IrekJO Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 642353 Kupiłem Fluffiego z aukcji:http://allegro.pl/show_item.php?item=5886615634 i tragicznie się nim osusza, trzeba go co element wyciskać co bardzo przeszkadza przy jego gabarytach.. Może ja coś źle robię? Zanim zaczynacie osuszać zwilżacie go trochę ? Mógłby ktoś opisać jak to robi ? Witaj. Ja mam taki sam ręcznik tylko kupowałem u jednego z partnerów forum i powiem ci ze przy pierwszym użyciu tez byłem niemile zaskoczony:( Ale spokojnie spokojnie, pierwsze pranie i przy drugim podejściu było już lepiej i nawet daje rade. Mam już go prawie rok i jest ok jeszcze. A piorę zawsze wszystkie fibry ręcznie i z mydłem biały jeleń a raz na 3-4 prania daje troszkę octu do wiaderka i mocze powiedzmy noc, piorę, wykręcam, rozczepuję i nigdy nie susze w słońcu:) Trochę czasu za zajmuje wypranie sterty szmatek ale sposób daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ja piore w pralce, zel do prania zamiast proszku, dwukrotne plukanie sama woda bez plynu i tyle. Piore w 30 stopniach, wiecej nie ma sensu bo i tak sie dopiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Swego czasu używałem naturalnej irchy. Za każdym razem byłem pod wrażeniem jak to ściąga wodę. Kosztowało coś koło 8 dolców, ale nie jestem w stanie zagwarantować, że produkty na naszym rynku są tez świetne. Używałem syntetycznej to zero porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attur Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 a ja kupilem takie cos za ok. 5 zielonych na chinskim alledrogo przysylka darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Dobrze Wam się pracuje tymi fluffy itd? Ostatnio na próbę kupiłem ręcznik z mikrofibry o gramaturze 400g (K2 Moli) i powiem szczerze, że średnio. W porównaniu do starego dobrego water magnata z Meguiars nie ma to polotu. Może i osuszy, ale zostawia dużo mazów, zacieków itd. Gdzieś water magnatem zbierało mi się dużo lepiej ale niestety stary po paru latach zużył się i myślę o zakupie czegoś nowego. Nie wiem czy obecnie jakość water magnata nie odbiega od tej sprzed paru lat? A może te fluffy tylko w innym wydaniu lepiej się sprawują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 K2 Moli to fibra bardziej do polerowania wosków, QD Do osuszania auta lepiej kupic coś pokroju fluffy albo od razu z wyższej półki Gyeona Silk'a którego mam i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ja aktualnie używam combo w postaci New Fluffy i docieram Yellow Waffle Drying Towel od SG. Jest bardzo delikatny i świetnie chłonie wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ja aktualnie używam combo w postaci New Fluffy i docieram Yellow Waffle Drying Towel od SG. Jest bardzo delikatny i świetnie chłonie wodę. Czyli dalej wafle górą Jak ten SG wypada w porównaniu do Meguiars Water Magnat, bo widzę jest sporo tańszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 matteo, moim zdaniem bardzo podobnie. Yellow jest też bardzo delikatny i miękki. Świetnie chłonie wodę. Idealny do "docierania" i wszelakich wnęk. Minus - lubi się zaciągać o ostre krawędzie np. drzwi, więc trzeba się z nim ostrożnie obchodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Viento, ostatnio pytałem w jakiej kolejności wycierać. Ja akurat najpierw zbierałem wodę Waflem SG a potem dotarłem (dopolerowałem) Fluffym. Wydaje mi się, że Wafel chłonął wodę ale nie wykańczał na połysk. Jak by mazy zostawały. Muszę Twojej kolejności spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Mam pytanie jak ma się to http://showcarshine.pl/osuszanie/174-sh ... pper-.html do tego http://www.decathlon.pl/rcznik-l-80x130 ... 61636.html ktoś ma porównanie? do jednego dochodzą koszty wysyłki drugi natomiast mam niedaleko siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 piotr@sta, ten drugi jak najbardziej nadaje się ale do położenia na plaży. Kompletnie nie nadaje się do osuszania auta. Suma sumarum nie ma co oszczędzać i odżałować dychę na wysyłkę. Jesteś świeżak więc pewne sprawy trzeba Ci przyswoić Sprawdza się tutaj zasada, że lepiej wydać raz a porządnie. Od biedy jak chcesz coś na miejscu to możesz zakupić pomarańczową mikrofibrę K2 Moli, która jest zazwyczaj do kupienia w sieci Real/Auchan za bodajże 19zł lub allegro w podobnym pieniądzu z wysyłką. Ma wielkość 60x60cm i jest dosyć gruba więc nawoskowane auto może osuszysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Równie dobrze można kupić dwie fibry Jan Niezbędny do podłóg za około 14zł. Są jakościowo podobne do pierwszych flufich, dobrze chłoną wodę i są dość wytrzymałe, do tego jak dla mnie dwiema fibrami wygodniej wyciera się auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksc Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Od kilku miesięcy używam CarPro Drying Towel FAT BOA i bardzo sobie chwalę świetnie zbiera wodę i maks 2 wykręcenia na całe moje auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Wczoraj kupiłem dwie mikrofibry w zaprzyjaźnionej hurtowni papierniczo-chemicznej, koszt 8zł/szt., wymiary 50x50cm. I...osuszam całą 407-kę bez wykręcania. MF no name, w tygodniu wezmę jeszcze kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
froji Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 również używam mikrofibry, najlepiej uważam się sprawdza, nie zostawia smug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateeusz_sz Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Czy ktoś z forum próbował juz osuszać samochód dmuchawa do liści? Kiedyś był poruszany taki temat ale bez konkretów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Mam 3 sztuki k2 ale po kilkunastu praniach tracą miękkość, lepiej zainwestować w coś z wyższej półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 https://bestseller.pl/monster-shine-rec ... x76cm.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 https://bestseller.pl/monster-shine-recznik-do-osuszania-z-243-lty-56x76cm.html ? Cienki straszliwie, Lepiej zainwestuj choćby we fluffiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 NikTaki, Nie dość że cienki, to przy pierwszym użyciu zaczynał się pruć podczas strzepywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Dzięki, dzięki. Czyli trzeba dać 5 dych, żeby ręcznik się do czegoś nadawał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 mateeusz_sz, Mam w pracy spalinową dmuchawę. Jeżeli auto nawoskowane to można osuszyć w 99%, kolejnym plusem jest to, że nie trzeba używać kompresora. Są też minusy np: w gorące dni podczas osuszania mogą zostawać delikatne ślady po wodzie. Jednak każdy qd sobie z nimi radzi bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateeusz_sz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 mateeusz_sz, Mam w pracy spalinową dmuchawę. Jeżeli auto nawoskowane to można osuszyć w 99%, kolejnym plusem jest to, że nie trzeba używać kompresora. Są też minusy np: w gorące dni podczas osuszania mogą zostawać delikatne ślady po wodzie. Jednak każdy qd sobie z nimi radzi bez problemu A jezeli chodzi o bezpieczeństwo ? Fakt, auto nawoskowane, ale czy 3000W i Ok 300-400km/h nadmuchu nie narobi jakiegoś dziadostwa ? Orientuje sie ktoś wgle jaka sile nadmuchu ma np dmuchawa w myjni automatycznej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Nie wiem jakie parametry ma nasz dmuchawa ale nie ma szans zrobić tym jakiejś szkody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi