi 50 c a Odkurzacz Profi 50.1c Witam, Zastanawiam się nad zakupem Odkurzacz Profi 50 c a Odkurzaczem Profi 50.1c . Odkurzacz będzie do użytku domowego prania tapicerki 2 aut , 2 narozników i krzesła , plus czasem dywany i chodnik. Odkurzacze rożnią sie tylko pompką silna natrysku 1,8bar , a druga ma 4,8bar.Sprzedawca proponuje z pompą 1,8 bara bo nie namacza tak materiałów zaś 4,8bar proponuje bardziej do prania dywanów. Jak to jest w realu ? Brać pompę o wyższym ciśnieniu ,różnica w cenie tylko 200 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Hej. Wiem że jest cały czas temat, ale potrzebuje życiowej opinii. Chciałbym kupić odkurzacz piorący na własny użytek. Chodzi o to aby uprać swoje auta rodziców itp. wiadomo mógłbym wypożyczyć, ale ja lubię swoje. Ile tak trzeba by przeznaczyć aby kupić porządny odkurzacz piorący? Nie chodzi o minimum raczej coś co wytrzyma kilka lat amatorskiego użytkowania w domu i w aucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1980 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Używam Puzzi 100 w domu i przy samochodzie jak trzeba. Już 12 lat u mnie i bez awaryjnie działa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Potrzebuje pomocy z odkurzaczem piorącym. Mianowicie ostatnio robiłem porządki na strychu, a tam cyk taki odkurzacz, pytam teścia to mówił że ostatnio używał go z 15lat temu, spakował i schował. Doprowadziłem go do ładu z kurzu i syfu, zalalem wodą próba i zasysa jak głupi, ale nie podaje wody, winowajca pompka(zamówiłem nową). Pytałem teścia czy prał, mówił że aby pryskał dołączonym płynem z butelki i włączał oba przyciski i nic nie lał do środka, czyli pompka nic dziwnego że wyzionela ducha. Do rzeczy, czy dobrze rozmyślam? W plastikowy zbiornik co wkładam do odkurzacza nalewam wody w miejsce oznaczone niebieskim trójkątem oraz wkładam do niego wężyk od pompki. Na zbiorniku na brudną wodę są 2 trójkąty, niebieski i czarny. Czy mam nalać wody do poziomu niebieskiego trójkąta, tak aby potem brudna woda podniosła pływak? Czy tylko w zbiornik plastikowy? Proszę o porady, bo nie będę ukrywał ale w odkurzacze to nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @sparco0 wg mnie tylko w pojemnik do podawania wody (ten od wężyka do pompki) - skończy Ci się w nim woda, to wylewasz brudną wodę z drugiego i ponownie napełniasz ten pojemnik na wodę do płukania. Mam Georga, ale nie sądzę aby przez 15 lat technologia zrobiła jakiś znaczący postęp w kwestii odkurzaczy piorących 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 @krzygaj tylko zastanawia mnie po co są te 2 trójkąty w zbiorniku niebieski i czarny. Ten odkurzacz to koniec lat 90', bo pompka miała datę 98r hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 @sparco0 wyjdzie w praktyce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Orientuje się ktoś czy do Profi 50.1C da się dokupić sam wężyk, który podaje wodę ? Mój strasznie spuchł i złączki nie trzymają a nie mogę go nigdzie znaleźć, z tego co widziałem to jest cała rura z tym wężem a tego nie potrzebuje. Jeżeli nie ma samego wężyka to będę coś kombinował i dobierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padzon Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Czy ktoś próbował wymienić ssawkę w Profi 50.1C? Mam od ponad 2 lat Profi, głównie pracuje w wynajmie, myśle nad zakupem ssawki Santoemma NS10ALL, ktoś się orientuje czy będzie kompatybilna z Profi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quanto Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 W dniu 18.07.2023 o 22:11, Rafal9304 napisał(a): Orientuje się ktoś czy do Profi 50.1C da się dokupić sam wężyk, który podaje wodę ? Mój strasznie spuchł i złączki nie trzymają a nie mogę go nigdzie znaleźć, z tego co widziałem to jest cała rura z tym wężem a tego nie potrzebuje. Jeżeli nie ma samego wężyka to będę coś kombinował i dobierał. U mnie przewód zagioł sie przy rękojeści . Skróciłem go troszkę bo było z czego . Ale dla bezpieczeństwa kupiłem przewód gumowy w sklepie z łożyskami , oringami itd . Jak jutro albo pojutrze bede w garażu zrobię zdjecie i ci podeślę . Obawiałem się troche czy wytrzyma ciśnienie ale nie ma z tym problemu . Wąż natryskowy kupiony tak na wszelki wypadek jak by cos sie u klienta wydażyło to ciach wymieniam wąż , nowe cybanty i jedziesz dalej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Temat już ogarnąłem, dobrali mi w sklepie z wężami przeźroczysty wężyk, nowe cybanty, wszystko działa a koszt naprawy to 20 zł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quanto Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 33 minuty temu, Rafal9304 napisał(a): Temat już ogarnąłem, dobrali mi w sklepie z wężami przeźroczysty wężyk, nowe cybanty, wszystko działa a koszt naprawy to 20 zł No i trzeba było sobie taki sam dodatkowy na zapas wziąść . Wiesz na robocie różnie może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Spokojnie, wziąłem więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Ktoś może polecić sklep internetowy z częściami do odkurzacza Profi albo sklep stacjonarny w Warszawie? poszukuje dyszy do spryskiwacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @Putkowski07 kup sobie dysze mosiężną, teejet 6502. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 12 godzin temu, AudiBlask napisał(a): @Putkowski07 kup sobie dysze mosiężną, teejet 6502. Ok dzięki za wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati0618 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Witam używał ktoś takiego odkurzacza pioracego? https://allegro.pl/produkt/odkurzacz-pioracy-riwall-pro-hartmann-2000-w-pomaranczowy-ef9e3bc2-10c5-4e4c-bf4c-a0b7feb4cc43?offerId=12801439077&bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:category&bi_c=OWZhOGQ3MjMtOGZmNC00ODRlLTg3Y2YtODQ0ODFlZDRlN2RmAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=4657c977-7c20-4ee6-8922-823149edeb34 Szukam czegoś budżetowego, raz na jakiś czas przeprać samochód lub kanapę w domu, opinie na allegro ma niezłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 @mati0618 Riwall jest czeską marką produkującą m.in. odkurzacze, myjki ciśnieniowe, piły stołowe, podkaszarki i różnego rodzaju kosiarki. Jej polskim i jedynym dystrybutorem jest firma MIMAC Polska. Oferują chyba 4 lata gwarancji door to door. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati0618 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Teraz zauważyłem że to jest dopiero przedsprzedaż i dostawa dopiero w październiku.. ale w sumie nie potrzebuję tego na wczoraj. Jest jeszcze takie coś, KANWOOD https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-pioracy-do-tapicerki-dywanow-10w1-ssawka-13855148941?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:category&bi_c=YmU3M2E4OGItYzY4Ni00NmY5LWE3MDEtMTY1NTc1OTViYjc2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=3db49abf-3b4a-4bc2-b0c3-4483d38b9446 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi