aro_77 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2010 A ja postanowilem sprobowac Stjärnagloss Silke Detailer: Bardzo przyjemna praca, wycieranie oraz zapach 1-sza klasa. Pozostawia po sobie powloke baaaardzo sliska, podoba mi sie.
koniu Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Witam Zastanawiam się nad zakupem Megsa LT ( 3.8l ) albo PB W&G ? Który lepszy, bo teoretycznie bardziej opłaca się Megsa, jednak chodzi bardziej o efekt ? Nie mam żadnego wosku póki co nałożonego, ale chciałbym używać coś bezpośrednio po myciu auta na myjni bezdotykowej. Niestety, poważniejsza zabawa w mycie i detaling tylko w sezonie w domku na wsi.
lakikwap Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 siema, mam do was pytanie w zw. z QD. Mianowice na acuie świeży tygodniowy FK 1000p. Po tygodniu autko umyte, przy myciu widać że wosk trzyma sie dobrze. Po myciu i płukaniu wycieranie do sucha i QD PB S&G, efekt po nim jest niesamowity, kocham ten QD. Tyyylko mam jeden dylemat z tym i mnie gryzie po głowie , lakier wygląda bajecznie lepiej nawet niż po wosku, ale gdy rano auto jest wilgotne, wcześniej po FK z tej wilgotnej mgiełki robiły sie już malutkie kropelki a teraz już ich niema.. , oczywiście auto błyszczy sie przepięknie tam gdzie prześwituje spod wilgoci. I teraz pytanie i opcje: 1) Czy podczas mycia/ nałożenia QD zmyłem wosk i dlatego teraz tak kiepsko kroplekuje sam QD? 2) Czy teraz leży na wosku QD który troche gorzej kropelkuje od wosku z tąd taki efekt, ale jak zejdzie za jakiś cza/po myciu QD to znów będzie działał wosk?
Mozo Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 QD PB S&G Mi się wydaje, że to co użyłeś nie jest typowym QD wzmagające działanie i kropelkowanie wosku. Powtarzam "wydaje mi się", bo nie stosowałem, a tylko wnioskuje tak z opisów. Sam właśnie dostałem paczke, gdzie przez pomyłke zamiast typowego PB QD dostałem PB S&G. Z tego co napisałeś, że nie kropelkuje, raczej użyje go tylko do szyb.
lakikwap Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 nie napisałem że nie kroplekuje napisałem że rosa sie nie skrapla. Jest to pełnoprawny QD, co prawda pooodobno niema włąściwości polepszających ochronę alee przy moim teść PB S&G tak samo kropelkował i wytrzymał w warunkach domowych na deszczach. sprawdź, w sumie polecam go. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 35&start=0 Tylko zastanawia mnie jak on współpracuje z woskiem
kanar Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 S&G współpracuje z woskiem jak najbardziej, tylko po jego zastosowaniu krople są trochę mniejsze niż po samym wosku. Z to poprawia odpychanie wody i kropelkuje bardzo dobrze.
lakikwap Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 czyli kanar, kropelkuje troche gorzej ale współpracuje z woskiem, chroni go?
kanar Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Nie gorzej tylko mniejsze krople, o mniejszej średnicy. Współpracuje czyli nie ma negatywnych skutków, że zmyje itp, próbowałem na kilku i nic się nie działo. Czy chroni? Tu musiałbym ci wcisnąć jakiś kit Pojęcia nie mam jak się odnieść do pytania. Przyjęło się, że QD odnawiają warstwę wosku, te z carnaubą niejako "uzupełniają". Ale według mnie to nie wosk trzeba chronić tylko to wosk ma chronić lakier Wg mnie QD to po prostu kolejna warstwa kanapki na aucie, można go użyć na gołe auto i też będzie ok, tęż będą krople, odpływanie wody itp. Stosowanie QD to podbijanie efektu po wosku, na określony czas czyli na ile wytrzyma. S&G to taki syntetyk który jak sealant nadaje mocny połysk. Oczywiście mogę się mylić ew. ktoś może się nie zgodzić z moją opinią więc zapraszam do dyskusji
sq8shq Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 A ja postanowilem sprobowac Stjärnagloss Silke Detailer Mozesz jakos odniesc tego QD w stosunku do czegos bezposrednio dostepnego na naszym rynku? np. do Megsa LT ew. do FK #425 ? Planuje jakies zakupy w shineramie i wlasnie zastanawiam sie nad kilkoma produktami od Stjärnagloss
aro_77 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Ja uzywam Stjarny SD - polecam.
kupusso Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 No wlasnie moze ktos sie jeszcze wypowie jakie detailery stosuje na naturalne woski?? Ponawiam pytanie
Marco Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Wszystkie z dodatkiem carnauby.
Sucre Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Z zawierających carnaube znam tylko pro detailera i field glaze. Ktoś może polecić jeszcze coś??
maly_marcin Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Sonus Carnauba Spritz, Werkstat Carnauba Gloss.
Administrator Evo Opublikowano 15 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Choćby SV Quick Finish,PB QD+. Nie wiem czy mają carnaube, ale na nautralne napewno nadadzą się również QD Victorii,Migliore i Raceglaze'a.
kupusso Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Spray&Gloss ma carnaube? Nie moge się nigdzie doszukać takiej informacji.
Przemko Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 PB QD+ to nie jest ten sam detailer co Spray&Gloss. QD+ zawiera carnaubę. Przynajmniej tak deklaruje producent.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 15 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 kupusso, Spray and gloss nie ma carnauby ani polimerów to typowy polepszacz wyglądu bez dodatków ochronnych, ale nadaje się na każdy wosk
kupusso Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Pytam z ciekawości bo mam S&G i po pierwszym razie efekt bardzo mi się podobał.
Marco Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 efekt bardzo mi się podobał.Nie jesteś odosobniony. S&G to bardzo fajny detailer.
Administrator AreK Opublikowano 16 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Jako,że temat dawno nie był uaktualniany a na rynku pojawiło się sporo nowych produktów chciałbym zapytać jaki QD moglibyście zaproponować (polecić) na ZymolCarbon?
kupusso Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 jaki QD moglibyście zaproponować (polecić) na ZymolCarbon? Kieruje sie tylko opisem za strony sklepu - Sonus Carnauba Spritz
Administrator AreK Opublikowano 16 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 kupusso, tak wiem czytałem ale chodzi mi o Wasze doświadczenia, spostrzeżenia.Praktyka , praktyka...
kanar Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 cg pro, ladnie wpółpracuje z zymolem
wikto32 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 A sonax szybki wosk na mokro można go stosowac jako QD np. rozćieńczyć 1:4
Rekomendowane odpowiedzi