lodowa Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 50 minut temu, krzygaj napisał: Wstrzymajcie się zamawianiem czarnej wersji Fixa od Vicky. Wczoraj dotarły do mnie 2 buteleczki i wykonałem test kapsla - dziś rano w kapslu była z 1/3 tego co wlałem wczoraj, reszta wyparowała. Zobaczę jeszcze co zastanę po pracy, ale nie wygląda to dobrze. ouu ciekawe co ja mam za wersje bo kupiłem od kogoś z allegro ... paczka wczoraj dotarła czekałem 2 dni ... może dobra serie dostałem jakieś jeszcze rady jak sprawdzić "dobroć "produktu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissolek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Powłoka została zaaplikowana na auto mamy latem zeszłego roku (około lipca). Dziś z ciekawości pojechałem na bezdotyk i w sumie jestem pod niemałym wrażeniem. Oczywiście drzwi do wysokości klamek dawno zostały "zjedzone", lecz tutaj nie spodziewałem się że wytrzyma długo - codziennie auto pokonuje 90 km po wąskich drogach. Zaskoczeniem natomiast był fakt, że inne elementy samochodu (maska, klapa, błotniki etc.) wciąż ładnie kropelkują! Według mnie jak za tą cenę Mr. Fix nie ma sobie równych. Teraz pora na coś z wyższej półki, jednak Mr.Fix'a na pewno jeszcze nie raz użyję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Powłoka została zaaplikowana na auto mamy latem zeszłego roku (około lipca). Dziś z ciekawości pojechałem na bezdotyk i w sumie jestem pod niemałym wrażeniem. Oczywiście drzwi do wysokości klamek dawno zostały "zjedzone", lecz tutaj nie spodziewałem się że wytrzyma długo - codziennie auto pokonuje 90 km po wąskich drogach. Zaskoczeniem natomiast był fakt, że inne elementy samochodu (maska, klapa, błotniki etc.) wciąż ładnie kropelkują! Według mnie jak za tą cenę Mr. Fix nie ma sobie równych. Teraz pora na coś z wyższej półki, jednak Mr.Fix'a na pewno jeszcze nie raz użyję Kolego a spróbował byś odetkac powłokę jakimś szamponem kwaśnym np rrc kwaśny? Bo może tylko jest przytkana twardymi zanieczyszczeniami z ulicy i po odetkaniu odżyją doły drzwi! Koniecznie daj znac jak coś podzialasz w temacie! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krissolek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Auto myłem w międzyczasie kilkukrotnie i na pewno powłoka się nie zatkała. Na drzwiach umarła jakieś 5 miesięcy temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Auto myłem w międzyczasie kilkukrotnie i na pewno powłoka się nie zatkała. Na drzwiach umarła jakieś 5 miesięcy temu Ale czymś kwasowym do odtykania myles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Koledzy jakiś sprawdzony sprzedawca w PL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @126tomek galonoleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPZ Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 5 minut temu, peciu napisał: @126tomek galonoleje W tej cenie jest obecnie Gravon Lite co jest lepszą opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Gravon Lite jest lepszy (biorąc pod uwagę efekt i żywotność) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPZ Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jest jeden bezpośredni test na forum i dla mnie gravon jest lepszy. Fix którego mam słabo kropelkuje na felgach praktycznie od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @JPZ chodzi o mój test: Na chwilę obecną czekam na odpowiedź od @K2 Auto jak nowe czy ta powłoka sprzedawana na alle jest starą czy nową wersją - coś położę na C63 i w sumie spróbowałbym tej nowej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPZ Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @vangsta tak, chodziło o Twój test Co do sprzedawanej na alle powłoki to na 99% jest stara wersja, nowa miała zostać rozdana do testów na forum, ale na razie cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @vangsta wedlug mnie na 90% to stara wersja. Wyprzedają starą , bo nowa wchodzi w obrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 A jakich różnic można się spodziewać w nowej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @126tomek właśnie