Gość Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Szukam odpowiedniego QD do Race Glaze 55 w znośnej cenie. Zastanawiam się nad: CG Pro Detailer PB QD+ (tyle, że on oprócz carnauby zawiera polimery i mam obawy co do niego) Migliore Endurance Detailing Spray (on jest z carnaubą ?) Sonus Carnauba Spritz Który wybrać ?
Administrator AreK Opublikowano 17 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 PRO DETAILE R
Rise and Shine Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 CG bardzo przyjemny QD, jeden z najfajniejszych w swojej klasie cenowej (można rozcieńczać 1:1 z wodą) Sonus Carnauba Spritz - też dobry produkt, nowy stosunkowo na rynku, ale powinien się przyjąć, dobra cena i daje plus do połysku Zawsze możesz też wybrać polecany przez RG do tego wosku ClearMist Detailer. Nie jest tani, ale dodaje blasku i zwiększa wetlook, opinie na DW zbiera bardzo pochlebne. Używam, polecam.
Gość Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Race Glaze Clearmist trochę drogi W opisie CG Pro Detailera jest napisane, że jest zaliczany do top 3 najlepszych preparatów typu QD. Wiecie może kto zajął miejsca obok ?
Administrator Evo Opublikowano 17 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Wiecie może kto zajął miejsca obok ? Przecież to tylko marketingowa papka producenta.
adamus Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Last Touch Megsa nada się jako QD na Natty's Red?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 26 Lutego 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 adamus,
Gość Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 jaki polecacie na czarne autko? myślałem nad POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS REFILL 964ml, QUIK DETAILER
Gość Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 TAT4R, kolor lakieru nie ma tutaj zadnego znaczenia. QD bedziesz aplikowal na wosk naturalny czy sealant ?
Justyna Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 jeśli chcesz aby wosk utrzymywał się dłużej to weż np. CG Pro detailer, jeśli tylko podkręcić wygląd to PB S&G
DJ Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 hmmm co sadzicie o Sonax? jako QD? Jak na woskach Colli albo Megsa sie zachowuje? Sonax High Speed Wax - 500 ml Produkty tego producenta sa dosc popularne ale o tym nikt nic nie pisal
Jan Wronowski Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Uważam, że spisuje się tak jak reszta czyli wyższa klasa marketowa - po za Sonax extreme płyn do spryskiwacza i płyn do felg również z serii extreme...
DJ Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Jan Wronowski, to zawsze jakas alternatywa dla "drogich" środków kupując w sklepie ktory jest bezposrednim importerem mozna zejsc ponizej ceny marketowej
capricorn Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Stosował ktoś Kenotek-a Show Room Shine, jakieś porównanie?
bubolak Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Może trochę głupie pytanie, ale czy można używać QD (CG prodetailer) do "mycia bez wody"? Chodzi mi o sytuacje, gdzie od paru dni jeżdżę po suchej jezdni i auto się trochę przykurzyło, zebrało jakiegoś pyłu, parę robaków na masce itd. Bez konkretnego brudu. Czy dla lakieru to będzie bezpieczne?
adamus Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Na ten temat toczy się dyskusja TUTAJ i wynika z niej że to kiepska metoda
Piciosz Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Kurz tak czy siak trzeba spłukać, żeby lakieru nie rysować.
Marek Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 Kurz tak czy siak trzeba spłukać, żeby lakieru nie rysować. To oczywiste.Ale w przypadku mycia bezwodnego już jest trochę nie tak.Mianowicie w czsie oszczędności wody, ekologii etc. sprawa mycia (spłukiwania)wodą zaczyna być problemem. Kurz w przypadku stosowania odpowiednich preparatów nie jest teraz zbytnim kłopotem. I trzeba się z tym faktem pogodzić. Stosowanie QD jest dobrą aternatywą.
Sprinter Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Przeczytałem cały wątek o QD i w sumie nikt nie wypowiedział się nas QD ze Smartwax a padło kilka pytań. Interesuje mnie fakt, że nie ma nic na butelce o zawartości carnauby a będę kła Natty's Red i chciałbym go podkręcić jakimś naturalnym QD a posiadam tylko SmartDetail i FK #425, tyle że Fk do sealantów bardziej jest dedykowany Tak jak Mariusz w jednym poście napisał, że na naturalnym, da bardziej szklisty wygląd niż wet look, także bardziej bym skłaniał się do SD Chyba, że kolejne zakupy będzie trzeba zrobić
lakikwap Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Sprinter, ja używałem... jakoś wrażenia namnie nie zrobił wyglądem. Ale to było w zime w kiepską pogodę. Napewno (dla mnie) gorzej wygląda od PB S&G. Podobno to przebrandowany prodetailer CG , dałem mu 2 szanse bo bardzo chwalony i zamówiłem sobie Aha jak dawałem tego smarta na selant może na naturalu będzie lepiej. [ Dodano: 27 Marzec 2011, 13:15 ] dokłądnie FK da szkilksty wygląd.. jak seland np. hitemp od FK.
Sprinter Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 No to lajt wypróbujemy Właśnie po HI temp nakładałem #425 i efekt super na czarnym ale będę się przygotowywał do letniego setupu więc musi być weeeeeet
sirtrojan Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 durne pytanie z mojej strony - ale do czego służy QD? - do zgodnie z nazwą do szybkich poprawek czy może ma inne zastosowanie. Mam sampla Maqsa ( dostałęm do Klay kitu) i w zasadzie nie wiem do czego go użyć
Administrator AreK Opublikowano 28 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 sirtrojan,
Rekomendowane odpowiedzi