Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
Opublikowano
QD FK425 czy PB S&G potrzebuję do uzycia po każdym myciu aby przywrócić „show car look” wosku

różnica po użyciu różnych qd będzie równa 1% więc dylemat trochę lipny

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najbardziej rozczarowal mnie PRO DETAILER CHEMICAL GUYS nie widze prawie zadnej roznicy po aplikacji i do tego smierdzi jakas chemia :thumbdown: W kolejce czekaja nastepni kandydaci do detronizacji Megsa :D

Dziwna sprawa.Moj pro detailer od CG pachnie gumą balonową i świetnie podkręca głębie koloru jak i wet look zwłaszcza gdy aplikuje go na PB natty's blue.Bardzo dużo osób tu poleca tego qd więc dziwne to co piszesz.Jedynym jakiego jeszcze spróbuje będzie to FK425

Opublikowano

Ja wypróbowałem wkońcu SG Almond i robi robotę. A w kolejce czekają Sonax , Zymol SG, AF F, PB S&G więc będę miał porównanie

Opublikowano

SG Almond świetnie się aplikuje. Ma fantastyczny zapach, z tego tez powodu teraz to moja zona uzywa qd a nie ja. :)

pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

Moją żonę też musiałem czymś udobruchać przed kolejnymi zakupami i odlałem jej QD SG Almond do czyszczenia łazienki i mebli no i jeszcze apc i nachwalić sobie nie może

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem mix: BSD + FK 425 + CG V7 (1:3:3). Zaaplikowałem na służbową Fiestę. Nie wiem, jak będzie z trwałością, ale brak smużenia przy aplikacji i polerowaniu (choć polerowanie to niewłaściwe określenie, gdyż było to bardziej przetarcie), połysk i głębia super... Wiem, że bez fotek się nie liczy... Machnę fotki po powrocie ze Świąt.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najbardziej rozczarowal mnie PRO DETAILER CHEMICAL GUYS nie widze prawie zadnej roznicy po aplikacji i do tego smierdzi jakas chemia :thumbdown: W kolejce czekaja nastepni kandydaci do detronizacji Megsa :D

Dziwna sprawa.Moj pro detailer od CG pachnie gumą balonową i świetnie podkręca głębie koloru jak i wet look zwłaszcza gdy aplikuje go na PB natty's blue.Bardzo dużo osób tu poleca tego qd więc dziwne to co piszesz.Jedynym jakiego jeszcze spróbuje będzie to FK425

no dziwna tym Bardziej ze przy zakupie kierowalem sie dobrymi opiniami stad :roll: w sumie chemical guy's ma az 4 QD moze ja wybralem ten najmniej udany :o
Opublikowano

To też pisałem że mam takowy identyczny i malina.Pomazałem auto jak mróz trochę puścił przed świętami i teraz gdy po szyby był z soli pojechałem go spłukać samą wodą i ze zdziwieniem stwierdzam ,że wszystko zeszło po samej wodzie.

• 2 tygodnie później...
  • Moderator
Opublikowano

dawid.zu, o wszystko co planujesz kupic czy juz kupiles zamierzasz pytac? Wszedzie Cie pelno :P

W mocno subiektywnym hobby prosisz o obiektywne opinie... tego nie bedzie ;)

Smaruj, psikaj i testuj az dojdziesz co lubisz. Innej drogi nie ma...

Opublikowano

Gdzieś nawet czytałem, że Zymol FG jest dobrze psiknąć na lakier i odczekać ok. 15 sekund i dopiero wtedy wycierać :) . A ten zapach, to bajka :song:

Opublikowano

Chyba raczej chodzi o to, żeby rozprowadzić na lakierze i dotrzeć po chwili - jak każde kude z carnaubą.

Ja ostatnio poszedłem w old schoola i zacząłem używać qd od RG. O dziwo, na FK Hi-tempie, daje tak dobry efekt, że dotychczasowy zimowy faworyt (FK425) zalega na półce.

Opublikowano

Podbijam temat QD AF, po sprawdzeniu atomizera i ori pojemnika 5L w obu przypadkach spora ilość pływających glutów (czarnej pleśni brak) zapach ledwo wyczuwalny, przechowywany w ciemnym miejscu temp pokojowa, kupiony 04.2014 u partnera forum.

Opublikowano

Kupiłem ten QD- 500 ml aby sprawdzić jego działanie, jak na razie nie zaobserwowałem nic podejrzanego