czekam na odpowiedź od @K2 Auto jak nowe - sam mam starą wersję i ciekaw jestem co będzie zmienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Dzięki kolego chyba się skuszę na K2:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 W dniu 31.05.2019 o 08:11, krzygaj napisał: Wstrzymajcie się zamawianiem czarnej wersji Fixa od Vicky. Wczoraj dotarły do mnie 2 buteleczki i wykonałem test kapsla - dziś rano w kapslu była z 1/3 tego co wlałem wczoraj, reszta wyparowała. Zobaczę jeszcze co zastanę po pracy, ale nie wygląda to dobrze. Niestety czarna wersja Fixa od Vicky to lipa. Po wlaniu do kapsla wszystko wyparowało. Założyłem spór i dostałem zwrotu 13$. Szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Dobrze ze dostałeś w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 jakiś link do sprawdzonego oryginału? bo od vicky coś podobno niekoniecznie ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPatryk Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 @etr mi przyszło po około miesiącu od vicky, ale nie miałem okazji testować jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 8 godzin temu, PPatryk napisał: @etr mi przyszło po około miesiącu od vicky, ale nie miałem okazji testować jeszcze jak wytestujesz - daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 10 godzin temu, etr napisał: jakiś link do sprawdzonego oryginału? bo od vicky coś podobno niekoniecznie ostatnio Niebieski jest ok. Czarny to lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Godzinę temu, krzygaj napisał: Niebieski jest ok. Czarny to lipa. kazdy czarny to lipa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Skuszony niską ceną, też kupiłem na alle niebieską buteleczkę. Przyszła wczoraj i od razu nabrałem podejrzeń, co do oryginalności produktu. Szukając informacji natrafiłem na ten wątek, ale i znalazłem jedynego oficjalnego dystrybutora na Polskę. Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że firma planuje akcję oczyszczenia Allegro z nieuczciwych sprzedawców. Jeśli dobrze zrozumiałem, to nazwa powłoki została zastrzeżona w Polsce, bo w Chinach nie ma ochrony znaków towarowych (tu się przydaje prawo UE) i każdy może produkować co chce i pod jaką chce nazwą. Zapomniałem zapytać o czarne butelki, ale ogólnie w zestawie ma być naklejka ze zdrapką, polska instrukcja (ja mam instrukcję "złocenia", he he) a sprzedawca na żądanie ma udostępnić kartę charakterystyki produktu, której wystawcą jest dystrybutor, czyli firma Diversa. Zalecono mi przeprowadzić test krystalizacji, bo być może mam produkt spoza oficjalnej dystrybucji, niekoniecznie lipny. Przepraszam, jeśli powielam informacje już znane, ale z braku czasu zdążyłem dojść tylko do czternastej strony wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jergiej Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 2 godziny temu, Arturrro napisał: Skuszony niską ceną, też kupiłem na alle niebieską buteleczkę. Przyszła wczoraj i od razu nabrałem podejrzeń, co do oryginalności produktu. Szukając informacji natrafiłem na ten wątek, ale i znalazłem jedynego oficjalnego dystrybutora na Polskę. Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że firma planuje akcję oczyszczenia Allegro z nieuczciwych sprzedawców. Jeśli dobrze zrozumiałem, to nazwa powłoki została zastrzeżona w Polsce, bo w Chinach nie ma ochrony znaków towarowych (tu się przydaje prawo UE) i każdy może produkować co chce i pod jaką chce nazwą. Zapomniałem zapytać o czarne butelki, ale ogólnie w zestawie ma być naklejka ze zdrapką, polska instrukcja (ja mam instrukcję "złocenia", he he) a sprzedawca na żądanie ma udostępnić kartę charakterystyki produktu, której wystawcą jest dystrybutor, czyli firma Diversa. Zalecono mi przeprowadzić test krystalizacji, bo być może mam produkt spoza oficjalnej dystrybucji, niekoniecznie lipny. Przepraszam, jeśli powielam informacje już znane, ale z braku czasu zdążyłem dojść tylko do czternastej strony wątku Podasz jakiś namiar na tego dystrybutora? Potrzebuję się zapatrzeć w tą powłokę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi