Moderator Domel Opublikowano 21 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 UPDATE Jeśli chodzi o pogodę to zimowo dziś: Trzeba będzie fokę ubrudzić, ale za to po mojej myśli idzie testowanie. Śnieg pada, ptaki srają, mróz, odwilż, zaś śnieg, lód, deszcz....
Michał126 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Przytrocz tę maskę do klapy bagażnika w Focusie i tak jeździj, to będziesz miał miarodajne wyniki 1
Moderator Domel Opublikowano 21 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 11 minut temu, Michał126 napisał: Przytrocz tę maskę do klapy bagażnika w Focusie i tak jeździj, to będziesz miał miarodajne wyniki Oczywiście rozkręcam się. Dziś "laboratorium" balkonowe "jutro" testy praktyczne. Porównanie wyników, szacunkowy błąd pomiarów, wnioski i podsumowania
Grzechu23 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 W sobotę z nudów zapodałem test długodystansowy dwóch produktów (wg mnie bardzo podobnych). Maska goła bez żadnego zabezpieczenia, umyta SG Citrus Oil 1:20 + odtłuszczenie CarPro Eraser i na to zawodnicy@sonax BSD vs. @ADBL SSW Mozliwe ze było już takie porównanie, ale nie ma to jak sprawdzić osobiście 4
Moderator Domel Opublikowano 23 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zapowiada się ciekawie. Ostatnio dostaję też zapytania czy warto kanapkować BSD + SSW. Wydaje mi się że nie ma sensu bo jedno zapcha drugie. Ale trzeba by tez taki test zrobić
mk4tdi Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Ciekawe który wytrzyma dłużej
batinta Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Jedno jest pewne: Wygląd i zrzut syfu oraz wody SSW zdecydowanie lepszy..
Gardor Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 10 godzin temu, Domel napisał: Ostatnio dostaję też zapytania czy warto kanapkować BSD + SSW. Panowie bez przesady, trzymajmy się zasady "co za dużo, to niezdrowo" Czasami kanapki wręcz pogarszają efekt. 1
nefifer13 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2018 Jak już się ktoś upiera na kanapkę z SSW to pod niego QW jak mówi logika i spece z ADBL. Kanapki z QD a na niego wosk nie mają sensu.
qaholo Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgadza się.SSW świetnie się sprawdza w roli QD na trwalszym wosku np, u mnie na jednym z aut świetnie przezimował zestaw Megs Ultimate Liquid Wax z SSW na wierzchu nakładany 2x w odstępie 40 dniowym dla wzmocnienia.Wygląd, zrzut wody i innych zanieczyszczeń godzien polecenia
ad.am Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 49 minut temu, qaholo napisał: SSW świetnie przezimował U Ciebie juz koniec zimy?
batinta Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Leżąc od listopada i mając się świetnie śmiało można tak powiedzieć. ZA oknem od dziś coraz cieplej więc wytrzyma na 200% choćby ciągło się tak do kwietnia.
D@ViD Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Jaki według Was QD/QW łapie najmniej kurz ? QD1? QW? SG MD? FW Botox? Detailers Magic SWM? Detailers Magic Qucik Magic?
Moderator psemo Opublikowano 31 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 @david2888 Pod tym względem bardzo dobrze wypada Finish Kare 425 Extra Slick
InspektorKot Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 @david2888 Detailers Magic SWM i ADBM QW nie miałem, ale pozostałe tak i w kolejności od najmniej przyciągającego kurz: 1: Detailers Magic Qucik Magic , FW Botox 2. QD1 3. SG MD Różnice są bardzo niewielkie, ale robiłem raz test i takie miałem spostrzeżenia. Nie wiem czy jest sens na to zwracać uwagę. 1
Michał126 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 36 minut temu, InspektorKot napisał: Różnice są bardzo niewielkie, ale robiłem raz test i takie miałem spostrzeżenia. Nie wiem czy jest sens na to zwracać uwagę. x2 Poza jakimiś ekstremalnymi przypadkami to jest doprawdy pomijalny aspekt. Zwłaszcza w obecną porę roku 1
batinta Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Śmiało mogę w tym względzie polecić SSW który bije na pewno FK 425, Finale, QD1, Optimum QD, BSD, DG#931, SG Md, Last Touch, Botox i Amulet..Tyle przerobiłem osobiście. W sumie daje go na 1 miejscu.
InspektorKot Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Fakt, ADBL SSW nie przyciąga nadmiernie kurzu i zauważyłem też że zapycha się wolniej niż znane mi woski i QD.
ghost Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 3 godziny temu, david2888 napisał: Jaki według Was QD/QW łapie najmniej kurz ? QD1? QW? SG MD? FW Botox? Detailers Magic SWM? Detailers Magic Qucik Magic? FK425 przetestowane, że mniej kurzu łapie. A wspomniane wcześniej SSW testowałem tylko zimą. Inne:
qdlatyNH Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Czytam i czytam, już miałem zamawiać QD1, ale jak rozumiem lepiej SSW? Do białego lakieru, to chyba nie ma znaczenia jeśli chodzi o przyciemnianie? Głównie chodzi mi o przyciąganie kurzu. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
radek7155 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 4 godziny temu, InspektorKot napisał: 1: Detailers Magic Qucik Magic , FW Botox 2. QD1 3. SG MD ja tez próbowałem i chyba jeszcze lepij wypada pod tym wzglądem Qd od good stuff
qaholo Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 1 godzinę temu, qdlatyNH napisał: Czytam i czytam, już miałem zamawiać QD1, ale jak rozumiem lepiej SSW? Do białego lakieru, to chyba nie ma znaczenia jeśli chodzi o przyciemnianie? Głównie chodzi mi o przyciąganie kurzu. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Przyciemnienie SSW też jest cool.Do białego nie ma się co zastanawiać.
qdlatyNH Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Tyle, że drugie auto jest niebieskie i tu już się jest nad czym zastanawiać Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
nefifer13 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ja mam czarne i burgund.Na obydwu idealnie się sprawdza. Nie ma się nad czym zastanawiać.
Rekomendowane odpowiedzi