Geniusz Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Jedrek1980 pewnie przyciemni ale raczej bez sensu i szkoda środka
Borek Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Potrzebuję czegoś co zabezpieczy szczególnie uszczelki wokół szyb na dłużej niż do kolejnego mycia. Tradycyjne dressingi nie zdają egzaminu (mam Kocha NPMC, SG Jet black i 303AP). Mazanie tych cienkich uszczelek co 2-3 mycia mi się nie uśmiecha. Jakaś powłoka do tworzyw mogłaby się sprawdzić też na gumie?
Pimps Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Borek, różne rzeczy próbowałem prócz powłok ale kiedyś za doradą kolegi który wychwalał GTECHNIQ T1 TYRE AND TRIM też spróbowałem i powiem że faktycznie na tych uszczelka bardzo dobrze się sprawdza. Mam w domu Kocha, mam ValetPRO Dionysus Trim Glitz i powiem że G T1 jest po prostu super.
Moderator krd Opublikowano 27 Lutego 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Borek, jak chcesz miec spokoj na bardzo dlugo to polecam CarPro Dlux. W sumie to nie dressing, a powloka... ale lezy bardzo dlugo i wyglada mocno czarno
Justyna Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Borek dokładnie jak chcesz mieć co najmniej na rok spokój z tymi uszczelkami wokół szyb w leonie to nałóż Dluxa też mnie one denerwowały podczas aplikacji dressingu i odkąd mam powłokę nie chcę nic innego. Te plastiki wokół lusterek i podszybie też sobie nim przesmaruj
Borek Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 czyli tanio nie będzie... Czym najlepiej aplikować Dluxa na takie małe detale?
grabek246 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Justyna, jak przygotować gumę pod taka powłokę? mocne apc? czy może iść już w środek do czyszczenia opon?
bienek Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Ja zawsze uszczelki czyszcze apc, a później zmywaczem sylikonowym. Robią się satynowe i wyglądają jak nowe. A syfu z nich schodzi ogromna ilość.
Justyna Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 czyli tanio nie będzie... Czym najlepiej aplikować Dluxa na takie małe detale? dołączoną do zestawu mini ściereczką ja zwykle zakładam rękawiczki, biorę tą ściereczkę i tak układam w dłoni, aby mieć ją na jednym palcu wskazującym. 2-3 kropelki na palec i można smarować uszczelkę tylko musi być równomiernie pokryta, aby nie było nigdzie mazów, bo potem tylko magiczna gąbka kilkukrotnie zastosowana je ściąga. Justyna, jak przygotować gumę pod taka powłokę? mocne apc? czy może iść już w środek do czyszczenia opon? dokładnie APC w zalezności jakiej firmy posiadasz 1:2 lub 1:4. Umyć je kilka razy aż będzie widać, że woda czysta. Na koniec odtłuść dedykowanym preparatem lub zmywaczem. I można nakładać powłokę tylko daj jej co najmniej 48 godzin na związanie się, wtedy będziesz się cieszył długo z efektów.
Fitte Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 A może ValetPro Black to The Future?
pabloo1033 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 ValetPro Black to The Future - też się nad nim zastanawiam - używał ktoś?
wiggly Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Hej, wczoraj postanowiłem odświeżyć trochę plastiki zewnętrzne w swojej astrze. Zgodnie ze sztuką spryskałem je APC, wypędzelkowałem, przetarłem mokrą i suchą fibrą, jednak jak zacząłem nakładać dressing (303 protectant) to na gładkich plastikach wyglądało to tak jakby zostawały smugi. Nie można było tego wypolerować na sucho Co to może być? Złe domycie (aplikator był czysty)? Zatłuszczone (zastosować IPA)?
kicker1 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Coś musiało zostać na plastikach. Ja poczyszczeniu APC, przeciągam zmywaczem kilka razy, dopóki plastik nie przestanie brudzić ściery. Na taką powierzchnie dressing i u mnie trzyma się to na spokojnie 1-2 miesiąca. Mycie chemią na bez dotyku + RedDevil i dressing wcale nie schodzi.
wiggly Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Rozumiem, że piszesz o zmywaczu silikonowym typu Novol, Boll itp.? Kurcze, wydawało mi się, że APC styknie, szczególnie że doczyszczałem do momentu, aż fibra była czysta. Ale pewnie faktycznie nie ze wszystkim sobie poradził ...
booohal Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Daj foto tych plastików, chociaż przykładowe.
kicker1 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Plastiki po mocnym odtłuszczaniu są biało-szare, fatalnie to wygląda ale chłodną odżywkę jak wściekłe. Odżywka schodzi dopiero pod IPA albo pod zmywaczem. Fajna sprawa.
wiggly Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Daj foto tych plastików, chociaż przykładowe. Tak to wygląda dzisiaj: edit: po przeschnięciu faktycznie wygląda jak przetłuszczone.
booohal Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Hm, jak dla mnie to plamy po jakiejś chemii. Może jakiś T&G, mocna zasada, kwas tam poleżał zbyt długo, wysechł?
wiggly Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Smugi na tych plastikach zobaczyłem po przejechaniu 303 Protectant. Potem fakt faktem przed zastosowaniem AIO przeleciałem karoserię Duraglossem Bug Remover, ale na pewno nie leżał na karoserii dłużej niż zalecane 1-2 minuty. Na reszcie plastików (lekko chropowatych) i uszczelkach, które potraktowałem w taki sam sposób tego problemu nie ma. No nic spróbuje to przelecieć jeszcze jakimś APC i zobaczę co z tego wyjdzie ...
dymian Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 ValetPRO Black to the Future - można używać tego na kokpit? Zabezpiecza to przed promieniowaniem UV czy tylko nadaje kolor? Chemical Guys Silk Shine - czy to będzie lepsze?
Fitte Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 ValetPRO Black to the Future - można używać tego na kokpit? Zabezpiecza to przed promieniowaniem UV czy tylko nadaje kolor? Raczej kiepski pomysł. Kup coś do kokpitu chociaż by Nielsena Finesse, który kosztuje grosze i jest mega wydajny
dymian Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 O, dzięki. Do zewnętrznych plastików też sie nadaje? Jak nie to co polecasz?
Fitte Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 O, dzięki. Do zewnętrznych plastików też sie nadaje? Jak nie to co polecasz? Raczej nie ma takiego produktu, którego można przyjemnie używać wewnątrz jak i na zewnątrz. Jedni powiedza, że Poorboys Natural Look sie do tego nada ale co po tym, jak po pierwszym deszczu zniknie. Kup 2 produkty i nie kombinuj
powalla Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Nie wiem co dla Ciebie znaczy przyjemnie ale preparatem do wewnatrz i na zewnatrz jest valetpro talos (classic protectant).
Kryman Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witam, używa może ktoś z Was produktu Chemical Guys - Natural Shine Dressing? Jakieś opinie, uwagi?
Rekomendowane odpowiedzi