Gardor Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 31 minut temu, W1Michal napisał: bym polecał Megsa Xpress wax D156 Odpowiednik w mniejszej butelce to meguiars ultimate quik wax
Fredi88 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 19 minut temu, Gardor napisał: Odpowiednik w mniejszej butelce to meguiars ultimate quik wax No i wracamy do punktu wyjścia
W1Michal Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Teoretycznie - to takie same produkty. W praktyce - hmmm nie wiem może sie mi wydawało ale wg mnie Xpress sie minimalnie lepiej poleruje, daje minimalnie lepszy połysk. Zapach też mają inny, tu rzecz gustu. Nie były to kolosalne róznice ale znam dobrze UQW i pamietam że jak pierwszy raz użyłem Xpress to mi kopara opadła. Na lato chyba kupie bańke Xpressa raczej 1
Berd Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 W Meguiars Xpress spray wax to jest galonowa wersja QW. QD że stajni Meguiars jest bardzo fajnym produktem. Świetnie podbija look i daje świetną ochronę. W profesjonalnej wersji QD ten występuje pod nazwą synthetic spray detailer. Używałem oba i nie widziałem różnic. https://youtu.be/BDrFmj83pJs
stawek Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 Koledzy mam prośbę. Do tej pory zawsze używałem MD od Shine Garage. W sumie jestem zadowolony, ale wypróbował bym coś innego dla porównania. Co możecie polecić ? Najlepiej jakby wychodziło coś taniej od powyższego bo kumulują mi się braki w chemii 1
maciek-drummer Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 Polecam przeczytanie tego tematu i wszystko będziesz wiedział. 1 1
stawek Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 @maciek-drummer bardzo dziękuję za cenną radę Jak zwykle pomocny ... 1 1
maciek-drummer Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 Proszę bardzo. Cieszę się, że udało mi się pomóc. 1 1
ad.am Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 @stawek drwina drwiną, ale co z tego, że polece Ci spray'n'glossa,jak w odpowiedzi pojawi sie 5 stron o tym,że jest ujowy, bo tamtoowamto. Osobiście przez te 8 lat tylko jeden qd mi zupełnie nie podszedł - Clearkote. Reszta (DG,FK425,FG,S'n'G,QD1,Prestodetail,Victoriawax,Wolf Chemicals,Scholl sw20,Yoga,Lotos speed,Bouncers) są godne polecenia. Prestodetail i FG na metalicu ryją mózg 1
menior Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2018 Godzinę temu, stawek napisał: Koledzy mam prośbę. Do tej pory zawsze używałem MD od Shine Garage. W sumie jestem zadowolony, ale wypróbował bym coś innego dla porównania. Co możecie polecić ? Najlepiej jakby wychodziło coś taniej od powyższego bo kumulują mi się braki w chemii a ja bym polecil https://mrcleaner.pl/quick-detailery/meguiar-s-quik-carnauba-wax-710ml?from=listing w tej cenie nic lepszego nie mialem a troche ich przerobilem,efekt nieco podobny jak MD ale o wiele latwiejsza aplikacja i ten zapach Troche niedoceniany produkt ale za 40 zl masz ogromna butle ktora starczy na dlugo 1
RafalB Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Chemical Guys P40 detailerWysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka 1
Berd Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Ja ze swojej strony polecę Meguiars Ultimate Quick Detailer lub Meguiars synthetic spray detailer. Dodaje blasku i głębi lakierowi i dodatkowo posiada polimery zabezpieczające
wifi944 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 a ja polecę QD DAniel Washington aplikacja łatwiejsza niż md, a wygląd kozaczek
Gesiu_15 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 @wifi944 jak porównujesz tego QD DW do np Qd1 czy Quick Magic ?
wifi944 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Teraz, Gesiu_15 napisał: @wifi944 jak porównujesz tego QD DW do np Qd1 czy Quick Magic ? powiem tak nie wiem bo nie mam ani tego ani tego 1 1
Moderator Domel Opublikowano 11 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 2 godziny temu, Gesiu_15 napisał: @wifi944 jak porównujesz tego QD DW do np Qd1 czy Quick Magic ? a co Cie konkretnie interesuje i co porównanie mialo by pokazać ?
qaholo Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 W dniu 20.02.2018 o 20:03, Gardor napisał: Odpowiednik w mniejszej butelce to meguiars ultimate quik wax Jeszcze lepszy i dużo trwalszy Ultimate Liquid Wax. Świetnie daje radę nie tylko na lakierze. 1 1
nefifer13 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 Potwierdzam.Megs ULW to super produkt i aplikowalny nawet w pełnym słońcu czy to na lakierze, felgach czy nawet plastikach zewnętrznych. Podobnie jak D156 tylko z 2x większą trwałością.Aplikacja jak QD, bez wysiłku czy pracochłonnego docierania. 1
Gesiu_15 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 @Domel przyciemnienie i połysk lakieru Z góry dzięki
Moderator Domel Opublikowano 11 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2018 1 minutę temu, Gesiu_15 napisał: @Domel przyciemnienie i połysk lakieru Z góry dzięki Ok to jak skończę ten test 1
Pilny Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2018 W dniu 3.02.2018 o 00:13, Domel napisał: kozak test! bsd przepotężny 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 29 Marca 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2018 Domel dzięki za testy ;). Rzeczowo i rzetelnie. W przypadku naszej chemii potwierdził się opis na etykiecie ;). Fajnie jak widać że możemy stawać do porównań z tak wielka multimilionowa marka jak sonax. To jeszcze bardziej motywuje nasz mały startup. 1
Strus Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Wczoraj pierwszy raz obleciałem auto Art De Shine NGPS. Aplikacja w miarę prosta choć konkurent (Water Gold) w moich oczach wypada lepiej. Kropelkuje ładnie, zrzuca też ładnie, lustro jest choć mniejsze niż przy Prostaffie. I mam wrażenie że ciągnie kurz jak cholera. Ktoś może potwierdzić / zaprzeczyć ?
menior Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Przyznam ze ostatnio musialem przeprosic sie nieco z QD1 Po tym jak mnie zrazil poltora roku temu i lezal w kacie,postanowilem dac mu szanse i po przelaniu do pustej butelki od Megsa.... Nie dosc ze bardzo przyjemny w aplikacji,to jeszcze ewidentny efekt lustra ktorego kiedys za czorta nie dostrzegalem Nie wiem czy to efekt aplikacji mgielka a nie lania jak z wiadra poprzednim atomizerem czy tez musial sie wylezakowac 1
lolomanolo Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2018 No widzisz, a wszyscy w koło powtarzali, że nawet na srebrnych robi robotę tylko u Ciebie nie chce 1
Rekomendowane odpowiedzi