jolley Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 5 godzin temu, krzygaj napisał: @jolley Ja zanurzam w wodzie, po czym wyciskam tak żeby z niej nie kapało, a jednocześnie była wilgotna. Tylko przecierasz nie stosujesz docisku, potem jadę suchą by wypolerować, ale też z wyczuciem. Po nałożeniu Fixa czekam jakieś 10-15min i dopiero jadę z fibrami mokrą/suchą. Dzięki ! Jeszcze jedno. Przy dwóch warstwach jest duża różnica w "leżeniu" Fixa? Ktoś testował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 @jolley Nie wiem czy jest różnica jeżeli chodzi o look - musiałby ktoś zrobić 50/50. Ja kładę 2 warstwy - zawsze to dodatkowa warstwa ochronna, a moja przygoda w tym tygodniu pokazała, że Fix potrafi sporo: Buteleczka Fixa mnie kosztuje ok 16zł - także nawet byłbym skłonny położyć 4 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazio Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Witam. Przyszła i do mnie paczuszka z Chin, w końcu bedzie można ją przetestować . Ale mam pytanie do was... Jakieś 2 tygodnie temu nałożyłem na cały samochód wosk Fuso- należy go zdjąć? Domyślam się że tak- ale czym to najlepiej zarobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Cleanerem, najlepiej lekkosciernym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 W dniu 31.03.2019 o 08:51, krzygaj napisał: @jolley Nie wiem czy jest różnica jeżeli chodzi o look - musiałby ktoś zrobić 50/50. Ja kładę 2 warstwy - zawsze to dodatkowa warstwa ochronna, a moja przygoda w tym tygodniu pokazała, że Fix potrafi sporo: Buteleczka Fixa mnie kosztuje ok 16zł - także nawet byłbym skłonny położyć 4 warstwy @krzygaj bardziej chodziło mi o czas, którego nie miałem Ale jednak skusiłem się na druga warstwę. Jutro felgi lecą na samochód Dzięki za rady ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPZ Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Kilka dni temu pierwszy raz kładłem fixa na felgi, a teraz zrobiłem test kropelek, jaram się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Czy polecicie sprawdzonego sprzedawce mr fixa ale z Allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 16 godzin temu, 126tomek napisał: Czy polecicie sprawdzonego sprzedawce mr fixa ale z Allegro? Polecam galonoleje, test kapsla i płomienia zaliczony. Nie polecam natomiast partraf_pl, zakupiona powłoka okazała się podróbą niby mieli wymienić na tą właściwą ale wymiana nie doszła do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 W takim razie zamówię u GalonOleje:) chyba ze na forum ktoś ma do sprzedania to chętnie wezmę w ramach forumowej braci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Przywiozłem z malowania proszkowe go felgi, czy można Mr Fix nakładać na nowo malowane felgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jaką grubość ma ta powłoka? Na necie znalazłem gdzieś, że 30 um... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 3 minuty temu, wampir napisał: 30 um musisz przestawić 0 z 3 i dodać przecinek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 20 minut temu, wampir napisał: 30 um... Jak powloka ma to max 1um i to nie kazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 mam rozrobione 1:1 z wodą oraz mam czystą ale od jakiegos czasu przerzuciłem się na zmywacz silikonu IPA stoi Czy zmywacz nie zostawia smug albo jakiegoś osadu? Można go stosować np pod fusso żeby wyjałowic powierzchnie zamiast IPY? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Mi bardziej po ipie robiły się jakieś smugi po zmywaczu jest jak talala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Mi bardziej po ipie robiły się jakieś smugi po zmywaczu jest jak talala A rozcieńczasz go czy lecisz czystym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zmywacz czysty !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Mam dokładnie to samo, po IPA w różnych stężeniach zostają jakby dziwne smugi/zarysowania - lakier tak jakby traci blask, a po wipe out od RRC (akurat ten produkt jak dla mnie im wyszedł) i powierzchni jest ładnie odtłuszczona, a żadne smugi nie zostają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulem Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Kładł może ktoś Fixa na świeży lakier? Dziś chciałbym położyć klar na felgach, jutro drugą warstwę i... kiedy kłaść fixa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zadam pytanie z innej beczki, próbował ktoś nałożyć Mr fixa na buty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 @chris18404 Kup, nakładaj i opisz swoje wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay24h Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witam , ile wam na 4 felgi 9H zeszło , zrobiłem swoje i chyba zalałem za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilo_one Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Kładł może ktoś Fixa na świeży lakier? Dziś chciałbym położyć klar na felgach, jutro drugą warstwę i... kiedy kłaść fixa? Nowicki w którymś filmiku mówił, że rozpuszczalniki z lakierów samochodowych odparowują do 2 tygodni. Ja tyle czekałem i jest okej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witam , ile wam na 4 felgi 9H zeszło , zrobiłem swoje i chyba zalałem za bardzoMi jakieś 1/2 butelki na 2,5 (2 warstwy na front i środek i ostatnia tylko na front) warstwy 18” felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilo_one Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witam , ile wam na 4 felgi 9H zeszło , zrobiłem swoje i chyba zalałem za bardzoJa zrobiłem 2kpl. 17" żeberkowych po 1 warstwie, 1kpl 15" sam front 2 warstwy i 1kpl 14" front 1 warstwa i pół butelki zostało. A nie oszczędzałem tej powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi